Artikel top billede

Her placerer staten millionerne fra 3G-auktionen

Langt fra alle millionerne fra 3G-auktionen ryger tilbage til it-branchen, fremgår det af første del af finanslovsaftalen.

Læs også:
Hård kritik: Finanslovs-udspil en skandale for it-branchen

It-sikkerheden får en økonomisk saltvandsindsprøjtning på 14 millioner kroner årligt i de næste tre år.

Det fremgår af finanslovens første delaftale, som teleforligskredsen med den nye erhvervs- og vækstminister Anette Vilhelmsen (SF) for enden af bordet i går nåede til enighed om.

Den vedrørte de 184 millioner kroner, staten har fået i kassen ved salget af de såkaldte UMTS-licenser, også kaldet 3G-auktionen.

Ellers var der ikke mange overraskelser i forhold til finanslovsudspillet fra august, som dengang fik hårde ord med på vejen af flere it-organisationer.

Som ventet bliver Fornyelsesfonden afløst af en såkaldt Markedsmodningsfond, der får tildelt langt størstedelen, nemlig 135 millioner kroner af puljen årligt fra 2013-15.

"Med omlægningen fokuserer vi på at hjælpe særligt små og mellemstore virksomheder med at overkomme de barrierer, de oplever i markedsmodningsfasen. Der bygges dermed videre på de gode erfaringer fra Fornyelsesfondens hidtidige markedsmodningsindsats," udtaler Anette Vilhelmsen, Erhvervs- og Vækstminister i en pressemeddelelse.

Udover it-sikkerhed gives seks millioner kroner årligt til digitalisering af kulturarven.

Skuffelse i Dansk Industri

De begrænsede digitale indtryk overrasker ikke i Dansk Industri.

"Vi er lidt skuffede, men ikke overraskede. Der er ikke så meget digitalisering i, at det gør noget. Set med vores øjne kunne man nok have kastet lidt mere digitalisering ind," lyder det fra direktør Tom Togsverd fra Dansk Industris it-brancheforening ITEK.

Han har tidligere undret sig højlydt over, at pengene, der stammer fra 3G-auktionen, ikke bliver ført tilbage til branchen. Og han ved endnu heller ikke, hvad han skal vente sig af Markedsmodningsfonden.

Men han ser dog også et par enkelte lyspunkter i aftalen.

"De skal have cadeau for at sætte penge af til it-sikkerhed og selvfølgelig midlerne til digitalisering af kulturarven," siger han.

Indtil videre væbner han sig med tålmodighed på yderligere digitaliseringsinitiativer.

"Regeringen har lovet at komme med en digital strategi til næste år, og vi er inviteret til første snak i næste uge. Så vi må bare vente lidt endnu," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere