Hvor svært kan det være?: Jyske Bank skifter it-platform på en weekend

En af Danmarks største it-flytninger foretages i lyntempo hen over en weekend. Her kan du få en forklaring på, hvordan man klarer den opgave i Jyske Bank uden at ryste på hånden.

En enorm dataflytningen er på vej til at ramme it-kommandorummet i Jyske Bank, men her har de ikke engang sommerfugle i maven.

Jyske Bank skifter nemlig sine egenudviklede it-systemer ud med en platform hos Bankdata, og i den forbindelse skal der flyttes et hav af data mellem de to firmaer.

"Vi lukker normalt ned fredag den 12. oktober. Når kunder og ansatte vender tilbage om mandagen, er vores system rykket over i Bankdatas regi. I løbet af den weekend får Jyske Bank skiftet hele sin bank-platform ud," fortæller Jens Nielsen, områdedirektør i Jyske Bank til Computerworld.

"Det bliver Big Bang."

To års forberedelse
Det lyder jo nemt, men de to virksomheder har brugt en del tid på forberedelse, før slaget bliver sat i gang om en lille måned.

"Det er en proces, der har strakt sig over cirka to år, og der er mere end ottehundrede mand involveret i overflytningen, hvilket også vidner om, at der er tale om et kæmpe projekt," siger Jens Nielsen.

"Vi har nok været verdens mindste bank, der har været 100 procent selvforsynende med it og it-udvikling, " siger han med et smil på læben.

Men nu skrottes hele det gamle system til fordel for Bankdatas platform. Ikke mindst fordi der kan spares mange penge.

"Vi sparer cirka et par hundrede millioner kroner ved at samarbejdet med Bankdata. Samtidig giver deres platform os nogle flere muskler til videreudvikling af forretningen og flere funktioner til vores brugere," uddyber Jens Nielsen.

I forbindelse med overflytningen af data, flytter cirka to tredjedele af medarbejderne i Jyske Banks it-afdeling med over til Bankdata. De resterende folk skal fortsætte med den drift og udvikling, der forbliver under bankens vinger.

"Der er områder, hvor Bankdata ikke kan opfylde vore behov. Vi beholder derfor sikkerhed, styringsopgaver, datawarehouse og et par andre kerneområder i Jyske Bank."

Ingen panik før lukketid
Hvem står helt praktisk for sådan en system-flytning?

"Konsulenthusene har praktisk talt stået i kø for at give os gode råd, men vi har valgt at gøre arbejdet selv i samarbejde med Bankdata. Det har vi gjort, fordi det er os selv, der har skabt systemerne, og derfor ligger indsigten også hos os."

Er du ikke nervøs for, at noget går galt?

"Jeg er spændt, jeg glæder mig og jeg har respekt for projektet, men jeg er ikke nervøs. Vi har forberedt os grundigt og testet af mange omgange. Så vi er optimistiske og helt trygge," siger Jens Nielsen.

Personalet i banken er gennem en lang periode blevet omskolet til den nye netbank, så de kan træde til mandag morgen.

Kunderne vil i øvrigt være afskåret fra deres netbank i den pågældende weekend.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.