Artikel top billede

Mozilla klar med to Firefox-smartphones

De to smartphones vil blive tilgængelig for udviklere fra februar.

Computerworld News Service: Mozilla har annonceret to smartphones med navnene Keon og Peak baseret på sit kommende weborienterede Firefox-mobil-styresystem.

De første telefoner vil blive tilgængelig for udviklere fra februar og er blevet udviklet i samarbejde med den spanske teleoperatør Telefónica samt startup-smartphoneproducenten Geeksphone fra Madrid.

Prisbillig konkurrent til Android

Der er endnu ikke offentliggjort nogen priser, men mobil-styresystemet Firefox er blevet præsenteret som en prisbillig konkurrent til Android.

Platformen kan ifølge Telefónica levere en langt bedre oplevelse end Android på billigere telefoner.

De specifikationer, Mozilla har offentliggjort, peger da også på, at priserne vil ligge i den lave ende.

Keon indeholder en processor på en gigahertz, har en berøringsskærm på 3,5 tommer og et kamera på tre megapixel.

Storebroderen Peak har derimod en processor på 1,2 GHz med to kerner, en skærm på 4,3 tommer og et otte megapixel-kamera bagpå og et to megapixel-kamera foran.

Begge modeller har fire gigabyte internt lager, der kan udvides med et MicroSD-kort. De kan forbinde til internettet ved hjælp af protokollerne HSPA og 802.11n, har GPS og forskellige sensorer.

En stribe nye modeller på vej

Firefox er blot ét af adskillige nye styresystemer til smartphones og vil gøre kraftig brug af webteknologier.

Udover Mozillas platform er der også RIM's BlackBerry 10, Canonicals Ubuntu til telefoner, Sailfish fra finske startup Jolla samt Tizen, der er et produkt af et samarbejde mellem Samsung Electronics og Intel.

Mobil-styresystemet Firefox' særlige koncept er, at al software på telefonen, som brugeren har adgang til, er web-apps.

Det vil således også være HTML5-apps, der får telefon til at vibrere, foretage opkald og sende sms, forklarer Mozilla i blogindlægget, der præsenterer de to udvikler-telefoner.

Formålet med Keon og Peak er at demonstrere overfor udviklerne, hvor let det er at bygge apps baseret på HTML5 til Mozillas mobil-styresystem.

De kan lave en app til Firefox ved blot at foretage små ændringer i et eksisterende websted, forklarer Mozilla.

Udviklerne er helt afgørende for Mozillas håb om, at mobil-styresystemet Firefox vil gøre webteknologierne mere populære.

Det faktum, at Firefox allerede støttes af selskaber som Telefónica og ZTE, betyder, at det har en chance for at lykkes, vurderer Neil Mawston, der er administrerende direktør for Strategy Analytics.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
"Hvorfor skal folk bruge tid på alt det nye, hvis man som organisation belønner dem for alt det, som allerede virker?"
"De fleste store virksomheder kæmper med at integrere nye ideer og opfindelser i deres store maskine. Oftest fordi de har så travlt med de stærke løsninger, som de allerede har."
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.