Artikel top billede

Tidligere Apple-chef: Så elendig er Tim Cook

Apples topchef, Tim Cook, er socialt handicappet, lyder det fra Apples tidligere salgschef.

Læs også:

Nekrolog: Farvel til den modige pioner og æstetiker.

iPad 3: Derfor gider ]Apple ikke være innovativ.

Computerworld News Service: En tidligere chef fra Apple er blevet interviewet om sine 20 år i selskabet og har i den forbindelse givet sit perspektiv på, hvordan der er at arbejde sammen med den nuværende topchef, Tim Cook.

David Sobotta var salgschef hos Apple fra 1984 til 2004.

Selvom han aldrig arbejdede under Tim Cooks ledelse eller rapporterede direkte til han, mener han at have haft stor kontakt med den nuværende topchef, som i 2011 tog over efter selskabets afdøde medstifter, Steve Jobs. Det kan du læse mere om her.

Sobatta, som for nylig udgav sine erindringer om sin tid hos Apple, The Pomme Company, fortæller i et interview til ReadWrite, at Cook engang ydmygede hans salgsteam under en salgskonference ved at "vise et billede af en toiletbørste under en præsentation som en kommentar om teamets præstation."

Ikke mange sociale kompetencer

Spurgt, hvad han mener om den ledelsesmæssige omrokering hos Apple for nylig, som resulterede i, at direktør for iOS, Scott Forstall, og den nyligt udpegede detaildirektør, John Browett, begge meddelte deres fratræden, svarer Sobotta:

"Ja, for det første har Cook ikke mange sociale kompetencer. Han vil i hvert fald ikke bakke folk op, hvis nogen har problemer."

"Jeg fornemmer ikke nogen loyalitet i ham og jeg antager, at det er noget, de nuværende medarbejdere allerede forstår om ham," fortsætter David Sobotta.

"Tim er hurtig til at reagere på tallene eller på hans frygt for at tage fejl. Frygten for at tage fejl er et ledelsesmæssigt karaktertræk, der løber stærkt og dybt i Apple på grund af den måde Steve ledte selskabet," siger han.

"Man får ikke en ekstra chance, hvis man begår fejltrin hos Apple. Det forhold giver vanskeligheder i forbindelse med det at tage beslutninger og skaber en masse passiv-aggressiv adfærd imellem forskellige team, der burde samarbejde."

Derfor er Tim Cook så dårlig

Sobotta mener, at Cook er en "dårlig menneskekender."

Han vurderer, at Browetts korte tid hos Apple er tegn på Cooks dårlige ledelse.

"De folk, som blev ansat, var ikke gode folk. Jeg tror ikke, han er så god til at forholde sig til mennesker. Jeg går ud fra, at Tim har svært ved at lede flokken," siger David Sobatta.

"Ud fra hvad jeg så af ham, så er han lidt af en enspænder. Han foretrækker at rode med regneark og tal. Han er ikke nogen naturlig leder. Han er en bureaukrat. Ud fra mine iagttagelser er Tim en person, der hellere bare fyrer nogen folk, i stedet for at finde ud af hvad der er galt."

David Sobatto mener, at en af de værste beslutninger hos Apple nogensinde angående ting under brugergrænsefladen i OS X var at "rode" med "Gem som"-kommandoen.

Det var efter hans mening en næsten lige så dårlig beslutning at fjerne de optiske drev fra mange nye Mac-computere.

"Kort-beslutningen (i iOS 6, red.) vil helt sikkert plage Apple for evigt. Det bliver værre hos Apple. Selskabets virksomhedskultur er ikke holdbar," siger han.

Han peger på, at Apple ikke udvikler sine egne talenter.

"De nye folk, der kommer ind, bruger et år på at finde ud af, hvad der er op og ned, og ender med at blive meget frustrerede," siger David Sobotta.

"Det er meget demoraliserende for de folk, der nu skal rapportere til dem og i forvejen vidste, at deres nye chefer lige har brugt et år i oplæring. Det er en forfærdelig måde at lede en virksomhed på."

Venter altid på next great thing

"Apple er et 'next great thing'-selskab, hvilket i sig selv ikke er holdbart.

Selskabet har stadig ikke fundet den næste omvæltende nyskabelse efter iPad og iPhone og dets markedsandele på begge områder er ved at glide ud af selskabets hænder," lyder dommen fra Sobotta.

Læs også:

Nekrolog: Farvel til den modige pioner og æstetiker.

iPad 3: Derfor gider Apple ikke være innovativ.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital