Artikel top billede

Regering vil lukke digitalt jubilæumsblad i vækst

På 10-året for netlanceringen af antikt lovmagasin vil regeringen nu lukke bladet, som ellers er i vækst.

Det lille, men demokratisk vægtige magasin, Ministerialtidende.dk, udkommer måske snart for sidste gang.

I al fald har justitsminister Morten Bødskov (S) på vegne af regeringen foreslået at nedlægge bladet, der er udkommer siden den 1. januar 1871.

Det er dog kun i de senere år bladet, der kundgør "administrative forskrifter, der alene forpligter offentlige myndigheder, og enkeltafgørelser, jf. lovens § 5," er udkommet digitalt.

Slagtet efter 10 år

I følge DK Hostmaster, der håndterer det danske topleveldomæne .dk, har ministerialtidende.dk været aktivt siden 29. oktober 2002.  

Dermed er det nærmest på ti-års jubilæumsdagen, at regeringen afliver magasiner, der blot er 22 år yngre end demokratiet.

"Det foreslås at afskaffe Ministerialtidende, dvs. nedlægge hjemmesiden www.ministerialtidende.dk," skriver justitsministeriet om sine overvejelser om bladets endeligt.

Hvis Folketinget beslutter at nedlægge bladet, kræver det en lovændring.

Det er Civilstyrelsen som driver Ministerialtidende, og her mener man, at kunne spare en kvart million kroner om året, hvis bladet nedlægges.

Blad i vækst

Ministerialtidende har muligvis ikke mange læsere, men er dog i klar vækst.

Således var det gennemsnitlige antal brugere per dag i 2008 96, mens antallet i sidste år var vokset til hele 139.

Det kan eksempelvis sammenlignes med eb.dk, der hver dag har omtrent 1.000.000 besøg, eller Civistyrelsens eget site retsinformation.dk, der hver dag har omkring 18.000.

Og ifølge justitsminsteriet er det også sidstnævnte, som i langt overvejende grad benyttes i praksis af ministerier til offentliggørelse af informationer.

Loven, som ministerialtidende er en del af, forhindrer nemlig ikke myndighederne i at offentliggøre det samme indhold andre steder, og det er det som nu ser ud til at koste bladet livet.

Førstebehandlingen af lovforslaget tyder ikke på, at nogen politikere har tænkt sig at redde det gamle blad.

Ikke en gang hos Konservativt Folkeparti har man nogen indevendinger mod, at det gamle blad forsvinder, fortæller Tom Bæhnke, der både er ordfører vedrørende Grundloven og retsordfører.  

"Vi hos konservertive, vi forandrer for at bevare," lyder det fra Tom Bæhnke.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.