Artikel top billede

Forsinket et år: Alligevel hoster og harker dette nye it-system

Et kæmpe it-system, der har været forsinket i et års tid, hoster efter idrifttagelse. Systemet skal i sidste ende hjælpe landets el-kunder.

Datahub er navnet på et it-system hos Energinet, der skal effektivisere håndteringen af blandt andet måledata i elmarkedet.

Men efter at have været forsinket i et lille års tid er det nu i drift.

Imidlertid er der fortsat mindre problemer, fremgår det af en blog om projektet på Energinet.dk's hjemmeside.

Systemet er leveret af Logica, der i dag hedder CGI, som har haft store problemer undervejs.

Hele forløbet

Oprindeligt var det daværende klimaminister Connie Hedegaard (K), der søsatte projektet.

Dengang var planen, at systemet skulle i drift medio 2012.

Men allerede den 26. oktober 2011 opleves problemer, da "..Logica har haft problemer med at gennemføre sine egne systemtest af migreringsapplikationen, hvorfor vi ikke har kunne godkende systemet til overtagelse".

Logica udarbejder derefter en ny tidsplan for migreringssystemet, der kan have betydning for tidsplanen for hele projektet.

Og det får det.

I uge 2013 meddeles det, at DataHub'en sættes i drift 1. marts 2013.

Efter en periode med "en meget lang række fejlretninger i testforløbet på Aktørtestsystemet" får Energinet.dk en live-demonstration af DataHub fra Logica.

Men forsinkelsen er uundgåelig.

"Som vi flere gange tidligere har fortalt, har antallet af fejl og fejlretninger i testforløbet på Aktørtestsystemet haft et niveau, der medfører forsinkelse af det samlede program."

"Blandt andet på grund af det ekstra arbejde med fejlretning og yderligere test af Aktørtestsystemet imødeser vi også forsinkelser på DataHub-leverancen." 

"På baggrund af de tilbagemeldinger og ønsker vi i processen har fået fra aktørerne i branchen, har vi derfor samlet set besluttet, at DataHub'en sættes i drift 1. marts 2013," hedder det.

[i]Læs kommentar fra Energinet.dk og CGI/Logica senere her på Computerworld.dk.[/i]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere