Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Så meget kræver det at blive Danmarks bedste it-arbejdsplads

Det kræver indædt fokus på helt bestemte ting, hvis man vil være blandt Danmarks bedste it-arbejdspladser. Se hvilke her.

Læs også:

Her er Danmarks bedste it-arbejdspladser.

Hvert år dyster en lang række virksomheder om at blive kåret som Danmarks bedste arbejdspladser.

Dommeren er virksomheden Great Place to Work, der gennem spørgeskemaer og analyser rangerer de virksomheder, der vælger at stille op i undersøgelsen.

Helt grundlæggende handler det om medarbejdertilfredshed, og Great Place to Work ser en helt klar tendens blandt de virksomheder, der tager priserne.

"Det kræver en dedikeret ledelse, der sætter medarbejdertrivsel og arbejdsglæde på dagordenen. Det er helt tydeligt, at virksomhederne faktisk får økonomisk afkast ud af at investere i et godt arbejdsmiljø." siger Liselotte Jensen, der er vicedirektør ved Great Place to Work.

Social kapital skal vægtes højt

Nationalt forskningscenter for arbejdsmiljø udgav i 2008 en hvidbog, der netop bekræftede, at tillid, retfærdighed og fællesskab på arbejdspladsen giver direkte økonomisk gevinst, siger Liselotte Jensen.

"Vi har forsøgt at finde ud af, hvad x-factoren er. Vores erfaring er, at er afgørende at skabe retfærdighed og fælleskab på arbejdspladsen, og undersøgelserne viser, at virksomhedernes økonomiske formåen hænger nøje sammen med medarbejdertrivslen."

For at bringe medarbejdertrivslen i top, så kræver det ikke kun et fokus fra ledelsen.

"De virksomheder, der klarer sig bedst i vores undersøgelser, har arbejdstrivsel som et mål på lige fod med andre økonomiske mål på arbejdspladsen," siger Liselotte Jensen.

It-branchen udemærker sig

Great Place to Works undersøgelser trækker sig over et stort antal af brancher, heriblandt it-branchen.

Ifølge Liselotte Jensen kendetegnes it-branchen ved, at it-medarbejderne har store forventninger til, at virksomhederne aktivt arbejder for, at medarbejderne efteruddannes.

"Især it-branchens medarbejdere har store forventninger, og det imødekommes ofte af virksomhederne. Vores undersøgelse viser, at netop it-branchen er god til at imødekomme medarbejdernes krav om kompetenceudvikling og timer til efteruddannelse."

Læs også:

Her er Danmarks bedste it-arbejdspladser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.