Artikel top billede

Dette bliver helt afgørende for it-sikkerheden i 2013

En række helt afgørende trusler komplicerer it-sikkerheden i det kommende år.

Computerworld News Service: Erhvervslivet er nødt til at være opmærksom og forberedt på stigende mobil-adware i 2013, advarer Sean Kopelke, der er chef for specialistløsninger hos Symantec Stillehavsregionen.

Han advarer også om trusler med relation til sociale medier, cloud og generelt på mobilområdet.

Stigning i it-angreb

Han vurderer desuden, at det bliver endnu mere udbredt at anvende it-angreb i forbindelse med enhver form for konflikt.

"I 2013 og fremover vil den digitale verden blive en afgørende slagmark for konflikter mellem nationer, organisationer og individer," udtaler han.

Der vil sandsynligvis ske flere angreb mod individer og ikke-statslige organisationer såsom interesseorganisationer, der arbejder med politisk følsomme emner, samt i forbindelse med konflikter mellem forskellige befolkningsgrupper.

"Denne form for målrettede angreb ses aktuelt, når hackergrupper provokeres af et individ eller en virksomhed," forklarer Kopelke.

Hvad angår udstyr til backup og gendannelse efter nedbrud, vil den fortsatte udbredelse af cloud computing blive ved med at spille en afgørende rolle i tiden fremover.

Kopelke forudsiger, at virtualisering vil fremme udbredelsen af private og hybride clouds.

"Der vil fortsat være flere og flere virksomheder, der flytter deres forretningskritiske applikationer over i virtuelle eller cloud-miljøer for at opnå den enkelthed, besparelse og effektivitet, som disse miljøer kan give."

Den virtuelle sikkerhed

Hypervisor-markedet ser ifølge Kopelke også lovende ud. Symantec regner med, at der vil komme en større diversitet af virtualiseringsløsninger på markedet.

"I erhvervslivet vil man forsøge at maksimere sine muligheder med platforme, der understøtter flere forskellige hypervisorer og fysisk, virtuel samt øjebliksbillede- og cloud-baseret infrastruktur til backup, gendannelse og administration," siger Kopelke.

Disse forudsigelser kommer efter, hvad Kopelke karakteriserer som et "opsving i udbredelsen af virtualisering" i 2012, hvor flere forretningskritiske applikationer blev virtualiseret hos de australske virksomheder end nogensinde før.

Sikkerhed på alle platforme og i alle styresystemer

Den påstand bakker han op med en henvisning til en rundspørge fra det australske analyseinstitut Newspoll, hvor 69 procent af virksomhederne på messegulvet ved vForum 2012 i Sydney svarede, at de havde virtualiseret mere end halvdelen af alle deres servere.

I den samme rundspørge svarede 50 procent af respondenterne, at de havde virtualiseret mere end 75 procent af deres servere, mens 78 procent svarede, at de havde virtualiseret nogle eller alle forretningskritiske applikationer.

Den mobile sikkerhed

I en opsummering af 2012 fremhæver Kopelke det pludselige skift fra mobile device management til mobil e-handel og mobilsikkerhed.

"Samtidig, og i takt med, at BYOD (Bring your own device, red.) er blevet mere almindeligt, har de sociale netværk fortsat udviklet sig," påpeger han.

Kopelke tilføjer, at disse to områder vil smelte sammen.

"Databeskyttelse har været og vil fortsat være hovedfokus for Symantec," fremhæver han.

"Man ved aldrig, hvad der gemmer sig rundt om hjørnet, men med vores Global Security Operations Centres har vi været i stand til at reagere hurtigt på dette dynamiske område."

Symantecs roadmap

Hvad angår Symantecs roadmap for 2013, vil det ifølge Kopelke handle om at "levere større værdi" for selskabets partnere.

Spurgt om, hvordan dette behov har vist sig i tilbagemeldinger fra partnerne, svarer Kopelke, at det er blevet efterspurgt, hvordan Symantec kan hjælpe dem med løsninger til at beskytte og håndtere deres kunders data uanset platform eller styresystem.

Selvom Symantec i forvejen har løsninger til mange forskellige platforme og tilbyder en vifte af valgmuligheder i form af software, udstyr eller cloud-løsninger, vil leverandøren fortsat arbejde på at styrke sine løsninger yderligere.

"I 2013 ønsker vi at gøre det endnu lettere for vores partnere at opnå en forudsigelig og profitabel forretning ved at integrere og tilbyde flere valgmuligheder i vores partnerprogram," lyder det fra Kopelke.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere