BREAKING:Mægtige Itadel solgt: Overtages af IT Relation

Artikel top billede

Rygte: Microsoft bygger egen smartphone

Microsoft arbejder angiveligt på at sende sin egen smartphone med Windows Phone 8 på markedet inden for de næste få måneder.

Computerworld News Service: Det rygtes, at Microsoft arbejder på at udvikle sin egen smartphone, der skal køre Windows Phone 8.

Det ville hjælpe selskabet i konkurrencen med iPhone, men det ville igen placere Microsoft i direkte konkurrence med sine hardwarepartnere.

Rygtet dukkede først op i China Times efterfulgt kort tid derefter af en lignende historie i Boy Genius Report.

At dømme efter en automatisk Google-oversættelse hævdes det tilsyneladende i China Times-historien, at Microsoft har hyret smartphone-udviklere og -producenter i Kina til at udvikle en telefon under Microsofts varemærke med Windows Phone 8, der skal komme i handlen engang til næste år.

Surface-smartphone

Boy Genius Report citerer to anonyme kilder for at hævde, at Microsoft planlægger at udgive en Surface-smartphone i løbet af få måneder, der skal konkurrere med iPhone 5, Samsung Galaxy S III og andre telefoner i den dyre ende.

Surface er navnet på den tablet, som Microsoft lancerer 26. oktober samtidig med Windows 8.

Boy Genius Reports kilder hævder også, at datoen for lanceringen af den nye smartphone fra Microsoft endnu ikke er endeligt fastlagt, men at det sandsynligvis først bliver efter julesæsonen.

Hvis rygter taler sandt, betyder det to ting:

For det første risikerer Microsoft at tirre sine hardwarepartnere yderligere ved at konkurrere med dem direkte og for det andet eksperimenterer Microsoft med Apples model med at kontrollere både hardwaren og softwaren til et givet produkt.

Microsoft skabte allerede en del røre med planerne om sin Surface-tablet. Acer og Lenovo reagerede med en kommentar om, at Microsoft bør tænke sig grundigt om, før selskabet begynder at konkurrere med etablerede tablet-producenter, og at Surface vil påvirke pc-markedet negativt

Nye forhold i nyt marked

Nokia, Samsung og HTC har alle lovet at producere enheder med Windows Phone 8 i de kommende måneder.

Det har i årevis været Microsofts model at licensere sin software til partnere, som sælger den på deres egen hardware, men forholdene er anderledes med hensyn til tablets og smartphones.

Microsoft dominerer inden for styresystemer til pc'er, hvilket langt fra er tilfældet med hensyn til smartphones og tablets, hvor Apple med sine iPhones og iPads har stor indflydelse.

Apples model bygger på kontrol af både styresystem, hardware og applikationer og det ser nu ud til, at Microsoft er på vej i samme retning med sine Surface-produkter, hvilket i nær fremtid vil inkludere smartphones, hvis rygterne taler sandt.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.