Artikel top billede

Disse fem essentielle ting bør du forstå om cloud

Der er ingen vej uden om cloud computing. Disse fem essentielle ting er vigtige at forstå, hvis du vil have udbytte af cloud.

Cloud computing har efterhånden vundet indpas i de fleste it-afdelinger i en eller anden form.

Det betyder, at man som it-chef har brug for værktøjer, så man kan håndtere de voksende mængder af cloud-applikationer lige så effektivt som man tidligere har håndteret selskabets øvrige it-applikationer.

Her har du fem cloud-facts, som enhver it-professionel bør forstå.

Kommet for at blive

Cloud computing er kommet for at blive og er forlængst kommet ud af den fase, hvor man kunne nøjes med at være lidt nysgerrig.

De fleste virksomheder er godt i gang med adskillige cloud-baserede løsninger, hvor de kører deres forretnings-processer.

Udfordringen nu er at finde ud af, hvordan man håndterer et selskabs voksende cloud-portefølje og styrer og justerer samspillet mellem cloud-applikationerne lige så godt som man styrer de traditionelle on premise-applikationer.

Der findes en app til at styre apps

Der findes hjælp i clouden til at styre cloud-applikationerne.

Software-selskaberne leverer en støt og mangfoldig flod af specialiserede applikationer, der kan hjælpe it-cheferne med styringen af cloud-applikationerne.

Blandt dem er eksempelvis start-up'en Okta, der står bag en cloud-baseret løsning, hvor den enkelte bruger kan signe in til alle sine cloud-applikationer på ét sted.

Okta konkurrerer med andre løsninger som eksempelvis Ping Identity og CA Technologies, der har lignende løsninger i markedet.

Det er mere end bare værktøj

Tag ikke fejl: Det kræver mere end et smart værktøj at styre cloud-appliktionerne, så man får fuldt udbytte af dem.

"Ofte forsømmer virksomhederne helt at formulere scenarier og bruger-cases i deres cloud-strategier," siger Ray Wang fra analysehuset Constellation Research.

Han peger på, at it-chefen bør arbejde på at forstå, hvordan den enkelte bruger tilgår den nødvendige information. Og så arbejde sig bagud derfra.

Den rigtige vej

Det er den rigtige vej at gå.

Sådan lyder det i hvert fald fra selskabet Genomic Health, der arbejder inden for kræftforskning.

Selskabet har aggressivt indført cloud-applikationer i den seneste tid og har i dag 24 forskellige løsninger kørende.

Selskabets næste skridt bliver en cloud-baseret ERP-løsning, SAP's Business ByDesign, fortæller selskabets chef for enterprise-arkitektur og sikkerhed, Ken Stineman.

Genomic har implementeret Okta, som Ken Stineman mener har gjort de ansatte lykkeligere.

"Bedre adgang, slut med alle de gule sedler og bedre styring," siger han.

Ingen vej tilbage

Mange it-chefer har i lang tid haft en klar fornemmelse af, hvor til præcis deres it-setup er gået til - typisk et sikkert datacenter eller VPN.

Med cloud computing og mobil-adgang er den grænse blevet flyttet ganske markant.

Ken Stineman fra Genomic Health mener, at det stiller øgede krav til cloud-leverandørernes fokus på eksempelvis data-kryptering, som bør være langt bedre, end det er tilfældet i dag.

Ken Stineman fortæller, at især en systematisk granskning af sikkerhed er begyndt at blive et af de væsentligste parametre, når selskabet overvejer nye produkter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere