Artikel top billede

Opfinderen af iPod: Derfor er Apple bedre end andre

Apple har fundet den helt rette opskrift til produktudvikling, mener iPod'ens opfinder.

Læs også:

Sådan vil SAP skabe en iPod-revolution for data-nørder

Computerworld News Service: iPod'ens opfinder, Tony Fadell, fortæller om sine erfaringer med at designe nye produkter ved henholdsvis Apple og Philips.

Fadell blev ansat i Philips i 1995, men forlod selskabet for at starte sin egen virksomhed, Fuse, hvor han udviklede en musikafspiller, han præsenterede for Apple.

Den idé blev til iPod'en. Fadell var direktør for Apples iPod-division indtil 2008.

I en tale ved konferencen Bloomberg Design fremlægger Fadell forskellene mellem at udvikle nye produkter hos de to selskaber.

Her er forskellen

Hos Philips kan projekter blive droppet på ethvert tidspunkt:

"I 90 eller 99 procent af tilfældene ville de droppe et projekt enten i starten, midten eller lige før produktet skulle sendes på markedet," fortæller Fadell ifølge Gigaom.

Det resulterer i, at folk, der arbejder på et nyt projekt, er mindre motiverede, fordi de kommer til at tvivle på, at det givne projekt har en fremtid.

I en sådan kultur udfører designere ikke deres mest kreative arbejde. I stedet bliver det bare en rutineopgave at lave et nyt produkt, forklarer Fadell.

Hos Apple er det ifølge Fadell derimod 99 procent af de projekter, der klarer sig forbi visse milepæle, der også bliver sendt på markedet.

"Når man befinder sig i en virksomhedskultur, der sigter efter at lancere alt, der udvikles, så ved man, at man har et ansvar, og at man er nødt til at gøre sit bedste hver eneste gang," siger Fadell.

Undgår spildte projekter

Fadell fortæller, at når et projekt indledes hos Apple, så forstår alle - ledelsen, designere og markedsføringsfolk - budskabet og målgruppen for produktet. Hos Apple forsøger man tilsyneladende at undgå at spilde tiden på projekter, der ikke fra starten af er godkendt.

I et interview med BBC sidste år bemærkede Fadell, at Scott Forstall "fik som fortjent," da han fik sparket fra Apple som direktør for iOS.

Fadell afslørede i et interview med den engelske avis The Telegraph, at Apple ikke havde forudset, at iPod'en ville føre til udviklingen af iPhonen og den enorme succes, som Apple i dag oplever.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Sådan vil SAP skabe en iPod-revolution for data-nørder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere