Artikel top billede

Hackere på vej med et jailbreak af Apples iOS 6

Der er fundet sårbarheder i den nyeste version af Apples iOS, som tilsyneladende kan gøre det muligt at jailbreake styresystemet.

Læs også:

Ny iOS-opdatering skal løse irriterende iPhone-problem

Computerworld News Service: To iPhone-hackere oplyser, at de har gjort fremskridt i udviklingen af et nyt jailbreak af den nyeste version af Apples mobil-styresystem.

En af hackerne, der på Twitter kalder sig pod2g, skrev søndag, at de har fundet to "nye sårbarheder på samme dag," men de mangler stadig en "indledende kodeafvikling" før de har et offentligt offentligt jailbreak klar.

Pod2g samarbejder med David Wang, der på Twitter kalder sig planetbeing, om at udvikle en måde at jailbreake iOS 6.

Jailbreaking giver brugeren mulighed for at installere apps, der ikke er godkendt af Apple, samt lave andre tilpasninger udover hvad Apple tillader.

Selvom det er lovligt i USA på grund af en undtagelse i loven Digital Millennium Copyright Act, så fraråder Apple sine kunder at jailbreake deres iOS-enheder, ligesom garantien frafalder, hvis man gør det.

Apple har også som regel været hurtig til at rette sårbarheder, der har gjort det muligt at jailbreake en iOS-enhed.

Svært med iOS 6

Pod2g og Wang er begge velkendte hackere, der før har udviklet jailbreaks, men iOS 6 har vist sig at være en svær nød at knække på grund af skærpet sikkerhed.

Wang skriver fredag på Twitter: "Gjorde gode fremskridt i dag sammen med @pod2g. Jeg tror, jeg vil prøve at belønne mig selv med en lur."

De arbejder begge på at udvikle en såkaldt untethered jailbreak, hvilket indebærer, at den givne iOS-enhed kan jailbreakes uden at være forbundet til en computer med USB-kabel.

Der eksisterer allerede et tethered jailbreak af iOS, men det skal gentages hver gang apparatet genstartes.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Ny iOS-opdatering skal løse irriterende iPhone-problem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.