Artikel top billede

Masseanholdelse for milliard-svindel på Facebook

10 mistænkte er blevet anholdt for at snyde sig til følsomme oplysninger på Facebook. Snyderiet løber op i den nette sum af knap fem milliarder gode danske kroner.

Læs også:

Sådan fupper smarte svindlere dig på Facebook

50.000 danskere fuppet på Facebook i påsken

Dine Facebook-venner er farlige

De amerikanske myndigheder beretter nu, at der er anholdt 10 personer, som er mistænkt i en svindelsag, hvor de står anklaget for at have snydt for ikke mindre end 4,8 milliarder kroner.

Der er foretaget arrestationer i en stribe lander fra USA over England og til Kroatien, New Zealand og Peru.

Snyderiet begyndte helt tilbage i oktober 2010.

Det skriver blandt andet BBC.

Banden har ifølge oplysninger fra FBI benyttet sig af botnet og malware til at stjæle kreditkortoplysninger, bankkonti og andre personlige oplysninger fra ofrene.

Facebook har samarbejdet med de amerikanske myndigheder for at afsløre metoderne til svindlen og med at identificere hvilke brugere, der er blevet ramt.

11 millioner pc'er indblandet

Et botnet er et netværk af computere, der er blevet inficeret med en virus, der gør det muligt for it-kriminelle at fjernstyre dem.

I dette angreb er 11 millioner computere blevet misbrugt og kompromitteret med ondsindet software, blandt andet ormen Yahos, der er i stand til at sprede sig via beskeder og chat-sessioner på eksempelvis Skype, Messenger eller Facebook.

Verdens største sociale netværk er ikke fremmed overfor kriminalitet.

En af de mest almindelige former for snyderi på Facebook er phishing-angreb, hvor kriminelle forsøger at snyde personlige oplysninger ud af sine ofre.

Læs også:

Sådan fupper smarte svindlere dig på Facebook

50.000 danskere fuppet på Facebook i påsken

Dine Facebook-venner er farlige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.