Artikel top billede

Oracle må droppe længe ventet funktion i næste Java

Efter en række tids-overskridelser kan Oracle ikke nå at få en ellers længe ventet API med i næste udgave af Java.

Computerworld News Service: Programmører, der bruger Java Enterprise Edition, bliver nødt til at vente lidt længere, før de kan begynde at anvende JCache, der er en længeventet caching-API (application programming interface) til Java.

Udviklingen har nemlig overskredet flere "afgørende frister" og funktionen kan derfor ikke nå at komme med i den kommende Java EE 7.

"Dette er utvivlsomt skuffende for mange af jer, da fællesskabet har giver udtryk for en stærk efterspørgsel på JCache i Java EE 7-spørgeundersøgelsen, der havde godt med deltagere," skriver Oracle i et officielt blogindlæg torsdag.

Ville ikke forsinke Java EE 7 længere

"Der var dog enighed i både Java EE 7 EG og JCache EG om, at det var bedst ikke at forsinke Java EE 7 yderligere."

"Det forventes fuldt ud, at arbejdet med JCache vil fortsætte uafhængigt af Java EE 7, og at funktionen bliver en fremragende kandidat til Java EE 8," understreges det i indlægget.

Herudover bør udviklere kunne benytte sig af JCache parallelt med Java EE 7 "som en drop in-API, hvis specifikationerne bliver færdige lang tid før Java EE 8," lyder det fra Oracle.

En af lederne i arbejdet med udviklingen af JCache-specifikationerne Brian Oliver kommenterer sagen i et indlæg på et relateret forum.

"Der er adskillige både personlige og organisatoriske grunde til, at tidsplanen er skredet, men faktum er desværre, at vi ikke bliver færdige," skriver Oliver.

"Herudover kan vi ikke tillade os at forsinke Java EE 7, især ikke når vi ved, der stadig er meget arbejde, der skal gøres; diskussioner, der skal føres; beslutninger, der skal tages; samt dokumentation/implementering/test, der skal gøres færdig."

Når det er sagt, er der de sidste måneder gjort "kolossale fremskridt" i udviklingen af JCache og arbejdet vil ifølge JCache fortsætte i samme hastighed.

"Forventningen er, at vi får dette arbejde færdigt så hurtigt som muligt med eller uden Java EE 7."

Bedre egnet til cloud

Java EE 7 er blevet designet med den hensigt at gøre sproget bedre egnet til cloud computing, hvor caching kan spille en vigtig rolle.

Men visse cloud-relaterede funktioner er alligevel endt med at blive udskudt til Java EE 8.

Herudover har Java EE manglet en standard caching-API.

Flere bidragydere til Java har givet udtryk for deres utilfredshed med, at JCache ikke når at komme med i Java EE 7, der efter planen vil udkomme til april.

"Jeg har ikke andet at sige, end at jeg er meget frustreret," skriver en bidragyder på et Java EE forum torsdag. "Kan vi på en eller anden måde 'sørge for' at holde dem motiveret eller på nogen måde hjælpe dem til at blive klar til næste runde?"

Ikke alene bør holdet bag JCache levere funktionen så snart som muligt, men de bør også "blive klar til at integrere nye ting med temaet i EE 8," tilføjer denne bidragyder.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere