Artikel top billede

Forsinket et år: Alligevel hoster og harker dette nye it-system

Et kæmpe it-system, der har været forsinket i et års tid, hoster efter idrifttagelse. Systemet skal i sidste ende hjælpe landets el-kunder.

Datahub er navnet på et it-system hos Energinet, der skal effektivisere håndteringen af blandt andet måledata i elmarkedet.

Men efter at have været forsinket i et lille års tid er det nu i drift.

Imidlertid er der fortsat mindre problemer, fremgår det af en blog om projektet på Energinet.dk's hjemmeside.

Systemet er leveret af Logica, der i dag hedder CGI, som har haft store problemer undervejs.

Hele forløbet

Oprindeligt var det daværende klimaminister Connie Hedegaard (K), der søsatte projektet.

Dengang var planen, at systemet skulle i drift medio 2012.

Men allerede den 26. oktober 2011 opleves problemer, da "..Logica har haft problemer med at gennemføre sine egne systemtest af migreringsapplikationen, hvorfor vi ikke har kunne godkende systemet til overtagelse".

Logica udarbejder derefter en ny tidsplan for migreringssystemet, der kan have betydning for tidsplanen for hele projektet.

Og det får det.

I uge 2013 meddeles det, at DataHub'en sættes i drift 1. marts 2013.

Efter en periode med "en meget lang række fejlretninger i testforløbet på Aktørtestsystemet" får Energinet.dk en live-demonstration af DataHub fra Logica.

Men forsinkelsen er uundgåelig.

"Som vi flere gange tidligere har fortalt, har antallet af fejl og fejlretninger i testforløbet på Aktørtestsystemet haft et niveau, der medfører forsinkelse af det samlede program."

"Blandt andet på grund af det ekstra arbejde med fejlretning og yderligere test af Aktørtestsystemet imødeser vi også forsinkelser på DataHub-leverancen." 

"På baggrund af de tilbagemeldinger og ønsker vi i processen har fået fra aktørerne i branchen, har vi derfor samlet set besluttet, at DataHub'en sættes i drift 1. marts 2013," hedder det.

[i]Læs kommentar fra Energinet.dk og CGI/Logica senere her på Computerworld.dk.[/i]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere