Oracle må droppe længe ventet funktion i næste Java

Efter en række tids-overskridelser kan Oracle ikke nå at få en ellers længe ventet API med i næste udgave af Java.

Computerworld News Service: Programmører, der bruger Java Enterprise Edition, bliver nødt til at vente lidt længere, før de kan begynde at anvende JCache, der er en længeventet caching-API (application programming interface) til Java.

Udviklingen har nemlig overskredet flere "afgørende frister" og funktionen kan derfor ikke nå at komme med i den kommende Java EE 7.

"Dette er utvivlsomt skuffende for mange af jer, da fællesskabet har giver udtryk for en stærk efterspørgsel på JCache i Java EE 7-spørgeundersøgelsen, der havde godt med deltagere," skriver Oracle i et officielt blogindlæg torsdag.

Ville ikke forsinke Java EE 7 længere
"Der var dog enighed i både Java EE 7 EG og JCache EG om, at det var bedst ikke at forsinke Java EE 7 yderligere."

"Det forventes fuldt ud, at arbejdet med JCache vil fortsætte uafhængigt af Java EE 7, og at funktionen bliver en fremragende kandidat til Java EE 8," understreges det i indlægget.

Herudover bør udviklere kunne benytte sig af JCache parallelt med Java EE 7 "som en drop in-API, hvis specifikationerne bliver færdige lang tid før Java EE 8," lyder det fra Oracle.

En af lederne i arbejdet med udviklingen af JCache-specifikationerne Brian Oliver kommenterer sagen i et indlæg på et relateret forum.

"Der er adskillige både personlige og organisatoriske grunde til, at tidsplanen er skredet, men faktum er desværre, at vi ikke bliver færdige," skriver Oliver.

"Herudover kan vi ikke tillade os at forsinke Java EE 7, især ikke når vi ved, der stadig er meget arbejde, der skal gøres; diskussioner, der skal føres; beslutninger, der skal tages; samt dokumentation/implementering/test, der skal gøres færdig."

Når det er sagt, er der de sidste måneder gjort "kolossale fremskridt" i udviklingen af JCache og arbejdet vil ifølge JCache fortsætte i samme hastighed.

"Forventningen er, at vi får dette arbejde færdigt så hurtigt som muligt med eller uden Java EE 7."

Bedre egnet til cloud
Java EE 7 er blevet designet med den hensigt at gøre sproget bedre egnet til cloud computing, hvor caching kan spille en vigtig rolle.

Men visse cloud-relaterede funktioner er alligevel endt med at blive udskudt til Java EE 8.

Herudover har Java EE manglet en standard caching-API.

Flere bidragydere til Java har givet udtryk for deres utilfredshed med, at JCache ikke når at komme med i Java EE 7, der efter planen vil udkomme til april.

"Jeg har ikke andet at sige, end at jeg er meget frustreret," skriver en bidragyder på et Java EE forum torsdag. "Kan vi på en eller anden måde 'sørge for' at holde dem motiveret eller på nogen måde hjælpe dem til at blive klar til næste runde?"

Ikke alene bør holdet bag JCache levere funktionen så snart som muligt, men de bør også "blive klar til at integrere nye ting med temaet i EE 8," tilføjer denne bidragyder.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Hårde år forude for kinesiske tech-selskaber: Joe Biden ser ud til at fastholde hård kurs mod Kina
Med en nye præsident i Det Hvide Hus kommer en ny Kina-politik. Men umiddelbart ser Joe Biden ud til at fastholde Donald Trumps hårde kurs mod Kina.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.