Artikel top billede

(Foto: Peter Belanger)

Apples Tim Cook: Glem alt om billig-udgave af iPhone

Apples topchef afliver enhver ide om, at Apple vil lancere en billig-udgave af iPhone. Se hvorfor her.

Læs også: Spådom: Lavpris-iPhone på trapperne.

Apples topchef, Tim Cook, afliver enhver spekulation om, at Apple kan være på vej med en billig-udgave af selskabets topsællert, iPhone.

Tim Cook meddeler klart, at Apple ikke vil bygge en ny, skrabet og billigere udgave af iPhonen blot for at kunne tilbyde et billigere alternativ til den i dag relativt dyre smartphone.

Han siger, at Apple fortsat har fokus på at skabe "great products," som selskabets berømte stifter, Steve Jobs, formulerede det.

Og det betyder, at Apple ikke vil bygge en smartphone, der ikke består de skrappe kvalitets-test, som selskabets opererer med, lyder det fra Tim Cook.

"Andre selskaber sælger pris-billige produkter, men det er ikke, hvad vi er. Vores ledestjerne er great products," siger han.

I stedet peger Tim Cook på, at selskabet har sænket priserne på ældre iPhone-modeller, som kunder, der ikke har så mange penge, så kan købe.

"Det har været en stor succes. Efterspørgslen efter iPhone 4 var i december til vores store overraskelse større end vores leverancer," fortæller Tim Cook.

Innovation er vigtig

Prisfaldet på ældre iPhone-modeller er blot en af Apples metoder til at nå pris-bevidste forbrugere, der ikke vil betale de mange tusinder kroner, som en iPhone af sidste skrig koster.

Balance-gangen mellem pris og kvalitet er et speciale, som enhver virksomhed øver sig på hele tiden.

Og her er det, at innovation spiller en vigtig rolle, så nye produkter bliver udviklet specifikt til at imødekomme forbrugerens ønsker, fortæller Tim Cook.

"Der er jo forskellige måder at løse udfordringerne på," siger han.

Det er en tommelfinger-regel for ethvert firma, at alle produkter over tid falder i pris.

Her gælder det om at være klar med nye produkter, der kan prisfastsættes højt. Du kan læse mere om denne mekanisme, der også tidligere har ramt salget af musik, her.

Så billig er Apples produkter blevet

Et godt eksempel er Apples iPod, der til premieren i 2001 kostede flere tusinder kroner. I dag koster en iPod Shuffle under 400 kroner.

Ligeledes var der for nogle år siden stort pres på prisen for Apples Mac-computere. Selskabet svarede igen ved at lancere iPad'den, der med stor succes blev prissat meget højt.

Tim Cook peger på, at Apple fortsat forventer vækst på smartphone-markedet, hvor iPhonens markedsandel ifølge ham ikke er fladet ud, selv om der er dukket massevis af konkurrenter op.

Han peger på, at iPhonen i dag kun findes på markeder, der rummer omkring halvdelen af verdens smartphone-brugere, hvilket giver plads til meget vækst I fremtiden. 

Vil købe op

Apple vil i den kommende tid holde øjnene åbne efter mulige opkøbsemner, ligesom selskabet i de seneste par år har købt en hel stribe mindre virksomheder.

"Og der er flere på vej. Vi undersøger markedet hele tiden. Pengene brænder bestemt ikke i Apples lommer," siger Tim Cook.

Tim Cook fortæller, at Apple i den seneste tid ligeledes har drøftet opkøb af meget store selskaber.

"Vi har kigget på store selskaber, men ingen af de mulige selskaber har bestået vores prøver," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere