Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Sådan vil EU skabe millioner af nye job i cloud-industrien

EU vil have 2,5 millioner job i cloud-sektoren i 2020. Se EU's helt nye cloud-plan, der skal danne grundlaget for skabelsen af de mange job.

Computerworld News Service: Europa-Kommissionen har vedtaget en ny EU-strategi til at fremme udbredelsen og anvendelsen af cloud computing med det sigte at skabe 2,5 millioner nye job og øge bruttonationalproduktet på tværs af EU med 1.193 milliarder kroner i 2020.

Kommissionen anfører, at fordelene ved cloud især bliver tydelige i det store perspektiv.

80 procent af de organisationer, der anvender cloud, opnår omkostningsbesparelser på mindst 10 til 20 procent.

En udbredt anvendelse på tværs af alle sektorer kan således resultere i væsentlige forbedringer af produktiviteten.

Derfor afholder organisationer sig fra cloud

Manglen på fælles standarder og klare kontrakter afholder dog ifølge kommissionen mange potentielle købere fra at anvende cloud-løsninger.

Den nye EU-strategi sigter derfor efter at få fastsat klarere regler angående leveringen af cloud-services.

Europa-Kommissionens anbefalinger inkluderer:

- Fastsættelse af et enkelt sæt tekniske standarder, der giver interoperabilitet, dataporabilitet og reversibilitet i skyen;

- Etablering af certificerings-ordninger på tværs af EU af pålidelige cloud-leverandører;

- Udvikling af standardklausuler til cloud computing-kontrakter (herunder serviceaftaler);

- Oprettelse af et europæisk cloud-partnerskab bestående af medlemslande og industri, der skal udnytte den offentlige sektors købekraft (20 procent af det samlede forbrug på it).

Dette europæiske cloud-partnerskab skal bringe højtstående indkøbschefer i den offentlige sektor sammen med nøglespillere i it- og telebranchen med det mål at implementere prækommercielle indkøbsprocedurer.

Det vil gøre det muligt at identificere den offentlige sektors krav til cloud computing, udvikle specifikationer for it-indkøb samt tilvejebringe reference-implementeringer.

Derved vil dette initiativ fremme ensartede procedurer for og endda fællesindkøb af cloud computing-services i den offentlige sektor på grundlag af fælles brugerkrav.

Europa-Kommissionen regner med, at disse initiativer vil øge chancerne for, at europæiske cloud-leverandører kan vokse sig tilstrækkeligt store til at blive konkurrencedygtige.

"Cloud computing udgør en stor ændring for hele vores økonomi. Uden handling fra EU vil vi være fanget i vore egne nationale fæstninger og gå glip af milliarder," udtaler Neelie Kroes, der er næstformand for kommissionen og kommissær for den digitale dagsorden.

"Vi er nødt til at opnå en kritisk masse og få etableret et fælles sæt regler på tværs af Europa. Vi er nødt til at takle de opfattede risici ved cloud computing direkte."

Grønne fordele

Kommissionen er også ivrig efter at realisere de grønne fordele ved cloud computing og hævder, at dette er den bedste måde at øge energieffektiviteten ved computeranvendelse.

Derfor finansierer EU forskningsprojektet EuroCloud, hvis første resultater peger på, at det kan være muligt at reducere energiforbruget i cloud-datacentre med op til 90 procent.

"De strømhungrende cloud-datacentre i dag er ikke bæredygtige på lang sigt," siger Kroes og tilføjer, at forskning på dette område bør komme europæiske virksomheder til gode i en sektor, der aktuelt er domineret af ikke-europæiske virksomheder.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere