Artikel top billede

Rygte: Microsoft bygger egen smartphone

Microsoft arbejder angiveligt på at sende sin egen smartphone med Windows Phone 8 på markedet inden for de næste få måneder.

Computerworld News Service: Det rygtes, at Microsoft arbejder på at udvikle sin egen smartphone, der skal køre Windows Phone 8.

Det ville hjælpe selskabet i konkurrencen med iPhone, men det ville igen placere Microsoft i direkte konkurrence med sine hardwarepartnere.

Rygtet dukkede først op i China Times efterfulgt kort tid derefter af en lignende historie i Boy Genius Report.

At dømme efter en automatisk Google-oversættelse hævdes det tilsyneladende i China Times-historien, at Microsoft har hyret smartphone-udviklere og -producenter i Kina til at udvikle en telefon under Microsofts varemærke med Windows Phone 8, der skal komme i handlen engang til næste år.

Surface-smartphone

Boy Genius Report citerer to anonyme kilder for at hævde, at Microsoft planlægger at udgive en Surface-smartphone i løbet af få måneder, der skal konkurrere med iPhone 5, Samsung Galaxy S III og andre telefoner i den dyre ende.

Surface er navnet på den tablet, som Microsoft lancerer 26. oktober samtidig med Windows 8.

Boy Genius Reports kilder hævder også, at datoen for lanceringen af den nye smartphone fra Microsoft endnu ikke er endeligt fastlagt, men at det sandsynligvis først bliver efter julesæsonen.

Hvis rygter taler sandt, betyder det to ting:

For det første risikerer Microsoft at tirre sine hardwarepartnere yderligere ved at konkurrere med dem direkte og for det andet eksperimenterer Microsoft med Apples model med at kontrollere både hardwaren og softwaren til et givet produkt.

Microsoft skabte allerede en del røre med planerne om sin Surface-tablet. Acer og Lenovo reagerede med en kommentar om, at Microsoft bør tænke sig grundigt om, før selskabet begynder at konkurrere med etablerede tablet-producenter, og at Surface vil påvirke pc-markedet negativt

Nye forhold i nyt marked

Nokia, Samsung og HTC har alle lovet at producere enheder med Windows Phone 8 i de kommende måneder.

Det har i årevis været Microsofts model at licensere sin software til partnere, som sælger den på deres egen hardware, men forholdene er anderledes med hensyn til tablets og smartphones.

Microsoft dominerer inden for styresystemer til pc'er, hvilket langt fra er tilfældet med hensyn til smartphones og tablets, hvor Apple med sine iPhones og iPads har stor indflydelse.

Apples model bygger på kontrol af både styresystem, hardware og applikationer og det ser nu ud til, at Microsoft er på vej i samme retning med sine Surface-produkter, hvilket i nær fremtid vil inkludere smartphones, hvis rygterne taler sandt.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere