Artikel top billede

Europæiske mobilselskaber går sammen om ny tjeneste

En lang række europæiske teleselskaber går sammen om et helt nyt produkt.

Læs også:Sms'ens afløser vinder frem: Kan ramme teleselskaberne.

Computerworld News Service: De største europæiske teleselskaber går sammen om at lancere deres egen applikationer til instant messaging og deling af indhold.

Det sker under varemærket "joyn."

Lanceringen sker i et forsøg på at vinde noget af den trafik tilbage, som teleselskaberne har tabt til internettjenesterne. Det kan du læse mere om her.

Spanien er det første land, som mobilselskaberne tilbyder joyn-tjenester i.

Med tjenesten får abonnenter en ny måde at kommunikere med hinanden på. Movistar (der ejes af Telefónica), Orange og Vodafone er med i debuten.

Downloade en app

Abonnenter med Android-baserede smartphones kan downloade en app og begynde at sende instant messaging-beskeder til én eller en gruppe af brugere, dele filer samt en særlig funktion til envejsdeling af videoer, der gør det ifølge GSM Association muligt for brugerne at vise venner og kolleger, hvad de aktuelt ser på telefonen.

GSM Association ejer varemærket joyn og står for udviklingen af den underliggende teknologi.

Joyn-tjenesterne vil blive integreret direkte i telefonens adressebog, hvor der vil blive vist, hvilke valgmuligheder man har for at kommunikere med de kontakter, der har joyn-kompatible smartphones.

App til iPhone på vej

Der vil inden længe også blive lanceret en app til iPhone.

Smartphones med indlejret joyn-klient (så man slipper for at downloade en selvstændig app) vil komme på markedet i Spanien til januar, oplyser Graham Trickey, der er senior director hos GSM Association.

"Vi har godkendt enheder fra otte ud af de 10 største telefonproducenter" med den indlejrede klient, oplyser Trickey.

Apple og Motorola er de to manglende producenter. Der er blevet godkendt smartphones fra både Samsung Electronics, Huawei, HTC og LG Electronics.

Enkelheden ved at have en indlejret klient vil gøre det lettere for teleselskaberne at konkurrere med de eksisterende tjenester, forklarer Alex Nourouzi, der er chef for produktmarkedsføring hos Orange.

I den nærmeste fremtid vil der ifølge GSM Association blive lanceret yderligere tjenester såsom IP-baseret video- og taleopkald.

Læs også:Sms'ens afløser vinder frem: Kan ramme teleselskaberne.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere