Artikel top billede

Dette bliver helt afgørende for it-sikkerheden i 2013

En række helt afgørende trusler komplicerer it-sikkerheden i det kommende år.

Computerworld News Service: Erhvervslivet er nødt til at være opmærksom og forberedt på stigende mobil-adware i 2013, advarer Sean Kopelke, der er chef for specialistløsninger hos Symantec Stillehavsregionen.

Han advarer også om trusler med relation til sociale medier, cloud og generelt på mobilområdet.

Stigning i it-angreb

Han vurderer desuden, at det bliver endnu mere udbredt at anvende it-angreb i forbindelse med enhver form for konflikt.

"I 2013 og fremover vil den digitale verden blive en afgørende slagmark for konflikter mellem nationer, organisationer og individer," udtaler han.

Der vil sandsynligvis ske flere angreb mod individer og ikke-statslige organisationer såsom interesseorganisationer, der arbejder med politisk følsomme emner, samt i forbindelse med konflikter mellem forskellige befolkningsgrupper.

"Denne form for målrettede angreb ses aktuelt, når hackergrupper provokeres af et individ eller en virksomhed," forklarer Kopelke.

Hvad angår udstyr til backup og gendannelse efter nedbrud, vil den fortsatte udbredelse af cloud computing blive ved med at spille en afgørende rolle i tiden fremover.

Kopelke forudsiger, at virtualisering vil fremme udbredelsen af private og hybride clouds.

"Der vil fortsat være flere og flere virksomheder, der flytter deres forretningskritiske applikationer over i virtuelle eller cloud-miljøer for at opnå den enkelthed, besparelse og effektivitet, som disse miljøer kan give."

Den virtuelle sikkerhed

Hypervisor-markedet ser ifølge Kopelke også lovende ud. Symantec regner med, at der vil komme en større diversitet af virtualiseringsløsninger på markedet.

"I erhvervslivet vil man forsøge at maksimere sine muligheder med platforme, der understøtter flere forskellige hypervisorer og fysisk, virtuel samt øjebliksbillede- og cloud-baseret infrastruktur til backup, gendannelse og administration," siger Kopelke.

Disse forudsigelser kommer efter, hvad Kopelke karakteriserer som et "opsving i udbredelsen af virtualisering" i 2012, hvor flere forretningskritiske applikationer blev virtualiseret hos de australske virksomheder end nogensinde før.

Sikkerhed på alle platforme og i alle styresystemer

Den påstand bakker han op med en henvisning til en rundspørge fra det australske analyseinstitut Newspoll, hvor 69 procent af virksomhederne på messegulvet ved vForum 2012 i Sydney svarede, at de havde virtualiseret mere end halvdelen af alle deres servere.

I den samme rundspørge svarede 50 procent af respondenterne, at de havde virtualiseret mere end 75 procent af deres servere, mens 78 procent svarede, at de havde virtualiseret nogle eller alle forretningskritiske applikationer.

Den mobile sikkerhed

I en opsummering af 2012 fremhæver Kopelke det pludselige skift fra mobile device management til mobil e-handel og mobilsikkerhed.

"Samtidig, og i takt med, at BYOD (Bring your own device, red.) er blevet mere almindeligt, har de sociale netværk fortsat udviklet sig," påpeger han.

Kopelke tilføjer, at disse to områder vil smelte sammen.

"Databeskyttelse har været og vil fortsat være hovedfokus for Symantec," fremhæver han.

"Man ved aldrig, hvad der gemmer sig rundt om hjørnet, men med vores Global Security Operations Centres har vi været i stand til at reagere hurtigt på dette dynamiske område."

Symantecs roadmap

Hvad angår Symantecs roadmap for 2013, vil det ifølge Kopelke handle om at "levere større værdi" for selskabets partnere.

Spurgt om, hvordan dette behov har vist sig i tilbagemeldinger fra partnerne, svarer Kopelke, at det er blevet efterspurgt, hvordan Symantec kan hjælpe dem med løsninger til at beskytte og håndtere deres kunders data uanset platform eller styresystem.

Selvom Symantec i forvejen har løsninger til mange forskellige platforme og tilbyder en vifte af valgmuligheder i form af software, udstyr eller cloud-løsninger, vil leverandøren fortsat arbejde på at styrke sine løsninger yderligere.

"I 2013 ønsker vi at gøre det endnu lettere for vores partnere at opnå en forudsigelig og profitabel forretning ved at integrere og tilbyde flere valgmuligheder i vores partnerprogram," lyder det fra Kopelke.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital