Artikel top billede

Hård kritik: Dansk telebranche tager for let på CPR-sikkerhed

Den danske telebranche tager alt for let på sikkerheden, når det gælder beskyttelse af CPR-numrene, som nemt kan stjæles.

Læs også:
Stort sikkerhedshul: Så nemt kan man stjæle dit cpr-nummer

Derfor er cpr-hullerne stadig åbne

Det er stadig nemt at trække CPR-numrene ud af teleselskabernes hjemmesider, og det giver panderynker hos Dansk IT, der ikke mener, at teleindustrien tager problemet seriøst.

Tilbage i maj gjorde to it-studerende branchen opmærksom på problemet, fem måneder efter er det stadig muligt at skaffe sig adgang til fortrolige persondataoplysninger igennem flere bestillingsportaler.

Det ryster i dag Dansk IT, der også i maj rettede en henvendelse til Telekommunikationsindustrien, for at fremhæve alvoren af cpr-problemerne.

"Myndighederne bør skride ind og sætte en stopper for det," siger formanden for Dansk IT, Klaus Kvorning Hansen.

Teleindustrien: Vi tager problemstillingen alvorligt
Afsløringen af nye cpr-huller får nu Dansk IT op af stolen, foreningen er forundrede over, hvorfor der stadig kan konstateres huller i systemerne efter sagerne i maj.

"Det er jo ikke rigtigt, at Telekommunikationsindustrien har taget vores henvendelse seriøst, når hullerne stadigt eksisterer. Så enkelt er det for mig," siger Klaus Kvorning Hansen.

Telekommunikationsindustrien afviser kritikken, og mener, at både brancheforeningen og dens medlemmer har taget henvendelsen seriøst.

"Det er bestemt en problemstilling, der tages alvorligt i branchen og hos de enkelte medlemmer." siger direktøren for Telekommunikationsindustrien, Jakob Willer.

I maj kontaktede Dansk IT teleindustrien, for at gøre dem opmærksom på, at netop virksomhederne under teleindustrien havde et problem. Budskabet blev dengang givet videre til medlemmerne.

"Fra brancheside kan vi overfor medlemmerne pege på problemstillinger og opfordre til at etablere sikre løsninger, som det eksempelvis skete i foråret på bagrund af henvendelsen," fortæller Jakob Willer.

CPR-nummeret vil fortsat blive brugt til validering

Dansk IT opfordrer teleindustrien til at undgå brugen af cpr-nummeret til validering, for at sikre, at lignende sager ikke opstår igen.

"Virksomhederne bør overgå til en løsning, hvor man ikke bruger CPR-nummeret til validering. Det er jo der er det fundamentale problem her, og derfor burde de gentænke systemet, og ikke bare lappe på den løsning man har," siger Klaus Kvorning Hansen.

Selvom det igen er påvist, at hullerne omkring cpr-numre stadig eksisterer, betragter teleindustrien stadig cpr-validerings modellen, som en ideel løsning.

"Teleindustrien betragter umiddelbart cpr-validering som en praktisk anvendelig løsning, og det skal selvfølgelig sikres, at de løsninger, der etableres, er sikre i forhold til de krav, der stilles af Datatilsynet." mener direktøren for Telekommunikationsindustrien, Jakob Willer.

Læs også:
Stort sikkerhedshul: Så nemt kan man stjæle dit cpr-nummer

Derfor er cpr-hullerne stadig åbne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere