Artikel top billede

McAfee eftersøgt for mord efter lang tids nedtur

Stifteren af sikkerhedsgiganten McAfee, John McAfee, er eftersøgt for et brutalt mord, der kan være kulminationen på en lang nedtur for John McAfee, der betegnes som en sær eneboer med hang til våben.

Computerworld News Service: Antivirus-pioner John McAfee er angiveligt eftersøgt for mord i det mellemamerikanske land Belize, efter en amerikansk statsborger søndag blev fundet dræbt af skud i byen San Pedro.

McAfee er ifølge Gizmodo hovedmistænkt for skuddrabet på den amerikanske statsborger Gregory Faull, der var bosat i Belize og beskrives som en vellidt entreprenør.

McAfee og Faull havde tilsyneladende været på kant med hinanden i nogle uger forud for den fatale skudepisode.

Kun få dage tidligere havde Gregory Faull politianmeldt John McAfee for at affyre skydevåben og opføre sig "som en slyngel."

Uenighed angående hunde kan have ført til skudepisoden.

Skudt i hovedet

Gregory Faull blev fundet død med et skudsår i hovedet tidligt søndag morgen af sin husholderske, som tilkaldte politiet.

Gizmodo citerer politiet i Belizes chef for enheden for bandebekæmpelse, Marco Vidal, for at udtale, at John McAfee er mistænkt for mordet. Politiet leder nu efter McAfee.

Politiet i Belize har ikke umiddelbart svaret på en henvendelse om en kommentar.

Det har således ikke været muligt at få bekræftet detaljerne om hændelsen.

Ejer ikke længere McAfee

John McAfee stiftede selskabet McAfee i 1987, men har de seneste år ikke haft meget at gøre med selskabet, som nu ejes af Intel. Han flyttede til Belize for nogle få år siden, hvor han stiftede virksomheden Quorum Ex, der fremstiller naturlægemidler.

Gizmodo beskreb i en længere artikel i sidste uge John McAfees mere og mere uberegnelige adfærd i løbet af de sidste få år.

Artiklen er baseret på adskillige interview med McAfee selv og beskriver, hvordan han er gået fra rig iværksætter til eneboer mistænkt for ulovligheder i Belize.

30. april i år ransagede politiet i Belize John McAfees hjem på grund af en mistanke om, at de her ville finde et laboratorium til fremstilling af metamfetamin.

Selvom de fandt næsten 20.000 amerikanske dollar i kontanter (i omegnen af 117.000 kroner), adskillige haglgeværer og pistoler samt en større mængde ammunition, viste selve laboratoriet sig at være til fremstilling af antibakteriel urtemedicin.

Han havde desuden tilladelse til alle skydevåbnene.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere