Derfor overvejer Apple at droppe Intel

ComputerViews: Apple pønser måske på at droppe Intel-processorerne i Mac og istedet anvende sine egne. Men er det nu også en god ide? Få et bud her.

Computerworld News Service: Der er en vis mening i rygterne om, at Apple måske vil bytte chip fra Intel i sine Macs ud med egne processorer.

Apple er et perfekt eksempel på et selskab, der gerne vil have kontrol over alle dele af forretningen:

Apple producerer sin egen hardware og software og er forkæmper for tilgangen med et lukket økosystem eksemplificeret af selskabets iTunes Store og App Store.

Mere aktuelt har Apple strammet grebet om designet af processorerne til selskabets mobile enheder:

A6-chippen i iPhone 5 bruger Apples eget ARM-baserede design frem for blot at bruge et standarddesign fra ARM, som selskabet har gjort med tidligere iOS-enheder.

En helt anden processortype
Én ting er at designe en anderledes men stadig softwarekompatibel CPU, men det er noget helt andet pludselig at anvende en helt anden processortype.

Det har Apple gjort med Mac-computerne to gange tidligere:

Da selskabet migrerede fra Motorolas 68000-baserede chip til PowerPC-arkitekturen, som Apple var med til at designe sammen med IBM og Motorola, og igen da selskabet gik fra PowerPC til Intel.

Ingen af gangene var det nogen smertefri procedure, men i begge tilfælde havde Apple et afgørende kort på hånden:

Selskabet brugte emulerings-teknologi, som gjorde det muligt for de nyere CPU'er at afvikle ældre Mac-programmer (de fleste af dem i hvert fald).

Desuden var Intels CPU'er betydeligt hurtigere end PowerPC-processorerne, så her påvirkede det ikke ydeevnen alt for meget at køre i emulerings-tilstand.

En migration fra Intel til ARM er især af to grunde en noget anden sag:

For det første er ARM-processorers ydeevne ikke på højde med, hvad Intels processorer kan præstere, især ikke i lyset af hvad der forventes fra MacBooks og iMacs.

For det andet er aktuelle ARM-baserede produkter 32-bit. ARM annoncerede 64-bit-arkitekturen ARMv8 ved ARM Tech Conference 30. oktober, men produkter baseret på ARM's 64-bit kerner vil sandsynligvis ikke være på markedet før engang i 2014.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.