Artikel top billede

Centralt dansk register ramt af database-kollaps

Erhvervsstyrelsen har i 10 dage bakset med kollapset database, der giver alvorlige hovedbrud.

Erhvervsstyrelsen har i 10 dage ikke kunnet foretage opdateringer af firmaregistreringer på grund af et nedbrud på en database.

Det betyder, at kunderne ikke har mulighed for at få nyere oplysninger om virksomheder og selskaber via styrelsens hjemmeside.

Det fortæller Vivi Basballe kontorchef, der er kontorchef hos Erhvervsstyrelsen med ansvar for kunderne.

"Lige nu kan vi ikke give oplysninger om, hvilke opdateringer der er sket i registeret siden 13. november," siger hun til Computerworld.

Hun fortæller, at alle andre tjenester og services, som eksempelvis blanketter, fungerer som normalt.

Hun fortæller, at problemerne primært rammer nyetablerede virksomheder, hvis de er oprettet siden 13. november.

"Så kan jeg på cvr.dk ikke vise, at de er oprettet," siger hun.

Hun peger på, at det samtidig betyder, at disse firmaer ikke som normalt er blevet offentliggjort.

Det har stået på i 10 dage. Er det godt nok?

"Det synes vi jo ikke. Det er også derfor at vi skriver på vores hjemmeside og har orienteret abonnenter på vores data om at data ikke er opdateret siden den 13.," siger hun.

Større omfang end først ventet

Erhvervsstyrelsen oplyste i mandags, at det kun var opdateringer fra den 15. november og frem, der ikke kunne foretages. Men efterfølgende har det vist sig, at omfanget var større.

"Vi har været inde og kigge i databasen, og vores folk siger, at det er registreringer siden den 13. november. Så vi har fået overblik over, hvor når der reelt ikke er sket opdateringer siden," siger hun.

Årsagen skyldes problemer efter et nedbrud på en database, der hos en leverandør leverer data til CVR-registeret.

"Den er ved at blive undersøgt for, hvordan den replikerer data ind i CVR, og derfor er vi ved at undersøge, om vi får leveret alle data rigtigt, "siger Vivi Basballe.

Hun fortæller, at styrelsen arbejder på højttryk for at få rettet data op, og at problemerne ventes at blive løst først i næste uge.

"Jeg ved, at der er store problemer, fordi man skal gennemgå 70 millioner data for at være sikre på, om de er opdateret ind i CVR. Det tager lidt tid. Derfor siger vores it-leverandør, at det vil kunne nås frem til starten af næste uge," siger hun.

Først herefter vil Erhvervsstyrelen kunne være sikre på data og herefter offentliggøre ændringerne, siger hun.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere