Artikel top billede

Så stor en formue gik politiet glip af på grund af Polsag-skandalen

Se hvor mange penge politiet egentlig skulle have scoret i gevinst på Polsag, der istedet endte med at blive lukket.

Læs også:

CSC betaler politiet formue for at lukke Polsag-skandale

Overblik: Sådan kørte Polsag helt af sporet

Slut-opgørelse: Så mange penge blev tabt på Polsag

Dansk softwarehus må fyre folk efter Polsag-forlis

Rigspolitiet har valgt at offentliggøre en rapport fra The Boston Consultning Group fra Oktober 2011, der kigger nærmere på det kuldsejlede Polsag-projekt.

Projektet kostede op imod en halv milliard kroner, men blev helt droppet. Det kan du læse mere om her.

Udover en masse spildte penge går politiet også glip af de gevinster, som et velfungerende it-system ville have givet.

Af rapporten fremgår det, at der er tale om et ikke ubetydelige beløb.

"Grundlæggende adskiller POLSAG sig fra POLSAS på to områder:
• For det første bliver al sagshåndtering elektronisk.

• For det andet bliver systemet landsdækkende"

Går glip af lille milliard kroner

"Vores undersøgelse viser, at de eliminerede arbejdsopgaver repræsenterer et langt større effektiviseringspotentiale end de optimerede arbejdsopgaver:"

"Hvor der for førstnævnte gruppe er identificeret et årligt potentiale på 51-92 mio. kr., er potentialet for optimerede arbejdsopgaver næsten en størrelsesorden lavere, på 21 mio. kr. pr. år," heddet det i rapporten. 

Et par opgørelser viser gevinsterne fordelt på arbejdsopgaver og nedbrudt på politikredse.

Summen for gevinster - ud fra den optimistiske optik - er 857 millioner kroner, mens summen for gevinster  - ud fra den mere pessimistiske optik - er 549 millioner kroner fra 2012 til 2020.

Imidlertid fremgår det også af rapporten, at de samlede udgifter til Polsag ville løbe op i 1,438 milliarder kroner, hvilket samtidig blev vurderet som "best case."

Sandsynligheden for at reducere udgifterne til projektet blev nemlig ifølge rapporten opfattet som "begrænset",  mens sandsyligheden for at udgifterne ville blive højere blev vurderet som "betragtelig." 

Tilbage står, at Rigspolitiet sammen med justitsmininister Morten Bødskov (S) i starten af februar i fjor valgte at trække stikket på det enorme it-projekt.

Rigspolitiet droppede senere planer om en erstatningssag mod leverandøren CSC og indgik i stedet et forlig med firmaet, der blandt andet gav 25 millioner kroner i kontanter.

Læs også:

CSC betaler politiet formue for at lukke Polsag-skandale

Overblik: Sådan kørte Polsag helt af sporet

Slut-opgørelse: Så mange penge blev tabt på Polsag

Dansk softwarehus må fyre folk efter Polsag-forlis
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”