Artikel top billede

Slut med gratis Google Apps - fra nu af skal du betale

Google afskaffer den gratis udgave af den webbaserede kontorpakke for nye brugere.

Computerworld News Service: Google har nu helt droppet den gratis udgave af den webbaserede kontorpakke Google Apps til små virksomheder, med den forklaring at selskabet vil skabe en stærkere og mere ensartet oplevelse for erhvervsbrugere.

Ifølge Google skal selv små virksomheder med 10 eller færre medarbejdere fremover betale for at bruge Google Apps, som ellers hidtil har været gratis for denne kategori af brugere.

Erhvervsudgaven koster nu for alle virksomheder fire euro (knap 30 kroner) per bruger om måneden eller 40 euro (knap 300 kroner) per bruger om året.

Google Apps vil dog fortsat være gratis for individuelle brugere og virksomheder, der i forvejen bruger den gratis standardudgave, ligesom alle de forskellige tjenester vil være tilgængelige hver for sig for private brugere ved oprettelse af en almindelig Google-konto.

Google Apps for Business

Selskabets betalte løsning, Google Apps for Business, tilbyder e-mail, kalender og kontorprogrammer som en samlet tjeneste, der kan bruges på private domænenavne og inkluderer telefonsupport døgnet rundt.

Den indeholder også funktioner såsom arkivering og mulighed for tilkøb af ekstra lagerplads.

Selskabet offentliggør ikke, hvor mange brugere løsningen har, men oplyste sidste år i et blogindlæg, at den på daværende tidspunkt havde 40 millioner brugere, selvom størstedelen af dem menes at være gratisbrugere.

Google Apps konkurrerer med Microsofts webbaserede kontorpakke, Office 365, som tilbyder e-mail samt udgaver af Word, PowerPoint og Excel til priser fra 36,50 kroner per bruger om måneden. Office 365 integreres i stigende grad med de almindelige udgaver af Microsofts kontorprogrammer i Office-pakke.

'Millioner af virksomheder'

I et blogindlæg torsdag skriver Clay Bavor, der er produktchef for Google Apps, at løsningen bruges af "millioner af virksomheder."

Bavor forklarer her, at afskaffelsen af gratisudgaven vil hjælpe til at fjerne eventuel forvirring angående Googles forskellige løsninger og føre til en bedre oplevelse for erhvervsbrugerne, der "hurtigt vokser fra standardudgaven."

Google bejler også til erhvervslivet med andre produkter.

Det inkluderer en tjeneste, der gør det muligt for en virksomhed at udgive mobil-apps til Android til intern brug i sin egen udgave af app-butikken Google Play.

Herudover tilbyder Google adskillige terabyte af online-lagerplads til erhverv.

Siden lanceringen af den betalte udgave af Google Apps i 2007 har Google gradvist reduceret, hvor stor en virksomhed kan være og stadig benytte den gratis udgave.

I 2009 var grænsen fastsat til 50 brugere og blev i 2011 sat ned til 10 brugere, før muligheden nu helt er afskaffet.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere