Artikel top billede

Politiet mødte op: Ballade i dansk dataforening

En dansk dataforening vader i konflikter og problemer. Politiet var til stede i forbindelse med et netop afholdt bestyrelsesmøde.

Dataforeningen DIS Danmark, der er et forum for databehandling i slægts-, personal- og lokalhistorie, vader i problemer for tiden.

I hvert fald fremgår det af foreningens hjemmeside, at man tilsyneladende er blevet udsat for et hackerangreb af en art.

"Vi har haft ubudne gæster med uhæderlige hensigter. Vi har derfor set os nødsaget til at suspendere onlineindmeldelser i en forhåbentlig kort periode," står der på hjemmesiden.

Men det er langt fra det det eneste, som foreningen kæmper med for tiden.

Kasserer røget ud

Næstformand Gitte Christensen bekræfter overfor Computerworld, at den tidligere kasserer i foreningen er røget ud i kulden.

Hun ønsker dog ikke at fortælle om de nærmere omstændigheder.

Samtidig bekræfter hun, at politiet også var til stede i forbindelse med et bestyrelsesmøde i januar 2013.

Computerworld erfarer, at der i forbindelse med mødet blev truet med knytnæve-slag. Ligesom personer angiveligt skulle være politianmeldt i forbindelse med hændelser på mødet.

Men Gitte Christensen vil dog heller ikke kommentere de nærmere omstændigheder omkring politiets tilstedeværelse.

Dataforening med 7.000 medlemmer

I 1987 stiftede en arbejdsgruppe DIS-Danmark, som er en fraktion af Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie, fremgår det af foreningens hjemmeside. 

"Formålet var at udforske computerens muligheder og dele erfaringer herom. Et af de første initiativer var at udsende et lille blad til kontakt mellem medlemmerne, der faktisk strømmede til." 

I 1989 blev der holdt stiftende generalforsamling i den nye forening DIS-Danmark.

DIS-Danmarks formål er ifølge vedtægterne at være et forum for databehandling i slægts-, personal- og lokalhistorie, samt at udbrede kendskab til informationsteknologien som værktøj for slægts- og lokalhistorikeren.

I 2011 fejrede foreningen, at medlem nummer 7.000 blev indmeldt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.