Artikel top billede

Sådan vil dansk storkommune udbrede fiber til alle

Dansk storkommune indgår aftale, der skal være med til at udbrede fiberinfrastruktur til virksomheder og borgere.

Læs også:
Fiberselskab: Sådan beregner vi om fiber kan betale sig

Danskere i bøn til fiberselskaber: Vi vil have fiber

Første møde om vækst: Fiber skal redde Danmark

Aftale med Himmerlands Elforsyning og Aalborg Kommune skal sørge for at bringe fibernetværk ud til kommunens virksomheder og borgere.

Den 14. januar indgik kommunen en aftale med Himmerlands Elforsyning, der betyder, at begge parter kan benytte sig af de samme rør, som fiberen skydes gennem.

"Fra kommunens side ruller vi vores eget fibernet ud til institutionerne, og her har vi lavet en aftale med Himmerlands Elforsyning, der betyder, at de kan bruge vores rør, og vi kan bruge deres," siger Thomas Kastrup-Larsen (S), der er rådmand for Sundhed og Bæredygtig Udvikling i Aalborg Kommune.

Ifølge rådmanden ser Aalborg Kommune gerne, at alle kommunens virksomheder og borgere får adgang til fibernetværk.

Rådmand: Fiberen gør kommunen attraktiv
Ambitionerne fra Aalborg Kommunes side er helt klar. Veludbygget fiberinfrastruktur vil gøre kommunen attraktiv for virksomhederne.

"Vi vil gerne markedsføre os selv som markant IKT-by. Vi har mange virksomheder, der netop beskæftiger sig med it, og det er særlig vigtigt for dem, at de for en ordentlig adgang til fiberinfrastruktur," mener Thomas Kastrup-Larsen.

For socialdemokraternes rådmand handler det om at udnytte kapaciteten, som fibernettet bringer med sig.

"Det er vigtigt, at vi får fibernettet ud til virksomhederne og borgerne, så de får glæde af den store kapacitet fibernettet tilbyder. Når vi kigger lidt ud i fremtiden, så er det klart, at behovet for hurtigt bredbånd vil stige." mener Thomas Kastrup-Larsen.

Dialog med selskaber skal sikre forbindelserne

Selvom Aalborg Kommune gerne vil sikre fibernetværk til hele kommunen, så kan kommunen kun gå et stykke af vejen selv.

"Vi må jo fra kommunernes side ikke selv rulle fibernet ud, vi må godt rulle ud til institutionerne. Men vi kan gøre en indsats for at appellere til de selskaber, der kan etablere nettet," fortæller Thomas Kastrup-Larsen.

Ifølge rådmanden er netop dialog med forsyningsselskaberne alt afgørende.

"Det er noget, vi har haft på dagsordenen flere gange, og vi er i dialog med de forskellige selskaber i området, for aktivt at gøre en indsats for at få udbygget fibernettet," siger Thomas Kastrup-Larsen og fortsætter:

"Men det vi hører er, at tingene skal gå op, og regnestykket skal give plus på bundlinjen, men jeg oplever alligevel, at mange selskaber er meget interesserede i at få nettet ud."

Borgerne er utilfredse over manglende forbindelser

Himmerlands Elforsyning har for nylig skudt fibernetværk ud til byen Kongerslev, der ligger i den sydøstlige del af Aalborg kommune.

"Himmerlands Elforsyning har koblet dele af Kongerslev op, men ikke hele byen. Det har skabt en del frustration fra de borgere i byen, der ikke bliver koblet på i denne omgang," fortæller Thomas Kastrup-Larsen.

Det har fået rådmanden op af stolen, og han vil nu personligt arbejde for, at Himmerlands Elforsyning kobler alle borgerne i byen på.

"Derfor er vi er i gang med at formulerer en skrivelse til Himmerlands Elforsyning, og her håber vi selvfølgelig på et godt svar." afslutter Thomas Kastrup-Larsen.

Læs også:
Fiberselskab: Sådan beregner vi om fiber kan betale sig

Danskere i bøn til fiberselskaber: Vi vil have fiber

Første møde om vækst: Fiber skal redde Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.