Artikel top billede

Det vælter ind med ansøgninger til danske it-firmaer

Antallet at ansøgninger til ledige stillinger i flere af landets helt store it-virksomheder stiger markant.

Flere store danske it-virksomheder melder nu om markant større bunker af ansøgninger til ledige stillinger.

"I de tre år jeg har været ansvarlig for rekruttering i Microsoft, har jeg oplevet en markant stigning i ansøgere generelt. I dag modtager vi minimun 50 procent flere ansøgere og ofte flere endnu," forklarer recruitment manager Brian Ranvits fra Microsoft Danmark til Computerworld.

Imidlertid er relevansen af ansøgerne i forhold til de ledige stillinger også blevet mere blandet, oplyser han.

Steget syv procent på et år

Hos NNIT oplyser senior communication consultant Svend Ravn, at NNIT har oplevet en fremgang på 7,3 procent i antallet af opfordrede ansøgninger i forhold til 2011.

Hos en tredje it-kæmpe er billedet dog lidt mere broget.

"Vi har de seneste år oplevet en mindre stigning i antallet af ansøgere set over en bred kam i forhold til vores opslag."

"Vi ser eksempelvis, at flere konsulenter søger mod fastansættelse," forklarer rekrutterings- og udviklingschef i KMD, Henriette Halvorsen.

Men på andre områder har billedet ikke ændret sig.

"Billedet har dog ikke ændret sig, når vi kigger på de tunge specialiststillinger. Her har vi fortsat et snævert felt at besætte stillingerne fra," forklarer hun.

Men her gør KMD meget ud af selv at opkvalificere folk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere