Artikel top billede

Dette bliver helt afgørende for it-sikkerheden i 2013

En række helt afgørende trusler komplicerer it-sikkerheden i det kommende år.

Computerworld News Service: Erhvervslivet er nødt til at være opmærksom og forberedt på stigende mobil-adware i 2013, advarer Sean Kopelke, der er chef for specialistløsninger hos Symantec Stillehavsregionen.

Han advarer også om trusler med relation til sociale medier, cloud og generelt på mobilområdet.

Stigning i it-angreb

Han vurderer desuden, at det bliver endnu mere udbredt at anvende it-angreb i forbindelse med enhver form for konflikt.

"I 2013 og fremover vil den digitale verden blive en afgørende slagmark for konflikter mellem nationer, organisationer og individer," udtaler han.

Der vil sandsynligvis ske flere angreb mod individer og ikke-statslige organisationer såsom interesseorganisationer, der arbejder med politisk følsomme emner, samt i forbindelse med konflikter mellem forskellige befolkningsgrupper.

"Denne form for målrettede angreb ses aktuelt, når hackergrupper provokeres af et individ eller en virksomhed," forklarer Kopelke.

Hvad angår udstyr til backup og gendannelse efter nedbrud, vil den fortsatte udbredelse af cloud computing blive ved med at spille en afgørende rolle i tiden fremover.

Kopelke forudsiger, at virtualisering vil fremme udbredelsen af private og hybride clouds.

"Der vil fortsat være flere og flere virksomheder, der flytter deres forretningskritiske applikationer over i virtuelle eller cloud-miljøer for at opnå den enkelthed, besparelse og effektivitet, som disse miljøer kan give."

Den virtuelle sikkerhed

Hypervisor-markedet ser ifølge Kopelke også lovende ud. Symantec regner med, at der vil komme en større diversitet af virtualiseringsløsninger på markedet.

"I erhvervslivet vil man forsøge at maksimere sine muligheder med platforme, der understøtter flere forskellige hypervisorer og fysisk, virtuel samt øjebliksbillede- og cloud-baseret infrastruktur til backup, gendannelse og administration," siger Kopelke.

Disse forudsigelser kommer efter, hvad Kopelke karakteriserer som et "opsving i udbredelsen af virtualisering" i 2012, hvor flere forretningskritiske applikationer blev virtualiseret hos de australske virksomheder end nogensinde før.

Sikkerhed på alle platforme og i alle styresystemer

Den påstand bakker han op med en henvisning til en rundspørge fra det australske analyseinstitut Newspoll, hvor 69 procent af virksomhederne på messegulvet ved vForum 2012 i Sydney svarede, at de havde virtualiseret mere end halvdelen af alle deres servere.

I den samme rundspørge svarede 50 procent af respondenterne, at de havde virtualiseret mere end 75 procent af deres servere, mens 78 procent svarede, at de havde virtualiseret nogle eller alle forretningskritiske applikationer.

Den mobile sikkerhed

I en opsummering af 2012 fremhæver Kopelke det pludselige skift fra mobile device management til mobil e-handel og mobilsikkerhed.

"Samtidig, og i takt med, at BYOD (Bring your own device, red.) er blevet mere almindeligt, har de sociale netværk fortsat udviklet sig," påpeger han.

Kopelke tilføjer, at disse to områder vil smelte sammen.

"Databeskyttelse har været og vil fortsat være hovedfokus for Symantec," fremhæver han.

"Man ved aldrig, hvad der gemmer sig rundt om hjørnet, men med vores Global Security Operations Centres har vi været i stand til at reagere hurtigt på dette dynamiske område."

Symantecs roadmap

Hvad angår Symantecs roadmap for 2013, vil det ifølge Kopelke handle om at "levere større værdi" for selskabets partnere.

Spurgt om, hvordan dette behov har vist sig i tilbagemeldinger fra partnerne, svarer Kopelke, at det er blevet efterspurgt, hvordan Symantec kan hjælpe dem med løsninger til at beskytte og håndtere deres kunders data uanset platform eller styresystem.

Selvom Symantec i forvejen har løsninger til mange forskellige platforme og tilbyder en vifte af valgmuligheder i form af software, udstyr eller cloud-løsninger, vil leverandøren fortsat arbejde på at styrke sine løsninger yderligere.

"I 2013 ønsker vi at gøre det endnu lettere for vores partnere at opnå en forudsigelig og profitabel forretning ved at integrere og tilbyde flere valgmuligheder i vores partnerprogram," lyder det fra Kopelke.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.