Artikel top billede

Chipkæmpe: Vi satser hårdt på Windows 8

En af verdens største chipselskaber løfter sløret for super-stærk ny tablet-processor. Windows 8 er vejen frem, mener selskabet.

Computerworld News Service: AMD er ikke interesseret i at træde ind i markedet for billige tablets og vil støtte sig til Windows 8, mens selskabet orienterer sig og finder sin plads i det hurtigt voksende tablet-marked.

AMD sigter efter at sælge tablets, der i USA kommer til at koste fra cirka 2.800 eller 3.400 kroner (499 eller 599 dollar), oplyser Lisa Su, der er senior vice president og general manager for den globale forretning hos AMD, i et interview tirsdag ved forbruger-it-messen International CES i Las Vegas.

"Vi satser stort på Windows 8," siger hun

Langsomt fra start, ganske vist

"Det er muligt, at Windows 8 er kommet langsomt fra start, men det skal nok blive populært," bemærker hun.

Der vil, som tiden går, blive lanceret Windows 8-tablets med en bred vifte af forskellige skærmstørrelser og funktioner.

AMD er ifølge Lisa Su interesseret i tablets i den dyrere ende, der kan køre fulde udgaver af programmer og med gode grafiske egenskaber.

Selskabet er desuden ifølge Lisa Su ikke interesseret i tablets med Android på nuværende tidspunkt.

Mange populære billige tablets såsom Googles Nexus 7 og Amazons Kindle Fire HD - der begge er prissat i USA til 199 dollar (Nexus 7 koster i Danmark i omegnen af 2.000 kroner) - kører Android. De fleste tablets med Windows RT og Windows 8 koster fra cirka 499 dollar.

Tabletchippen Temash

Ved CES præsenterede AMD en Window 8-tablet med en kommende tablet-chip med kodenavnet Temash.

Dette er selskabets første processor, der specifikt er udviklet til tablets. Indtil videre har selskabet i stedet anvendt chip, der oprindeligt var tiltænkt netbooks. Der findes i dag kun en håndfuld tablets med AMD-processorer.

Temash opfylder AMD's mål om at producere en chip til tablets, der tilbyder en balance mellem ydeevne og strømforbrug, fortæller Lisa Su.

Tablets bruges i dag hovedsageligt til forbrug af medieindhold og AMD har her mulighed for at udfylde et tomrum i markedet med Temash, påpeger Su.

Processoren vil med sine fire kerner kunne køre et normalt desktop-styresystem som Windows 8 og samtidig bruge mindre end fem watt og levere 10 timers batterilevetid.

AMD demonstrerede en prototype med en skærm på 10,6 tommer, der er produceret af Wistron. Denne prototype-tablet afspillede video i 1080p HD.

Der vil komme tablets med Temash på markedet i første halvår 2013.

Men AMD har endnu knapt ridset overfladen af tablet-markedet, der er domineret af ARM. AMD er her også bag Intel, hvis tablet-specifikke Atom-chip med kodenavnet Clover Trail anvendes i tablets fra selskabet såsom Hewlett-Packard, Lenovo, Dell, Acer og Asus.

AMD håber også på med sine chip at gøre bærbare med berøringsskærme billigere. Selskabet er således ved at lægge i ovnen til priskrig med Intel.

"Vi vil være i stand til at få design af højere kvalitet ned i et lavere prisleje," lyder det fra Su.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere