Artikel top billede

Chipkæmpe: Vi satser hårdt på Windows 8

En af verdens største chipselskaber løfter sløret for super-stærk ny tablet-processor. Windows 8 er vejen frem, mener selskabet.

Computerworld News Service: AMD er ikke interesseret i at træde ind i markedet for billige tablets og vil støtte sig til Windows 8, mens selskabet orienterer sig og finder sin plads i det hurtigt voksende tablet-marked.

AMD sigter efter at sælge tablets, der i USA kommer til at koste fra cirka 2.800 eller 3.400 kroner (499 eller 599 dollar), oplyser Lisa Su, der er senior vice president og general manager for den globale forretning hos AMD, i et interview tirsdag ved forbruger-it-messen International CES i Las Vegas.

"Vi satser stort på Windows 8," siger hun

Langsomt fra start, ganske vist

"Det er muligt, at Windows 8 er kommet langsomt fra start, men det skal nok blive populært," bemærker hun.

Der vil, som tiden går, blive lanceret Windows 8-tablets med en bred vifte af forskellige skærmstørrelser og funktioner.

AMD er ifølge Lisa Su interesseret i tablets i den dyrere ende, der kan køre fulde udgaver af programmer og med gode grafiske egenskaber.

Selskabet er desuden ifølge Lisa Su ikke interesseret i tablets med Android på nuværende tidspunkt.

Mange populære billige tablets såsom Googles Nexus 7 og Amazons Kindle Fire HD - der begge er prissat i USA til 199 dollar (Nexus 7 koster i Danmark i omegnen af 2.000 kroner) - kører Android. De fleste tablets med Windows RT og Windows 8 koster fra cirka 499 dollar.

Tabletchippen Temash

Ved CES præsenterede AMD en Window 8-tablet med en kommende tablet-chip med kodenavnet Temash.

Dette er selskabets første processor, der specifikt er udviklet til tablets. Indtil videre har selskabet i stedet anvendt chip, der oprindeligt var tiltænkt netbooks. Der findes i dag kun en håndfuld tablets med AMD-processorer.

Temash opfylder AMD's mål om at producere en chip til tablets, der tilbyder en balance mellem ydeevne og strømforbrug, fortæller Lisa Su.

Tablets bruges i dag hovedsageligt til forbrug af medieindhold og AMD har her mulighed for at udfylde et tomrum i markedet med Temash, påpeger Su.

Processoren vil med sine fire kerner kunne køre et normalt desktop-styresystem som Windows 8 og samtidig bruge mindre end fem watt og levere 10 timers batterilevetid.

AMD demonstrerede en prototype med en skærm på 10,6 tommer, der er produceret af Wistron. Denne prototype-tablet afspillede video i 1080p HD.

Der vil komme tablets med Temash på markedet i første halvår 2013.

Men AMD har endnu knapt ridset overfladen af tablet-markedet, der er domineret af ARM. AMD er her også bag Intel, hvis tablet-specifikke Atom-chip med kodenavnet Clover Trail anvendes i tablets fra selskabet såsom Hewlett-Packard, Lenovo, Dell, Acer og Asus.

AMD håber også på med sine chip at gøre bærbare med berøringsskærme billigere. Selskabet er således ved at lægge i ovnen til priskrig med Intel.

"Vi vil være i stand til at få design af højere kvalitet ned i et lavere prisleje," lyder det fra Su.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.