Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Wupti: Derfor kom vi til at sælge pc med personlige oplysninger

Online-butikken Wupti har solgt en 'ny' computer med masser af følsomme oplysninger. Her er forklaringen på, hvordan det kunne ske.

Læs også:
Dansk onlinebutik solgte pc med masser af følsomme data

Wupti Pede har solgt en bærbar computer indeholdende personlige oplysninger fra den tidligere ejer, hvilket har afstedkommet en sag hos Datatilsynet.

Ifølge persondataloven er virksomheden nemlig forpligtet til at slette alle oplysninger, hvis de sælger returnerede varer til nye brugere.

Den historie kan du læse her.

Forklaringen på, at der blev videresendt følsomme data, begrundes med en menneskelig fejl.

"Nu har vi undersøgt sagen. Der er tale om en menneskelig fejl hos den underleverandør, der skal sørge for, at indholdet bliver slettet på returnerede produkter, som skal sælges videre," siger marketingdirektør, Peter Gram Møller.

"Vi har nu indskærpet overfor virksomheden, at de skal stramme op på processen, så det ikke sker igen. Det er en fejl, der ikke må ske."

Har i en fast procedure, der skal sikre, at sådanne fejl ikke sker?

"Ja. Pc'er, der ryger retur til os og som skal sælges igen, ryger gennem en fast procedure, hvor de bliver renset for indhold. Men der er altså sket en fejl i dette tilfælde," forklarer Peter Gram Møller.

Så det vil altså ikke ske i fremtiden?

"Det håber jeg ikke. Vi vil gøre alt for at undgå det."

Læs også:
Dansk onlinebutik solgte pc med masser af følsomme data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.