Artikel top billede

Bagsiden ved it: Du får mindre plads på dit arbejde

Du får mindre og mindre fysisk plads på dit arbejde. Og det er it-udviklingens skyld. Se her hvorfor.

Læs også:
Sådan styrer du medarbejdernes gadget-vaner

Undersøgelser bliver sjovere, når man leger lidt med procenterne.

Således nøjes fremtidens kontorfolk i 2020 med godt og vel et halvt skrivebord.

Til gengæld vil hver videnarbejder i snit benytte seks digitale enheder, som tablets, smartphones og pc'er, i deres arbejde.

Det viser en global undersøgelse, Workplace of the Future, foretaget blandt 1.900 it-beslutningstagere i 19 lande, foretaget på vegne af Citrix.

Udviklingen inden for mobile arbejdsformer betyder, at hver medarbejder må nøjes med 2/3 skrivebord og et fleksibelt arbejdsliv, hvor hver tredje aldrig møder på kontoret.

I dag kan mange allerede arbejde med virksomhedens data hvor som helst.

Det eneste, der kræves, er internet-adgang og en digital enhed, som for eksempel en tablet.

"Det betyder, at virksomhederne bruger ressourcer på at håndtere de mange nye digitale enheder og samtidigt kan skære ned på deres kontorareal. Faktisk viser vores rapport, at det eksisterende kontorareal vil være 17 procent mindre i 2020," udtaler Mads Skalbo, som er Citrix' danske country manager.

Undersøgelsen viser desuden, at virksomheder, der allerede har indført mobile arbejdsformer, har 15 procent færre skriveborde per medarbejder end andre virksomheder.

Ud af kontoret

Væksten inden for mobile arbejdsformer betyder, at en del af arbejdet kommer til at foregå uden for kontorets fire vægge.

Således forventes 64 procent af videnarbejderne at arbejde hjemmefra oftere i 2020, mens halvdelen vil være ude hos kunder eller andre steder.

Folk vil i højere grad tilgå virksomhedens netværk og data i det offentlige rum, som på cafeer og restauranter (29 procent), hoteller (44 procent) og lufthavne (39 procent).

"Mens det i 2012 er knap hver fjerde virksomhed, der har taget de mobile arbejdsformer til sig, forventer vi, at andelen vil være oppe på 84 procent allerede i midten af 2014," siger Mads Skalbo.

Forventningerne til nye arbejdsmønstre er forskellige fra land til land.

Mens det globalt er hver tredje, der ikke længere forventes at arbejde fra kontoret i 2020, så viser undersøgelsen, at 93 procent af svenskere stadig forventer at tage ind på kontoret.

I Rusland forventer 68 procent at arbejde andre steder end fra kontoret, mens tallet er 60 procent for Japan.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.