Artikel top billede

Opfinderen af iPod: Derfor er Apple bedre end andre

Apple har fundet den helt rette opskrift til produktudvikling, mener iPod'ens opfinder.

Læs også:

Sådan vil SAP skabe en iPod-revolution for data-nørder

Computerworld News Service: iPod'ens opfinder, Tony Fadell, fortæller om sine erfaringer med at designe nye produkter ved henholdsvis Apple og Philips.

Fadell blev ansat i Philips i 1995, men forlod selskabet for at starte sin egen virksomhed, Fuse, hvor han udviklede en musikafspiller, han præsenterede for Apple.

Den idé blev til iPod'en. Fadell var direktør for Apples iPod-division indtil 2008.

I en tale ved konferencen Bloomberg Design fremlægger Fadell forskellene mellem at udvikle nye produkter hos de to selskaber.

Her er forskellen

Hos Philips kan projekter blive droppet på ethvert tidspunkt:

"I 90 eller 99 procent af tilfældene ville de droppe et projekt enten i starten, midten eller lige før produktet skulle sendes på markedet," fortæller Fadell ifølge Gigaom.

Det resulterer i, at folk, der arbejder på et nyt projekt, er mindre motiverede, fordi de kommer til at tvivle på, at det givne projekt har en fremtid.

I en sådan kultur udfører designere ikke deres mest kreative arbejde. I stedet bliver det bare en rutineopgave at lave et nyt produkt, forklarer Fadell.

Hos Apple er det ifølge Fadell derimod 99 procent af de projekter, der klarer sig forbi visse milepæle, der også bliver sendt på markedet.

"Når man befinder sig i en virksomhedskultur, der sigter efter at lancere alt, der udvikles, så ved man, at man har et ansvar, og at man er nødt til at gøre sit bedste hver eneste gang," siger Fadell.

Undgår spildte projekter

Fadell fortæller, at når et projekt indledes hos Apple, så forstår alle - ledelsen, designere og markedsføringsfolk - budskabet og målgruppen for produktet. Hos Apple forsøger man tilsyneladende at undgå at spilde tiden på projekter, der ikke fra starten af er godkendt.

I et interview med BBC sidste år bemærkede Fadell, at Scott Forstall "fik som fortjent," da han fik sparket fra Apple som direktør for iOS.

Fadell afslørede i et interview med den engelske avis The Telegraph, at Apple ikke havde forudset, at iPod'en ville føre til udviklingen af iPhonen og den enorme succes, som Apple i dag oplever.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Sådan vil SAP skabe en iPod-revolution for data-nørder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.