Artikel top billede

Derfor vil Apple tabe til Android og Microsoft: For lukket og ufleksibel

Folk vil have åbne, sexede og fleksible styresystemer, mener verdensberømt it-sikkerhedsmand. Og Apple er ingen af delene.

Læs også: iPad 3: Derfor gider Apple ikke være innovativ.

Computerworld News Service: Eugene Kaspersky, verdensberømt topchef for sikkerhedsselskabet Kaspersky Lab, mener, at Apples lukkede tilgang er selskabets akilleshæl.

Han forudsiger, at selskabet vil miste andele på mobilmarkedet til Android og Microsoft, fordi folk vil have "åbne, sexede og fleksible" styresystemer.

Svaret på spørgsmålet om, hvorvidt Apples lukkede system gør det mere eller mindre sårbart, afslører dog, at bevæggrunden bag disse påstande er utilfredshed med, at Apple ikke tillader antimalware-apps til iPad og iPhone.

Topchef for Kaspersky Lab, Eugene Kaspersky, udtaler til Reuters:

"De åbne systemer er selvfølgelig mere sårbare, fordi det er lettere at påvirke dem. Men samtidig er det meget lettere at udvikle ægte slutpunkts-sikkerhed til disse systemer."

Om den stigende malware på mobilområdet siger Kaspersky:

"Datakriminelle ser mobilområdet som en forretningsmulighed. Flere og flere kriminelle går ind i dette område. De udvikler hovedsageligt mobil-malware til de mest populære og åbne mobil-styresystemer - det er Android - derfor udvikles der mest mobil-malware til Android."

Som forklaring på hvorfor han tror, at iOS vil miste markedsandele, siger Kaspersky:

Samme historie som med Mac

"Det er den samme historie, som hvad der skete med Mac og Windows-pc'er. Mac har i dag en lille markedsandel, fordi det er et lukket styresystem fra et ufleksibelt selskab."

Kaspersky tror, at brugerne af iOS vil skifte til de "mange konkurrenter med åbne, sexede, fleksible" systemer. "Jeg tror, mange brugere af iPad og iPhone vil skifte til Android og Microsoft Windows," siger han.

Med hvad er det, der er så godt ved et åbent system?

Kaspersky lader til at mene, at det har noget at gøre med et selskabs evne til at opbygge et fællesskab af brugere.

Læs også: iPad 3: Derfor gider Apple ikke være innovativ.

De åbne systemers tid

"Jeg tror, at i dette århundrede vil vinderen være den leverandør, det selskab eller den person, der bygger det stærkeste fællesskab. Dette er fællesskabernes århundrede og for at have et godt fællesskab af brugere er man nødt til at have en genial teknologi eller åbne systemer."

"Apple har en genial teknologi," siger han dog og tilføjer:

"Det er lykkedes Apple at skabe et fællesskab rundt om denne teknologi. Men nu er det de åbne systemers tid - såsom Android - så jeg er overbevist om, at Apple vil miste markedsandele. Hvis ikke selskabet ændrer sin tilgang vil det blive erstattet af åbne styresystemer og åbne applikationer."

Malware på Mac
Grunden til, at der er mindre malware på OS X, er ikke ifølge Kaspersky, at Macs er "designet sikre," men derimod blot at de "kriminelle ikke giver systemet nogen særlig opmærksomhed, fordi de ikke har nogen Mac-udviklere. Der er ikke Mac-udviklere nok."

Kaspersky fremhæver malwaren Flashback fra tidligere i år som bevis på, at også Macs angribes. "Der sker hvert år mange angreb mod Mac-systemer og det bliver flere for hvert år," hævder han.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.