Forsinket et år: Alligevel hoster og harker dette nye it-system

Et kæmpe it-system, der har været forsinket i et års tid, hoster efter idrifttagelse. Systemet skal i sidste ende hjælpe landets el-kunder.

Datahub er navnet på et it-system hos Energinet, der skal effektivisere håndteringen af blandt andet måledata i elmarkedet.

Men efter at have været forsinket i et lille års tid er det nu i drift.

Imidlertid er der fortsat mindre problemer, fremgår det af en blog om projektet på Energinet.dk's hjemmeside.

Systemet er leveret af Logica, der i dag hedder CGI, som har haft store problemer undervejs.

Hele forløbet
Oprindeligt var det daværende klimaminister Connie Hedegaard (K), der søsatte projektet.

Dengang var planen, at systemet skulle i drift medio 2012.

Men allerede den 26. oktober 2011 opleves problemer, da "..Logica har haft problemer med at gennemføre sine egne systemtest af migreringsapplikationen, hvorfor vi ikke har kunne godkende systemet til overtagelse".

Logica udarbejder derefter en ny tidsplan for migreringssystemet, der kan have betydning for tidsplanen for hele projektet.

Og det får det.

I uge 2013 meddeles det, at DataHub'en sættes i drift 1. marts 2013.

Efter en periode med "en meget lang række fejlretninger i testforløbet på Aktørtestsystemet" får Energinet.dk en live-demonstration af DataHub fra Logica.

Men forsinkelsen er uundgåelig.

"Som vi flere gange tidligere har fortalt, har antallet af fejl og fejlretninger i testforløbet på Aktørtestsystemet haft et niveau, der medfører forsinkelse af det samlede program."

"Blandt andet på grund af det ekstra arbejde med fejlretning og yderligere test af Aktørtestsystemet imødeser vi også forsinkelser på DataHub-leverancen." 

"På baggrund af de tilbagemeldinger og ønsker vi i processen har fået fra aktørerne i branchen, har vi derfor samlet set besluttet, at DataHub'en sættes i drift 1. marts 2013," hedder det.

[i]Læs kommentar fra Energinet.dk og CGI/Logica senere her på Computerworld.dk.[/i]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.