Artikel top billede

Sådan jagter danske nybegyndere guld i Barcelona

En underskov af mindre danske televirksomheder er draget til Barcelona for at søge lykken på verdens største mobilmesse. Mod nogle af dem her.

Fire intense dage venter forud for 11 danske start up-virksomheder, der er draget til Barcelona for at deltage i verdens største mobilmesse, Mobile World Congress.

Her samles op imod 60.000 mennesker fra den globale telebranche i en heksekedel, hvor de nyeste mobiler, dimser og tendenser koger sammen med længe ventede udmeldinger fra de store telespillere.

For nye, håbefulde spillere på telemarkedet er messen en gylden chance for at få bredt deres budskaber og få trykket hånd med de tunge drenge i møder, der kan løfte nye ideer op til morgendagens pengemaskiner på et evigt foranderligt telemarked.

En af de danske virksomheder er den tre år gamle nordjyske virksomhed 2Operate, der har specialiseret sig i at udvikle overvågningssystemer, der hjælper teleselskaber med at effektivisere netværksdriften og kundesupporten.

En bombe under mobilbranchen

2Operate mål med deltagelsen er klart.

"Vi sælger direkte til mobiloperatørerne, og det er den eneste og den største messe, hvor hele toppen af branchen er til stede, hver eneste CEO og CTO. Det betyder, at man kan lave hurtige aftaler, og man kan have kæmpe ordrer med hjem," fortæller Lars Moltsen, direktør i 2Operate.

For at understrege mobilmessens fremmøde af magtfulde telemænd tilføjer han:

"Hvis nogen skulle få den ide at sprænge en bombe i Barcelona i denne uge, ville verdens teleindustri have et seriøst problem."

Dansk optimisme

Ud over at have en stand på messen, har virksomheden kørt en målrettet marketingkampagne via Linkedin op til messen, som vækker Lars Moltsens optimisme, inden startskuddet til messen går.

"Jeg har blandt andet fået et møde i stand med en topchef fra Telefónica, som jo er Spaniens svar på TDC. Ellers får vi besøg af eksisterende kunder og forventer at møde folk på højt niveau, at skabe en masse nye kontakter og få nye kunder," lyder det fra Lars Moltsen.

2Operate er blot en af de 11 danske virksomheder, der vil være at finde på en dansk fællesstand, der er blevet til i et eksportsamarbejde mellem brancheforeningen IT-branchen, Udenrigsministeriet, Eksportrådet og den danske ambassade i Spanien.

At messen ikke er for sjov set med danske vækst- og eksportbriller, bliver understreget af IT-Branchens direktør for forretningsnetværk, Babak Djarahi.

"De danske virksomheder får en helt unik mulighed for at vise sig frem og komme i direkte kontakt med nye, internationale kunder og samarbejdsparter. Virksomhederne har alle potentiale til at slå igennem og skabe international vækst," udtaler Babak Djarahi i en pressemeddelelse før konferencen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.