Sådan vil CPR-kontor stoppe misbrug af CPR-numre

De danske telefirmaer, der sløser med danskernes CPR-numre, skal få orden i sagerne, lyder det fra CPR-kontoret. Se her hvordan.

Læs også:
Stort sikkerhedshul: Så nemt kan man stjæle dit CPR-nummer

Hård kritik: Dansk telebranche tager for let på CPR-sikkerhed

It-studerende afslører kæmpe CPR-sikkerhedshul

CPR-kontoret vil nu overveje, om det overhovedet skal være muligt for private virksomheder at benytte CPR-registeret til opslag og validering.

Tvivlen hos CPR-kontoret er opstået efter flere tilfælde af sløset håndtering af CPR-registrets data.

"Vi må jo overveje, om vi stadig kan bruge CPR-register oplysningerne på denne måde," siger Carsten Grage, der er kontorchef ved CPR-kontoret.

Ny kontrolrunde skal sikre CPR-sikkerheden
Der er endnu engang påvist nye CPR-huller i blandt virksomhederne i teleindustrien.

Det får nu CPR-kontoret til at udføre en kontrol af de private virksomheder, der benytter CPR-registeret som valideringsværktøj.

"Vi skal udføre en kontrolrunde mere for at kontrollere, hvordan situationen er i dag," siger Carsten Grage.

Da to it-studerende i maj påviste omfattende CPR-huller i teleindustriens bestillingsportaler i maj, udførte CPR-kontoret en kontrol af de virksomheder, der benytter sig af CPR-registeret som valideringsværktøj.

"Ovenpå maj-historien indskærpede vi vilkårene overfor virksomhederne, men det er åbenbart ikke trængt helt ind i teleindustrien," konstatere Carsten Grage.

Luk hullerne ellers vi lukker vi ned for adgangen
Hvis ikke virksomhederne behandler CPR-registerets data korrekt, har CPR-kontoret myndighed til at skride ind med det samme og lukke for adgangen til databasen.

"Virksomhederne får en kort frist til at bringe tingene i orden," siger Carsten Grage.

CPR-kontoret fremhæver samtidig vigtigheden af, at CPR-oplysningerne ikke kompromitteres.

"Virksomhederne skal sørge for, at man ikke kan krydssammenligne oplysningerne, og på den måde kompromittere CPR-sikkerheden,"

Læs også:
Stort sikkerhedshul: Så nemt kan man stjæle dit CPR-nummer

Hård kritik: Dansk telebranche tager for let på CPR-sikkerhed

It-studerende afslører kæmpe CPR-sikkerhedshu
l

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.