Artikel top billede

Apples Tim Cook: Glem alt om billig-udgave af iPhone

Apples topchef afliver enhver ide om, at Apple vil lancere en billig-udgave af iPhone. Se hvorfor her.

Læs også: Spådom: Lavpris-iPhone på trapperne.

Apples topchef, Tim Cook, afliver enhver spekulation om, at Apple kan være på vej med en billig-udgave af selskabets topsællert, iPhone.

Tim Cook meddeler klart, at Apple ikke vil bygge en ny, skrabet og billigere udgave af iPhonen blot for at kunne tilbyde et billigere alternativ til den i dag relativt dyre smartphone.

Han siger, at Apple fortsat har fokus på at skabe "great products," som selskabets berømte stifter, Steve Jobs, formulerede det.

Og det betyder, at Apple ikke vil bygge en smartphone, der ikke består de skrappe kvalitets-test, som selskabets opererer med, lyder det fra Tim Cook.

"Andre selskaber sælger pris-billige produkter, men det er ikke, hvad vi er. Vores ledestjerne er great products," siger han.

I stedet peger Tim Cook på, at selskabet har sænket priserne på ældre iPhone-modeller, som kunder, der ikke har så mange penge, så kan købe.

"Det har været en stor succes. Efterspørgslen efter iPhone 4 var i december til vores store overraskelse større end vores leverancer," fortæller Tim Cook.

Innovation er vigtig

Prisfaldet på ældre iPhone-modeller er blot en af Apples metoder til at nå pris-bevidste forbrugere, der ikke vil betale de mange tusinder kroner, som en iPhone af sidste skrig koster.

Balance-gangen mellem pris og kvalitet er et speciale, som enhver virksomhed øver sig på hele tiden.

Og her er det, at innovation spiller en vigtig rolle, så nye produkter bliver udviklet specifikt til at imødekomme forbrugerens ønsker, fortæller Tim Cook.

"Der er jo forskellige måder at løse udfordringerne på," siger han.

Det er en tommelfinger-regel for ethvert firma, at alle produkter over tid falder i pris.

Her gælder det om at være klar med nye produkter, der kan prisfastsættes højt. Du kan læse mere om denne mekanisme, der også tidligere har ramt salget af musik, her.

Så billig er Apples produkter blevet

Et godt eksempel er Apples iPod, der til premieren i 2001 kostede flere tusinder kroner. I dag koster en iPod Shuffle under 400 kroner.

Ligeledes var der for nogle år siden stort pres på prisen for Apples Mac-computere. Selskabet svarede igen ved at lancere iPad'den, der med stor succes blev prissat meget højt.

Tim Cook peger på, at Apple fortsat forventer vækst på smartphone-markedet, hvor iPhonens markedsandel ifølge ham ikke er fladet ud, selv om der er dukket massevis af konkurrenter op.

Han peger på, at iPhonen i dag kun findes på markeder, der rummer omkring halvdelen af verdens smartphone-brugere, hvilket giver plads til meget vækst I fremtiden. 

Vil købe op

Apple vil i den kommende tid holde øjnene åbne efter mulige opkøbsemner, ligesom selskabet i de seneste par år har købt en hel stribe mindre virksomheder.

"Og der er flere på vej. Vi undersøger markedet hele tiden. Pengene brænder bestemt ikke i Apples lommer," siger Tim Cook.

Tim Cook fortæller, at Apple i den seneste tid ligeledes har drøftet opkøb af meget store selskaber.

"Vi har kigget på store selskaber, men ingen af de mulige selskaber har bestået vores prøver," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.