Artikel top billede

Googles eget sprog blandt verdens 50 mest populære

Googles eget programmerings-sprog er nu at finde blandt de 50 mest populære programmeringssprog, selv om markedsandelen er lillebitte.

Computerworld News Service: Googles programmeringssprog, Dart, der er udviklet som en konkurrent til JavaScript, har nu for første gang opnået at være med på en måned top 50-liste over de mest populære programmeringssprog.

Det er Googles hensigt med Dart, der blev lanceret i slutningen af 2011, at skabe et sprog til webprogrammering uden de begrænsninger, som Google mener, at JavaScript har.

De iføgle Google blandt andet problemer med at fastholde struktur, når programmer overstiger en vis størrelse.

Dart ligger aktuelt nummer 43 i Tiobe Programming Community Index for oktober 2012.

Meget lille andel

Dart har dog ifølge Tiobes beregninger en andel på kun 0,189 procent.

"Det er Googles mål, at Dart skal erstatte JavaScript som det dominerende programmeringssprog til webudvikling," forklarer Tiobe i sin rapport. 

Tiobe sætter dog spørgsmålstegn ved, hvor stort et momentum Dart kan få opbygget uden understøttelse i alle de mest anvendte browsere.

En repræsentant for Mozilla udtaler, at organisationen ikke vil tilføje understøttelse af Dart i sin browser, Firefox.

Heller ikke Microsoft vil understøtte Dart i Internet Explorer.

Microsoft løftede dog fornylig sløret for sit eget TypeScript-projekt, der har til formål at gøre det muligt for JavaScript at understøtte udviklingen af mere komplekse applikationer.

TypeScript indeholder JavaScript-funktioner til statisk indtastning, klasser og modularisering.

Tiobe-indekset er udregnet ved hjælp af estimering af antallet af relevante udviklere på verdensplan, programmeringskurser og tredjeparts-leverandørers interesse i de forskellige programmeringssprog.

Resultater fra søgemaskiner som Google, Bing og Yahoo samt data fra websteder såsom Wikipedia og Amazon medregnes.

Øverst på listen denne måned var programmeringssproget C med en andel på 19,822 procent efterfulgt af Java med en andel på 17,193 procent, Objective-C (9,477 procent), C++ (9,260 procent) og C# (6,530 procent).

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere