Artikel top billede

Hvor svært kan det være?: Jyske Bank skifter it-platform på en weekend

En af Danmarks største it-flytninger foretages i lyntempo hen over en weekend. Her kan du få en forklaring på, hvordan man klarer den opgave i Jyske Bank uden at ryste på hånden.

En enorm dataflytningen er på vej til at ramme it-kommandorummet i Jyske Bank, men her har de ikke engang sommerfugle i maven.

Jyske Bank skifter nemlig sine egenudviklede it-systemer ud med en platform hos Bankdata, og i den forbindelse skal der flyttes et hav af data mellem de to firmaer.

"Vi lukker normalt ned fredag den 12. oktober. Når kunder og ansatte vender tilbage om mandagen, er vores system rykket over i Bankdatas regi. I løbet af den weekend får Jyske Bank skiftet hele sin bank-platform ud," fortæller Jens Nielsen, områdedirektør i Jyske Bank til Computerworld.

"Det bliver Big Bang."

To års forberedelse

Det lyder jo nemt, men de to virksomheder har brugt en del tid på forberedelse, før slaget bliver sat i gang om en lille måned.

"Det er en proces, der har strakt sig over cirka to år, og der er mere end ottehundrede mand involveret i overflytningen, hvilket også vidner om, at der er tale om et kæmpe projekt," siger Jens Nielsen.

"Vi har nok været verdens mindste bank, der har været 100 procent selvforsynende med it og it-udvikling, " siger han med et smil på læben.

Men nu skrottes hele det gamle system til fordel for Bankdatas platform. Ikke mindst fordi der kan spares mange penge.

"Vi sparer cirka et par hundrede millioner kroner ved at samarbejdet med Bankdata. Samtidig giver deres platform os nogle flere muskler til videreudvikling af forretningen og flere funktioner til vores brugere," uddyber Jens Nielsen.

I forbindelse med overflytningen af data, flytter cirka to tredjedele af medarbejderne i Jyske Banks it-afdeling med over til Bankdata. De resterende folk skal fortsætte med den drift og udvikling, der forbliver under bankens vinger.

"Der er områder, hvor Bankdata ikke kan opfylde vore behov. Vi beholder derfor sikkerhed, styringsopgaver, datawarehouse og et par andre kerneområder i Jyske Bank."

Ingen panik før lukketid

Hvem står helt praktisk for sådan en system-flytning?

"Konsulenthusene har praktisk talt stået i kø for at give os gode råd, men vi har valgt at gøre arbejdet selv i samarbejde med Bankdata. Det har vi gjort, fordi det er os selv, der har skabt systemerne, og derfor ligger indsigten også hos os."

Er du ikke nervøs for, at noget går galt?

"Jeg er spændt, jeg glæder mig og jeg har respekt for projektet, men jeg er ikke nervøs. Vi har forberedt os grundigt og testet af mange omgange. Så vi er optimistiske og helt trygge," siger Jens Nielsen.

Personalet i banken er gennem en lang periode blevet omskolet til den nye netbank, så de kan træde til mandag morgen.

Kunderne vil i øvrigt være afskåret fra deres netbank i den pågældende weekend.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Stort dansk gennembrud i kvanteforskningen: Kan bane vejen for bedre kryptering og beskyttelse mod cyberangreb
Et gennembrud på Københavns Universitet kan skabe forbedrede muligheder for at udvikle nye kvantekryptografiske løsninger, der kan styrke datasikkerheden.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.