Artikel top billede

Verdens første smartphone er 20 år gammel - så fiks var den

Forløberen til den moderne smartphone kom på markedet i 1992, og den var en fuld funktionel smartphone med apps, touchskærm og hukommelse. Se den her.

Computerworld News Service: Der er ingen tvivl om, at udviklingen går hurtigt på smartphone-området.

Siden Apples iPhone pustede til ilden i i 2007, er udviklingen kun gået hurtigere og hurtigere, og vi er nu der, hvor en telefon er forældet få måneder efter lancering.

Sådan har det dog ikke altid været. Faktisk ser det nu ud til, at smartphonen som koncept er mindst 20 år gammel.

IBM Simon blev lanceret 23. november 1992 ved it-messen Comdex, selvom produktet bar kodenavnet Angler på det tidspunkt.

Der ville nok ikke være plads til den i lommen, da den var på størrelse med den aktuelle tablet Nexus 7, og med en vægt på 510 gram ville det heller ikke være oplagt at putte den i lommen.

Den havde en processor på 16 megahertz, en megabyte RAM og en megabyte lagerplads.

Styresystemet var en variant af DOS.

Én app

Det eksterne økosystem af apps bestod af nøjagtig én app - et værktøj til at skrive til Simon fra en pc.

Det hed DispatchIt og kostede på daværende tidspunkt 3.000 dollar for pc-softwaren og yderligere 300 dollar for hver klient til Simon.

Produktet kunne dog også ting, som moderne smartphones ikke kan, såsom at modtage fax.

Selvom Simon ser primitiv ud i dag, så er der umiskendeligt tale om en smartphone - der kunne installeres apps, den havde touchskærm (i monokrom og helst brugt med en stylus) og blev endda solgt ved hjælp af den samme prismodel med tilskud fra teleselskaberne, som bruges i dag, til den daværende pris på 900 dollar med et abonnement på to år fra teleselskabet BellSouth Cellular.

Halvhjertet markedsføring

Desværre blev Simon ikke nogen kommerciel succes - produktet led ifølge Bloomberg Businessweek af en halvhjertet markedsførings-indsats, kort batterilevetid og en lang række andre problemer.

Simon var kun på markedet i seks måneder.

Ikke desto mindre er Simon unægteligt forløberen for den moderne smartphone.

Derudover viser den meget tydeligt, hvor langt den teknologiske udvikling er kommet de sidste 20 år - en udvikling, der hele tiden går hurtigere.

Så tænk på Simon, næste gang du brokker dog over problemer i iOS 6 eller over, at du ikke har modtaget en opdatering til Android i en hel måned.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere