Artikel top billede

Det skal han kunne: Disse resultater udløser bonus for dansk top-CIO

Resultatslønskontrakten - populært kaldet bonus-lønnen - for CIO Jørn Lodahl afslører, hvad der har topprioritet hos Region Midtjylland.

CIO Jørn Lodahl hos Region Midtjylland bliver målt på seks hovedpunkter i 2013.

I hvert fald peger hans resultatlønskontrakt på seks punkter, der ikke umiddelbart er lige konkrete allesammen.

Punkterne dækker over brugertilfredshed, service mål, produktivitet, budgetoverholdelse, medarbejdertilfredshed og faglige standardarder og kvalitet.

Et af de mest konkrete punkter er nok brugertilfredsheden, hvor det fremgår, at en årlig undersøgelse blandt 10.000 it-brugere i regionen skal vise mere tilfredshed end året før.

Ny it-platform

Også medarbejdertilfredsheden i it-afdelingen vil Jørn Lodahls ledelse have fokus på. Således skal der også i 2013 spores fremgang i tilfredsheden i undersøgelser foretaget i it-afdelingen.

Omkring servicemål beskrives en ny kommende it-platform, der skal være i produktion. Men hvad Jørn Lohdahl konkret skal nå i 2013 i den forbindelse, er ikke nedfældet i resultatlønskontrakten.

Samtidig skal CIO'en overholde det fastsatte budget.

Den variable løn udgør fem procent af Jørn Lodahls samlede løn og afhænger altså om, hvorvidt målene indfries.

Kontrakten opgøres, når året er omme.

CIO: Jeg bruger målene i min hverdag

Jørn Lodahl forklarer, at han bruger de opstillede mål i hverdagen og faktisk er glad for dem.
 
"Målene belyser forskellige væsentlige aspekter af ledelsesopgaven," lyder det fra Jørn Lodahl. 

"Mine kollegaer i koncernledelsen -  for eksempel hospitalsdirektører - har de samme seks målepunkter -målt for deres ansvarsområder - og det er godt, at it har samme status som de store driftsenheder" forklarer han Computerworld.

Bruger du målene i din hverdag?

"Ja. Vi er bevidste om hvilke mål, der fremmes af de tiltag, vi iværksætter," udtalerJørn Lodahl.

Regner du med at nå alle mål?

"Ja."

Måles ikke på aktiekursen

Har du tidligere arbejdet med mål på denne facon som CIO?

"Jeg har prøvet flere forskellige målsætningsregimer," oplyser CIO'en, der i følge LinkedIn har arbejdet hos blandt andet Telenor.

Ville du ønske dig nogle mere konkrete mål?

"Det ville gøre nogle ting nemmere, men det er ikke realistisk."

"Der er ikke en entydig bundlinie eller aktiekurs, som regionens præstationer vurderes på, derfor bliver der også flere mål for it-chefen. Man kan alternativt vælge at have mange flere mål, det gør det ikke enklere, synes jeg," forklarer Jørn Lodahl.

Her er de seks mål

Herunder følger målene:

Brugertilfredshed
It-afdelingen har i 2012 gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse med 10.000 spørgeskemaer til klinikere i Region Midtjylland, som skal bruges i en samlet benchmark mod øvrige sammenlignelige organisationer/virksomheder (er vist kun en af de øvrige regioner, der har gennemført, og to der har forpligtet sig). Denne undersøgelse skal gentages og tilfredsheden skal stige. Gennemføres af IT Optima http://www.itoptima.com/da/Produkter/Total-IT-Performance.aspx

Faglige standarder og faglig kvalitet

It vil også blive målt på vores bidrag til at nå regionens kvalitetsstrategi, som kan ses her http://www.rm.dk/sundhed/organisation/kvalitet+og+sundhedsdata/strategisk+kvalitet/kvalitetsstrategi

Service mål

Ny fælles it-platform (infrastruktur, klientplatform - jævnfør vores snak) skal være i produktion inden 1. april 2014 ved åbning af DNU (Det Ny Universitetshospital)

Produktivitet

I budget 2013 er fastsat et krav om produktivitetsstigning på 3% for administrationen. Dette forpligter ledelsen og vil spille ind på vurdering. It-afdelingen har indført konceptet Gevinstrealisering, som regionens it-projekter vil blive målt på.

Medarbejdertilfredshed

Konkret mål om at forbedre resultatet i it-afdelingens TuLe-undersøgelsen (Trivselsundersøgelse og Lederevaluering) i 2013. Projektet Norm for god ledelse i it-afdelingen er en strategisk indsats i 2013, som skal sikre denne stigning.

Budgetoverholdelse

Overholdelse af budget 2013 (kan findes på nettet). Se også i dialognotatet, hvor der står nærmere om it-afdelingens budget.

Kilde: Region Midtjylland, der oplyser, at der ikke findes yderligere beskrivelser af målene for 2013.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.