Artikel top billede

Så vild bliver internettets udvikling i de kommende år

Se hvor mange maskiner, der vil være forbundet til internettet, om ganske få år. Forskere venter enorm udvikling, der ikke mindst vil blive skubbet frem af en bestemt teknologi.

Computerworld News Service: I 2020 vil der være seks gange så mange apparater forbundet til internettet, som der vil være mennesker med internetadgang.

I 2020 vil størstedelen af internetforbruget desuden foregå over mobilt bredbånd, mens antallet af faste forbindelser svinder ind.

Det skriver International Telecommunications Union i sin første årlige globale State of Broadband-rapport.

På verdensplan er der allerede dobbelt så mange brugere med mobilt bredbånd end med faste bredbåndsforbindelser.

Dette misforhold vil kun blive større i takt med, at brugere i udviklingslande skifter deres mobiltelefoner ud med smartphones og tablets.

Nye koncepter vinder indpas

Nye koncepter såsom embedded intelligence, automatiseret trafik maskine-til-maskine (M2M) og "tingenes internet" bidrager også til denne vækst i antallet af netværkstilsluttede enheder, ligesom efterspørgslen efter uafbrudt trådløs internetforbindelse aldrig har været større.

Antallet af enheder forbundet til internettet vil ifølge fremskrivelser i rapporten fra ITU nå op på 25 milliarder i 2020 fra 10 milliarder i 2011.

Samtidig forventes antallet af mobilabonnementer at fordobles i dette tidsrum.

Selvom der i det forløbne år har været stærk vækst i udbredelsen af internetadgang i husstande, så sakker den individuelle internetanvendelse stadig bagud.

Mobilt bredbånd kan ændre alt

Analytikerne fra ITU vurderer, at mobilt bredbånd kan ændre dette forhold.

Der er adskillige tendenser, der er med til at fremme mobilt internet i høj hastighed.

Det drejer sig blandt andet om statusopdateringer i realtid, tjenester baseret på geografisk placering, push-meddelelser, målrettet reklame, kollaborativ crowdsourcing, cloud-storage og ændringer i vores forestillinger om privatliv.

"I lyset af hvor hurtigt de mobile teknologier spreder sig, vil begrebet den digitale kløft i fremtiden muligvis ikke længere betegne ulighed i forhold til internetadgang, men i stedet betyde ulighed i forhold til hastighed og funktionalitet - eller mere specifikt hvad folk kan bruge deres mobile enheder til," står der i rapporten.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere