Artikel top billede

Her er Microsofts mål med det omstridte Windows 8

Microsofts Windows 8 frigives om to uger, men allerede nu er selskabet klar med sine mål med styresystemet - og en klar plan for, hvordan det skal lykkes at skabe en storsællert.

Læs også:

It-cheferne delte: Er Windows 8 værd at satse på?

Computerworld News Service: Microsoft har sat sig ambitiøse mål med Windows 8 - flere end 100.000 applikationer i Windows Store før udgangen af januar og 400 millioner enheder i kundernes hænder før 1. juli.

Det oplyser Microsofts vice president for salg og marketing i USA, Keith Lorizio, i et interview til Beet.TV.

Her udtaler han desuden, at Windows 8 er så godt som garanteret succes.

Målet med 400 millioner Windows 8-brugere er endda kun et skridt på vejen til at få det nye styresystem ud til én milliard brugere, hvad der ifølge Lorizio er plads til i markedet.

Det inkluderer dog både nye salg og opgraderinger fra Windows 7.

Selskabet håber at trække kunder til i kraft af, at udseendet og oplevelsen af Windows 8 minder meget om Xbox og Windows Phone 8, der også gør brug af touch og fliser i navigation og brugergrænseflade.

Men det er også afgørende for succes, at der er et væld af apps til Windows 8 til rådighed, fremhæver han.

"Vi vil aggressivt gå efter at have over 100.000 apps i løbet af de første tre måneder." Det ville være en væsentlig stigning fra de nuværende cirka 3.000 apps i Windows Store.

Dette er helt afgørende for Windows 8

Disse apps er tilsyneladende essentielle for styresystemets økonomiske succes, da de vil vrimle med betalte annoncer. Lorizio hævder dog, at annoncerne ikke vil være forstyrrende.

"Alle annoncerne vil være integrerede, så de bliver ikke forstyrrende for brugerens eller forbrugerens oplevelse, men derimod smukke, relevante og nyttige," udtaler han. 

Microsoft vil dele annonceindtægterne med applikations-udviklerne under individuelle vilkår. "Det er afgørende for os at opnå en kritisk masse af apps for at give brugerne den bedste forbrugerorienterede oplevelse."

Det er en kostbar affære for Microsoft at få skabt den påkrævede mængde apps. 

"Vi lægger millioner af dollar på den konto og samarbejder med udgivere om at få deres apps offentliggjort så hurtigt som muligt," fortæller han.

Selskabet afholder seminarer for udviklere med råd om, hvordan man skriver gode apps til Windows 8, der indordner sig under de fælles rammer for udseende, oplevelse og navigation, som Microsoft lover, der vil være på tværs af alle apps. 

Microsoft vil også evaluere alle apps, før de offentliggøres i Windows Store.

"For at det skal lykkes os at nå vores mål, der er et konservativt estimat på 400 millioner enheder i markedet før 1. juli, ved vi, at vi er nødt til at have et meget, meget sundt økosystem af apps," forklarer Lorizio.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

It-cheferne delte: Er Windows 8 værd at satse på?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere