Breaking:Nets med ny strategi: Vil sælge NemID og MitID

Artikel top billede

Oracle må droppe længe ventet funktion i næste Java

Efter en række tids-overskridelser kan Oracle ikke nå at få en ellers længe ventet API med i næste udgave af Java.

Computerworld News Service: Programmører, der bruger Java Enterprise Edition, bliver nødt til at vente lidt længere, før de kan begynde at anvende JCache, der er en længeventet caching-API (application programming interface) til Java.

Udviklingen har nemlig overskredet flere "afgørende frister" og funktionen kan derfor ikke nå at komme med i den kommende Java EE 7.

"Dette er utvivlsomt skuffende for mange af jer, da fællesskabet har giver udtryk for en stærk efterspørgsel på JCache i Java EE 7-spørgeundersøgelsen, der havde godt med deltagere," skriver Oracle i et officielt blogindlæg torsdag.

Ville ikke forsinke Java EE 7 længere

"Der var dog enighed i både Java EE 7 EG og JCache EG om, at det var bedst ikke at forsinke Java EE 7 yderligere."

"Det forventes fuldt ud, at arbejdet med JCache vil fortsætte uafhængigt af Java EE 7, og at funktionen bliver en fremragende kandidat til Java EE 8," understreges det i indlægget.

Herudover bør udviklere kunne benytte sig af JCache parallelt med Java EE 7 "som en drop in-API, hvis specifikationerne bliver færdige lang tid før Java EE 8," lyder det fra Oracle.

En af lederne i arbejdet med udviklingen af JCache-specifikationerne Brian Oliver kommenterer sagen i et indlæg på et relateret forum.

"Der er adskillige både personlige og organisatoriske grunde til, at tidsplanen er skredet, men faktum er desværre, at vi ikke bliver færdige," skriver Oliver.

"Herudover kan vi ikke tillade os at forsinke Java EE 7, især ikke når vi ved, der stadig er meget arbejde, der skal gøres; diskussioner, der skal føres; beslutninger, der skal tages; samt dokumentation/implementering/test, der skal gøres færdig."

Når det er sagt, er der de sidste måneder gjort "kolossale fremskridt" i udviklingen af JCache og arbejdet vil ifølge JCache fortsætte i samme hastighed.

"Forventningen er, at vi får dette arbejde færdigt så hurtigt som muligt med eller uden Java EE 7."

Bedre egnet til cloud

Java EE 7 er blevet designet med den hensigt at gøre sproget bedre egnet til cloud computing, hvor caching kan spille en vigtig rolle.

Men visse cloud-relaterede funktioner er alligevel endt med at blive udskudt til Java EE 8.

Herudover har Java EE manglet en standard caching-API.

Flere bidragydere til Java har givet udtryk for deres utilfredshed med, at JCache ikke når at komme med i Java EE 7, der efter planen vil udkomme til april.

"Jeg har ikke andet at sige, end at jeg er meget frustreret," skriver en bidragyder på et Java EE forum torsdag. "Kan vi på en eller anden måde 'sørge for' at holde dem motiveret eller på nogen måde hjælpe dem til at blive klar til næste runde?"

Ikke alene bør holdet bag JCache levere funktionen så snart som muligt, men de bør også "blive klar til at integrere nye ting med temaet i EE 8," tilføjer denne bidragyder.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital