Artikel top billede

Mozilla klar med to Firefox-smartphones

De to smartphones vil blive tilgængelig for udviklere fra februar.

Computerworld News Service: Mozilla har annonceret to smartphones med navnene Keon og Peak baseret på sit kommende weborienterede Firefox-mobil-styresystem.

De første telefoner vil blive tilgængelig for udviklere fra februar og er blevet udviklet i samarbejde med den spanske teleoperatør Telefónica samt startup-smartphoneproducenten Geeksphone fra Madrid.

Prisbillig konkurrent til Android

Der er endnu ikke offentliggjort nogen priser, men mobil-styresystemet Firefox er blevet præsenteret som en prisbillig konkurrent til Android.

Platformen kan ifølge Telefónica levere en langt bedre oplevelse end Android på billigere telefoner.

De specifikationer, Mozilla har offentliggjort, peger da også på, at priserne vil ligge i den lave ende.

Keon indeholder en processor på en gigahertz, har en berøringsskærm på 3,5 tommer og et kamera på tre megapixel.

Storebroderen Peak har derimod en processor på 1,2 GHz med to kerner, en skærm på 4,3 tommer og et otte megapixel-kamera bagpå og et to megapixel-kamera foran.

Begge modeller har fire gigabyte internt lager, der kan udvides med et MicroSD-kort. De kan forbinde til internettet ved hjælp af protokollerne HSPA og 802.11n, har GPS og forskellige sensorer.

En stribe nye modeller på vej

Firefox er blot ét af adskillige nye styresystemer til smartphones og vil gøre kraftig brug af webteknologier.

Udover Mozillas platform er der også RIM's BlackBerry 10, Canonicals Ubuntu til telefoner, Sailfish fra finske startup Jolla samt Tizen, der er et produkt af et samarbejde mellem Samsung Electronics og Intel.

Mobil-styresystemet Firefox' særlige koncept er, at al software på telefonen, som brugeren har adgang til, er web-apps.

Det vil således også være HTML5-apps, der får telefon til at vibrere, foretage opkald og sende sms, forklarer Mozilla i blogindlægget, der præsenterer de to udvikler-telefoner.

Formålet med Keon og Peak er at demonstrere overfor udviklerne, hvor let det er at bygge apps baseret på HTML5 til Mozillas mobil-styresystem.

De kan lave en app til Firefox ved blot at foretage små ændringer i et eksisterende websted, forklarer Mozilla.

Udviklerne er helt afgørende for Mozillas håb om, at mobil-styresystemet Firefox vil gøre webteknologierne mere populære.

Det faktum, at Firefox allerede støttes af selskaber som Telefónica og ZTE, betyder, at det har en chance for at lykkes, vurderer Neil Mawston, der er administrerende direktør for Strategy Analytics.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere