Artikel top billede

SAP-brugere nægter at betale for uanvendte licenser

Licenserne på deres ERP-system er ude af kontrol, mener SAP-brugerne. De vil ikke længere betale for licenser, der ikke bliver brugt.

Læs også:
Beskyldning: Så hårdt behandler SAP sine kunder

Brugerne af SAP synes, at det bliver sværere og sværere at holde styr på de mange licenser fra den tyske software-gigant.

Især synes de ikke, at de skal betale licens for software, de ikke bruger.

Det viser en undersøgelse fra UK & Ireland SAP User Group, der har spurgt 336 SAP-brugere fra 150 organisationer og virksomheder, skriver The Register.

95 procent af dem siger, at SAP's licensregler er ude af kontrol, 67 procent af dem mener, at det skyldes SAP's ekspanderende antal produkter.

Efterhånden som mængden af software stiger, bliver det sværere og sværere at holde styr på, hvem der bruger hvad, især på de moduler som SAP-systemet installerer automatisk.

Stort set alle, 97 procent, mener, at SAP skal tillade kunderne at 'parkere' ubrugte licenser i de tilfælde, hvor et program ikke længere benyttes som følge af omstruktureringer eller afskedigelser i virksomheden.

Offentlige priser, tak

88 procent opfordrer SAP til at offentliggøre sine prislister, ligesom SAP's store konkurrent, Oracle, allerede gør det.

Generelt mener de engelsktalende SAP-brugere, at den tyske software-kæmpe tager sig for godt betalt for ydelserne, og 77 procent siger, at de høje priser står i vejen for nye udrulninger.

Det er simpelthen for dyrt for mange at tilføje ny funktionalitet og nye moduler, mener de.

Computerworld har spurgt SAP i Danmark, om man er villig til at imødekomme disse ønsker fra brugerne. Vi bringer svaret, når vi får den rette SAP-person i tale.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?