Artikel top billede

Data er det nye olie, men big data-projektmagerne.

Gigantisk crowdsourcing-projekt har brug for din hjælp

Et projekt med data i realtid indsamlet via satellitter, milliarder af sensorer, RFID-tags, GPS-kameraer og smartphones i hele verden vil visualisere big data.

Læs også:
Big data: Her er forklaringen på tidens store it-trend

"The Human Face of Big Data" er et verdens-omspændende projekt, der vil kortlægge og sætte et menneskeligt ansigt på fænomenet big data.

Dataindsamlingen foregår blandt andet via en app til smartphone, som kan downloades fra i dag.

Resultaterne af projektet vil kunne ses i en illustreret bog, der udkommer 20. november og senere i en dokumentarfilm, der kommer i 2013.

Sæler med antenner kortlægger verdenshavene, satellitter bruges til at finde myggesværme, et sms-system, der skal forhindre salg af forfalskede lægemidler i Ghana, smartphones, der kan forudsige en kommende depression, kreditkort, der kan forudsige, om du er på vej til at blive skilt, piller, der transmitterer information direkte fra din krop til lægen.

Det er den disse historier, der viser anvendelsesmulighederne af big data, som vil blive fortalt i "The Human Face of Big Data".

Fotograf bag projekt

Projektet er et globalt crowdsourcing-projekt startet af fotografen Rick Smolan fra Against All Odds Productions. It-virksomheden EMC er en af de store sponsorer.

Projektet går ud på at visualisere big data, som er data i realtid indsamlet via satellitter, milliarder af sensorer, RFID-tags, GPS-kameraer og smartphones i hele verden.

Det skal gøre det muligt for menneskeheden at føle, måle, forstå og påvirke dele af vores liv på måder, som vores forfædre aldrig havde kunnet forestillet sig, skriver projektmagerne i en pressemeddelse.

"Det er mit mål med Human Face of Big Data-projektet at igangsætte en global debat om big data. Både big datas potentiale, men også om big datas faldgrubber, hvis vi ikke tænker os om og indsamler og anvender big data med respekt", udtaler Rick Smolan.

Han kalder big data en ekstraordinær vidensrevolution, der skyller ind over erhvervsliv, den akademiske verden, verdens myndigheder, sundhedsvæsen og folks hverdag.

Muligheder og risici

"Som med alle nye værktøjer indebærer big data også en risiko for utilsigtede konsekvenser. Men hvis vi er forsigtige og kloge, så vil de nye big data-teknologier inden for den nærmeste fremtid få lige så store konsekvenser for menneskeheden som både sprog og kunst", siger Rick Smolan.

Human Face of Big Data-projekt skydes i gang i dag med en otte-dages "Measure Our World"-begivenhed, der inviterer folk over hele verden til at dele og sammenligne deres liv i realtid via projektets smartphone app.

"Big Data startede i it-laboratorier med en håndfuld eliteforskere. I den nærmeste fremtid vil alle vågne op til det potentiale, big data har og den effekt, big data vil have på den måde, vi alle lever, arbejder og leger på", siger Jeremy Burton, executive vice president i EMC.

Der er mere information om Human Face of Big Data-projektet her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere