Artikel top billede

SAP-brugere nægter at betale for uanvendte licenser

Licenserne på deres ERP-system er ude af kontrol, mener SAP-brugerne. De vil ikke længere betale for licenser, der ikke bliver brugt.

Læs også:
Beskyldning: Så hårdt behandler SAP sine kunder

Brugerne af SAP synes, at det bliver sværere og sværere at holde styr på de mange licenser fra den tyske software-gigant.

Især synes de ikke, at de skal betale licens for software, de ikke bruger.

Det viser en undersøgelse fra UK & Ireland SAP User Group, der har spurgt 336 SAP-brugere fra 150 organisationer og virksomheder, skriver The Register.

95 procent af dem siger, at SAP's licensregler er ude af kontrol, 67 procent af dem mener, at det skyldes SAP's ekspanderende antal produkter.

Efterhånden som mængden af software stiger, bliver det sværere og sværere at holde styr på, hvem der bruger hvad, især på de moduler som SAP-systemet installerer automatisk.

Stort set alle, 97 procent, mener, at SAP skal tillade kunderne at 'parkere' ubrugte licenser i de tilfælde, hvor et program ikke længere benyttes som følge af omstruktureringer eller afskedigelser i virksomheden.

Offentlige priser, tak

88 procent opfordrer SAP til at offentliggøre sine prislister, ligesom SAP's store konkurrent, Oracle, allerede gør det.

Generelt mener de engelsktalende SAP-brugere, at den tyske software-kæmpe tager sig for godt betalt for ydelserne, og 77 procent siger, at de høje priser står i vejen for nye udrulninger.

Det er simpelthen for dyrt for mange at tilføje ny funktionalitet og nye moduler, mener de.

Computerworld har spurgt SAP i Danmark, om man er villig til at imødekomme disse ønsker fra brugerne. Vi bringer svaret, når vi får den rette SAP-person i tale.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.