Artikel top billede

It-chefer har svært ved at holde it-projekter indenfor budgetterne

Gennemsnitligt 41 procent af it-budgettet er øremærket til forretningsapplikations-projekter i 2013. Men it-cheferne har svært ved at styre budgetterne.

Computerworld News Service: Omtrent 94 procent af en gruppe adspurgte it-chefer har svært ved at levere forretningsapplikations-projekter til tiden og indenfor budgettet.

Der er i løbet af august og september i år gennemført en online-spørgeundersøgelse blandt medlemmerne af CIO Peer2Peer Research Panel.

Spørgeundersøgelsens respondenter har ansvaret for et gennemsnitligt it-budget på 2,4 milliarder kroner i 2013.

Heraf er 41 procent øremærket til applikations-projekter relateret til forretningsdrift og -analyse.

Er blevet langt sværere

76 procent af de adspurgte it-chefer svarer, at problemerne med at levere til tiden og indenfor budgettet i bedste fald fortsætter uændret, hvis de da ikke ligefrem bliver værre. Kun 24 procent svarer, at det er blevet lettere.

It-cheferne og it-lederne opdager ofte, at problemerne dukker op i de tidligste stadier af projektet: 48 procent svarer, at udviklingen er den sværeste periode i projektet.

Cirka 38 procent svarer, at test er den største udfordring.

Næsten halvdelen af respondenterne vurderer, at dette er på grund af en række faktorer, heriblandt hvor lang tid det tager at teste apps, modstand fra slutbrugerne samt utilstrækkelige kompetencer hos it-medarbejderne.

Det ser dog ud til, at it-cheferne i 2013 vil imødegå disse problemer proaktivt: 55 procent af respondenterne har planer om at ansætte nye medarbejdere med specifikke kompetencer, der matcher deres behov, mens 46 procent har til hensigt at ansætte proceskonsulenter for at forbedre arbejdsgangene.

Også agil udvikling er på dagsordenen: 51 procent af respondenterne udtrykker et ønske om at gøre udviklingsprocessen mere agil.

Oversat af Thomas Bøndergaard
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.