Artikel top billede

Derfor gik Danmarks mest besøgte hjemmeside helt i sort

Det, der ikke burde kunne ske, skete alligevel, da netværksproblemer lagde Danmarks mest besøgte hjemmeside helt ned. Se hvad der gik galt.

Læs også:
[b]Teleselskabet 3's kunder: I er altså ramt af nedbrud
[/b]

Mainframe skyld i stort it-nedbrud i danske banker

Overbelastet netværksudstyr fik tirsdag dr.dk til at gå helt i sort.

I tidsrummet mellem klokken 14:00 og 14:57 var det derfor ikke muligt at gå ind på Danmarks mest besøgte hjemmeside.

"Det er et stort problem for os, når dr.dk og alle subdomænerne er nede. I går var hele den portefølje af sider nede i én time, og det er vi selvfølgelig rigtig kede af," fortæller Kristian Waneck, der er chef for it-infrastruktur i Danmarks Radio.

Christian Waneck og et hold på seks mand fik derfor sved på panden. Men de fik løst problemet, der ifølge chefen ikke burde kunne opstå.

Dr.dk er landets mest besøgte hjemmeside målt på unikke brugerbesøg, viser tal fra FDIM, der registrer besøg omkring danske hjemmesider.

Sådan fejlede redundante løsning
Ifølge Danmarks Radio opstod problemet på grund af netværksudstyr.

"Der var en load balancer, der gik i vores netværksinfrastruktur. Det er et fysisk stykke netværksudstyr, som er placeret i vores serverkælder," siger Kristian Waneck.

I den perfekte verden burde problemet ikke kunne opstå, fordi løsningen er redundant. Andre netværksenheder burde derfor have overtaget trafikken.

Men den anden load balancer, der skulle overtage trafikken blev ramt af overbelastning, fordi den ikke kunne håndtere trafikmængden.

"Lige præcis i går kørte vi nogle tests med ny teknologi, vi er ved at implementere. Derved skulle den tilbageværende load balancer både håndtere trafik fra testen og den normale drift, og det kunne den ikke bære," fortæller Kristian Waneck.

Kristian Waneck ønsker dog ikke at fortælle, præcist hvilket stykke udstyr Danmarks Radio benytter sig af.

Hvilken type netværksudstyr drejer det sig om helt præcist?

"Det vil vi ikke udtale os om," siger Kristian Waneck.

Sikrede driften ved at omdirigere trafik
Teknikerne hos Danmarks Radio kunne ikke finde fejlen med det samme.

"Vores team på 5-6 mand kæmpede med at lokalisere fejlen og få problemet løst. Så vi var mange på opgaven," fortæller Kristian Waneck.

Da holdet fandt fejlen blev problemet løst ved at prioritere det normale drifts-trafik.

"Vi stoppede simpelthen trafikken i vores testsetup, og kunne på den måde styre driftstrafikken helt uden om.

Læs også:
[b]Teleselskabet 3's kunder: I er altså ramt af nedbrud
[/b]

Mainframe skyld i stort it-nedbrud i danske banker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere