TOPNYHED:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Verdens første smartphone er 20 år gammel - så fiks var den

Forløberen til den moderne smartphone kom på markedet i 1992, og den var en fuld funktionel smartphone med apps, touchskærm og hukommelse. Se den her.

Computerworld News Service: Der er ingen tvivl om, at udviklingen går hurtigt på smartphone-området.

Siden Apples iPhone pustede til ilden i i 2007, er udviklingen kun gået hurtigere og hurtigere, og vi er nu der, hvor en telefon er forældet få måneder efter lancering.

Sådan har det dog ikke altid været. Faktisk ser det nu ud til, at smartphonen som koncept er mindst 20 år gammel.

IBM Simon blev lanceret 23. november 1992 ved it-messen Comdex, selvom produktet bar kodenavnet Angler på det tidspunkt.

Der ville nok ikke være plads til den i lommen, da den var på størrelse med den aktuelle tablet Nexus 7, og med en vægt på 510 gram ville det heller ikke være oplagt at putte den i lommen.

Den havde en processor på 16 megahertz, en megabyte RAM og en megabyte lagerplads.

Styresystemet var en variant af DOS.

Én app

Det eksterne økosystem af apps bestod af nøjagtig én app - et værktøj til at skrive til Simon fra en pc.

Det hed DispatchIt og kostede på daværende tidspunkt 3.000 dollar for pc-softwaren og yderligere 300 dollar for hver klient til Simon.

Produktet kunne dog også ting, som moderne smartphones ikke kan, såsom at modtage fax.

Selvom Simon ser primitiv ud i dag, så er der umiskendeligt tale om en smartphone - der kunne installeres apps, den havde touchskærm (i monokrom og helst brugt med en stylus) og blev endda solgt ved hjælp af den samme prismodel med tilskud fra teleselskaberne, som bruges i dag, til den daværende pris på 900 dollar med et abonnement på to år fra teleselskabet BellSouth Cellular.

Halvhjertet markedsføring

Desværre blev Simon ikke nogen kommerciel succes - produktet led ifølge Bloomberg Businessweek af en halvhjertet markedsførings-indsats, kort batterilevetid og en lang række andre problemer.

Simon var kun på markedet i seks måneder.

Ikke desto mindre er Simon unægteligt forløberen for den moderne smartphone.

Derudover viser den meget tydeligt, hvor langt den teknologiske udvikling er kommet de sidste 20 år - en udvikling, der hele tiden går hurtigere.

Så tænk på Simon, næste gang du brokker dog over problemer i iOS 6 eller over, at du ikke har modtaget en opdatering til Android i en hel måned.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Hackergruppe bag Colonial Pipeline-nedbrud angriber nu Toshiba: Har stjålet 740 gigabyte data med følsomme oplysninger
Hackergruppen DarkSide har nu angrebet it-giganten Toshiba. Det sker blot en uge efter, at de it-kriminelle tvang USA's største brændstofledning i knæ.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.