Artikel top billede

Derfor er din Android guf for de it-kriminelle

Verdens mest populære smartphone-styresystem er de it-kriminelles nye slaraffenland.

Læs også:

Android når ny milepæl: Løber fra alle de andre OS'er

Computerworld News Service: På trods af den stigende mængde malware er det kun én ud af fem, der ejer en mobil enhed med Android, der bruger en sikkerheds-app.

Det viser Trend Micro i sin Security Roundup-rapport for tredje kvartal 2012, mens malware mod Android næsten er steget med en faktor seks i løbet af de tre måneder fra juli til september.

Antallet af malware mod Android er steget fra cirka 30.000 i juni til næsten 175.000 i september. "Aggressiv adware" er den største synder med hensyn til angreb mod privatlivet på Android.

Raimund Genes, der er Trend Micros teknologidirektør, udtaler, at disse aggressive reklame-apps er i stand til at indsamle flere personlige oplysninger, end brugeren teknisk set giver dem tilladelse til.

"App-udviklerne er endda muligvis opmærksomme på problemet på grund af eksistensen af særligt aggressive annoncenetværk," bemærker han.

Derfor elsker kriminelle Android

Om den enorme vækst inden for mobil malware påpeger Genes, at det ikke kommer som nogen overraskelse, især i lyset af at Android er det dominerende smartphone-styresystem.

"Også den digitale undergrund læser statistikker og analyserapporter og har regnet ud, hvordan de tjener penge ved hjælp af mobil malware," siger han.

"Og til forskel fra din computer afslører information fra din telefon også blandt andet din geografiske placering og de telefonnumre, du har ringet til, hvilket alt sammen kan sælges."

Men på trods af den stigende trussel fra malware er det ifølge Genes kun 20 procent af dem, der ejer en mobil enhed med Android, der bruger en sikkerheds-app.

"Brugerne har brug for at forstå implikationerne af de tilladelser, de forskellige apps anmoder om, før de godkender dem og derved utilsigtet deler følsomme oplysninger," advarer han.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Android når ny milepæl: Løber fra alle de andre OS'er
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.