Artikel top billede

Disse fem essentielle ting bør du forstå om cloud

Der er ingen vej uden om cloud computing. Disse fem essentielle ting er vigtige at forstå, hvis du vil have udbytte af cloud.

Cloud computing har efterhånden vundet indpas i de fleste it-afdelinger i en eller anden form.

Det betyder, at man som it-chef har brug for værktøjer, så man kan håndtere de voksende mængder af cloud-applikationer lige så effektivt som man tidligere har håndteret selskabets øvrige it-applikationer.

Her har du fem cloud-facts, som enhver it-professionel bør forstå.

Kommet for at blive

Cloud computing er kommet for at blive og er forlængst kommet ud af den fase, hvor man kunne nøjes med at være lidt nysgerrig.

De fleste virksomheder er godt i gang med adskillige cloud-baserede løsninger, hvor de kører deres forretnings-processer.

Udfordringen nu er at finde ud af, hvordan man håndterer et selskabs voksende cloud-portefølje og styrer og justerer samspillet mellem cloud-applikationerne lige så godt som man styrer de traditionelle on premise-applikationer.

Der findes en app til at styre apps

Der findes hjælp i clouden til at styre cloud-applikationerne.

Software-selskaberne leverer en støt og mangfoldig flod af specialiserede applikationer, der kan hjælpe it-cheferne med styringen af cloud-applikationerne.

Blandt dem er eksempelvis start-up'en Okta, der står bag en cloud-baseret løsning, hvor den enkelte bruger kan signe in til alle sine cloud-applikationer på ét sted.

Okta konkurrerer med andre løsninger som eksempelvis Ping Identity og CA Technologies, der har lignende løsninger i markedet.

Det er mere end bare værktøj

Tag ikke fejl: Det kræver mere end et smart værktøj at styre cloud-appliktionerne, så man får fuldt udbytte af dem.

"Ofte forsømmer virksomhederne helt at formulere scenarier og bruger-cases i deres cloud-strategier," siger Ray Wang fra analysehuset Constellation Research.

Han peger på, at it-chefen bør arbejde på at forstå, hvordan den enkelte bruger tilgår den nødvendige information. Og så arbejde sig bagud derfra.

Den rigtige vej

Det er den rigtige vej at gå.

Sådan lyder det i hvert fald fra selskabet Genomic Health, der arbejder inden for kræftforskning.

Selskabet har aggressivt indført cloud-applikationer i den seneste tid og har i dag 24 forskellige løsninger kørende.

Selskabets næste skridt bliver en cloud-baseret ERP-løsning, SAP's Business ByDesign, fortæller selskabets chef for enterprise-arkitektur og sikkerhed, Ken Stineman.

Genomic har implementeret Okta, som Ken Stineman mener har gjort de ansatte lykkeligere.

"Bedre adgang, slut med alle de gule sedler og bedre styring," siger han.

Ingen vej tilbage

Mange it-chefer har i lang tid haft en klar fornemmelse af, hvor til præcis deres it-setup er gået til - typisk et sikkert datacenter eller VPN.

Med cloud computing og mobil-adgang er den grænse blevet flyttet ganske markant.

Ken Stineman fra Genomic Health mener, at det stiller øgede krav til cloud-leverandørernes fokus på eksempelvis data-kryptering, som bør være langt bedre, end det er tilfældet i dag.

Ken Stineman fortæller, at især en systematisk granskning af sikkerhed er begyndt at blive et af de væsentligste parametre, når selskabet overvejer nye produkter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.