Artikel top billede

Slut med gratis Google Apps - fra nu af skal du betale

Google afskaffer den gratis udgave af den webbaserede kontorpakke for nye brugere.

Computerworld News Service: Google har nu helt droppet den gratis udgave af den webbaserede kontorpakke Google Apps til små virksomheder, med den forklaring at selskabet vil skabe en stærkere og mere ensartet oplevelse for erhvervsbrugere.

Ifølge Google skal selv små virksomheder med 10 eller færre medarbejdere fremover betale for at bruge Google Apps, som ellers hidtil har været gratis for denne kategori af brugere.

Erhvervsudgaven koster nu for alle virksomheder fire euro (knap 30 kroner) per bruger om måneden eller 40 euro (knap 300 kroner) per bruger om året.

Google Apps vil dog fortsat være gratis for individuelle brugere og virksomheder, der i forvejen bruger den gratis standardudgave, ligesom alle de forskellige tjenester vil være tilgængelige hver for sig for private brugere ved oprettelse af en almindelig Google-konto.

Google Apps for Business

Selskabets betalte løsning, Google Apps for Business, tilbyder e-mail, kalender og kontorprogrammer som en samlet tjeneste, der kan bruges på private domænenavne og inkluderer telefonsupport døgnet rundt.

Den indeholder også funktioner såsom arkivering og mulighed for tilkøb af ekstra lagerplads.

Selskabet offentliggør ikke, hvor mange brugere løsningen har, men oplyste sidste år i et blogindlæg, at den på daværende tidspunkt havde 40 millioner brugere, selvom størstedelen af dem menes at være gratisbrugere.

Google Apps konkurrerer med Microsofts webbaserede kontorpakke, Office 365, som tilbyder e-mail samt udgaver af Word, PowerPoint og Excel til priser fra 36,50 kroner per bruger om måneden. Office 365 integreres i stigende grad med de almindelige udgaver af Microsofts kontorprogrammer i Office-pakke.

'Millioner af virksomheder'

I et blogindlæg torsdag skriver Clay Bavor, der er produktchef for Google Apps, at løsningen bruges af "millioner af virksomheder."

Bavor forklarer her, at afskaffelsen af gratisudgaven vil hjælpe til at fjerne eventuel forvirring angående Googles forskellige løsninger og føre til en bedre oplevelse for erhvervsbrugerne, der "hurtigt vokser fra standardudgaven."

Google bejler også til erhvervslivet med andre produkter.

Det inkluderer en tjeneste, der gør det muligt for en virksomhed at udgive mobil-apps til Android til intern brug i sin egen udgave af app-butikken Google Play.

Herudover tilbyder Google adskillige terabyte af online-lagerplads til erhverv.

Siden lanceringen af den betalte udgave af Google Apps i 2007 har Google gradvist reduceret, hvor stor en virksomhed kan være og stadig benytte den gratis udgave.

I 2009 var grænsen fastsat til 50 brugere og blev i 2011 sat ned til 10 brugere, før muligheden nu helt er afskaffet.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere