Artikel top billede

Stor fyringsrunde i Saxo Bank - It bliver hårdt ramt

Saxo Bank skærer 269 stillinger. It-afdelingen bliver hårdt ramt, fortæller it-direktør Mikael Munck.

Læs også:

Derfor satser Saxo Bank på Windows 8

Saxo Bank, der gennem de senere år har investeret massivt i nye datacentre og softwareudvikling på adskillige platforme som supplement til firmaets populære traderplatforme, har i dag udmeldt en stor sparerunde, hvor 269 stillinger skal nedlægges.

Hos Saxo Bank fortæller it-direktør Mikael Munck, at han endnu ikke vil komme med konkrete tal på, hvordan hans organisation bliver ramt. Banken er ved at informere medarbejderne om planerne netop nu.

"Der er ingen tvivl om, at en stor del af vores investeringsportefølje ligger i it. Det kommer vi til at få et mere normaliseret niveau på," siger han.

"Tilpasningen rammer it hårdt," siger han til Computerworld.

Mikael Munch har i øjeblikket 300 it-medarbejdere, mens han har 100 konsulenter og 200 personer i den indiske afdeling. Samlet set har Saxo Bank omkring 1.500 medarbejdere inklusive folkene i Indien. 

"Konsulenterne vil i første omgang naturligvis også mærke, at der bliver skåret til," siger han.

It-direktøren fortæller til Computerworld, at ændringerne i organisationen er ved at blive effektueret allerede nu. 

Samtidig sænker Saxo Bank niveauet på udvikling af tjenester og software, siger han.

"Men det er vigtigt at forstå, at det stadig er et meget, meget højt investeringsniveau i forhold til vores størrelse. Og it vil stadig være der, hvor vi investerer i en stor del af vores fremtid," siger han.  

Fokus på offshoring

Mens antallet af it-stillinger i Danmark altså ser ud til at blive beskåret, vil banken fortsat skalere offshore-afdelingen, fortæller han.

"For tre år siden startede vi med Indien og Inito, og nu ser vi den effektivisering, vi har ønsket af leverancemodellen. Det betyder, at vi kommer til at fortsætte med at øge antallet af medarbejdere ude i verden," siger Mikael Munck.

Så nogle af de stillinger, som går tabt her, bliver altså offshoret?

"Sådan kan du sige det, men vi bliver nødt til at optimere, og det er ikke nødvendigvis sådan, at vi ser vores produktudvikliong nødvendigvis falder meget, vi ser bare, at der har været et efterslæb i en periode, og nu justerer vi det til der, hvor vi skal ligge."

"Og en måde at optimere på er at udnytte vores offshore-kapacitet."

Læs også:

Derfor satser Saxo Bank på Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere