Artikel top billede

Derfor er tiden løbet fra pinkoden

Pinkoden som sikkerhedsfaktor er dybt uhensigtsmæssig, mener sikkerhedsekspert.

Læs også:
Region vil låse ansattes telefoner og pc'er

Fem trin: Sådan får du en stærk mobil-strategi

Sådan gør du Android hurtigere og mere sikker end iPhone

Pinkoden bruges flittigt i supermarkedet, i din smartphone og i applikationer, men set fra et sikkerhedsmæssigt synpunkt er den form for sikkerhed håbløs, mener sikkerhedsekspert.

"Pinkoden overlever kun i dag, fordi den er så nem at bruge," siger direktør Ulf Munkedal, fra it-sikkerhedsfirmaet FortConsult.

Det skorter ikke på alternativer, men ingen andre løsninger har for alvor sat sig fast som egentlig arvtager, påpeger han.

Pinkoden er håbløs

Den gode, gamle fire cifrede pinkode giver dig mulighed for at lave 10.000 forskellige kombinationer, men det er ikke nok.

"Pinkoden er ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt håbløs, fordi den er så forholdsvis kort, typisk fire cifre," siger Ulf Munkedal.

De fleste producenter forsøger typisk at sikre enheders pinkoder gennem kryptering, men det gør ikke pinkoden mere sikker af den grund.

"I den digitale verden lagres pinkoden typisk med kryptering, men krypteringer kan også sagtens brydes. For eksempel ved brute force," siger Ulf Munkedal

Alternativer taber på funktionalitet

Biometriske løsninger som eksempelvis fingeraftryksaflæsning, har været en integreret del af mange bærbare computere siden IBM introducerede funktionaliteten til deres Thinkpad-serie i 2004.

Iris-scanning og ansigtsgenkendelse er også adgangsmetoder, der er dukket op i flere produkter.

"Ens for de biometriske løsninger er, at funktionalitet ikke er bred nok. Det er for eksempel ikke alle mennesker, der har fingeraftryk. Måske gælder det ikke mange i din nære omgangskreds, men hvis man ganger op med milliarder af enheder, så vil det være en ikke uvæsentlig del af brugerne," siger Ulf Munkedal.

Alligevel mener Ulf Munkedal, at fremtidens sikkerhed bliver baseret på biometriske løsninger. Teknologien er bare ikke moden nok i dag.

"Det er ligesom om, at udviklingen er gået lidt i stå, fordi teknologierne blev introduceret for tidligt. Teknologien forbedres selvfølgelig, så jeg tror på, at biometriske løsninger er fremtiden," siger Ulf Munkedal.

Tilfældighed er bedste sikring

Hvis du vil lave en sikker pinkode så skal du generere din pinkode ud fra tilfældigheder.

At bruge personligoplysninger som for eksempel fødselsdatoer er lig med dårlig sikkerhed.

"Så skal det gøres simpelt. Du slår med en terningen, eller får din kammarat til at læse tilfældige tal op for dig," siger Ulf Munkedal.

Læs også:
Region vil låse ansattes telefoner og pc'er

Fem trin: Sådan får du en stærk mobil-strategi

Sådan gør du Android hurtigere og mere sikker end iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.