Artikel top billede

Så meget kræver det at blive Danmarks bedste it-arbejdsplads

Det kræver indædt fokus på helt bestemte ting, hvis man vil være blandt Danmarks bedste it-arbejdspladser. Se hvilke her.

Læs også:

Her er Danmarks bedste it-arbejdspladser.

Hvert år dyster en lang række virksomheder om at blive kåret som Danmarks bedste arbejdspladser.

Dommeren er virksomheden Great Place to Work, der gennem spørgeskemaer og analyser rangerer de virksomheder, der vælger at stille op i undersøgelsen.

Helt grundlæggende handler det om medarbejdertilfredshed, og Great Place to Work ser en helt klar tendens blandt de virksomheder, der tager priserne.

"Det kræver en dedikeret ledelse, der sætter medarbejdertrivsel og arbejdsglæde på dagordenen. Det er helt tydeligt, at virksomhederne faktisk får økonomisk afkast ud af at investere i et godt arbejdsmiljø." siger Liselotte Jensen, der er vicedirektør ved Great Place to Work.

Social kapital skal vægtes højt

Nationalt forskningscenter for arbejdsmiljø udgav i 2008 en hvidbog, der netop bekræftede, at tillid, retfærdighed og fællesskab på arbejdspladsen giver direkte økonomisk gevinst, siger Liselotte Jensen.

"Vi har forsøgt at finde ud af, hvad x-factoren er. Vores erfaring er, at er afgørende at skabe retfærdighed og fælleskab på arbejdspladsen, og undersøgelserne viser, at virksomhedernes økonomiske formåen hænger nøje sammen med medarbejdertrivslen."

For at bringe medarbejdertrivslen i top, så kræver det ikke kun et fokus fra ledelsen.

"De virksomheder, der klarer sig bedst i vores undersøgelser, har arbejdstrivsel som et mål på lige fod med andre økonomiske mål på arbejdspladsen," siger Liselotte Jensen.

It-branchen udemærker sig

Great Place to Works undersøgelser trækker sig over et stort antal af brancher, heriblandt it-branchen.

Ifølge Liselotte Jensen kendetegnes it-branchen ved, at it-medarbejderne har store forventninger til, at virksomhederne aktivt arbejder for, at medarbejderne efteruddannes.

"Især it-branchens medarbejdere har store forventninger, og det imødekommes ofte af virksomhederne. Vores undersøgelse viser, at netop it-branchen er god til at imødekomme medarbejdernes krav om kompetenceudvikling og timer til efteruddannelse."

Læs også:

Her er Danmarks bedste it-arbejdspladser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?