Artikel top billede

Derfor står fremtiden i mobilitetens tegn

Dansk succes-iværksætter mener, at fremtidens vigtigste værktøjer er drevet af to helt afgørende ting, som man bare skal have styr på.

Læs også:
Sådan har Podio udviklet sig siden Citrix-opkøb

Undgå it-kaos: Sådan håndterer du ansattes brug af private enheder

Podio-stiftere: Her er planerne efter Citrix har købt os

Fremtidens samarbejdsværktøj vil være drevet af brugerens ønsker om mobilitet og platformsuafhængighed, det mener Jon Froda, som er medstifteren af virksomheden Podio.

"Kunderne er ikke overraskede over mulighederne længere, de forventer derimod, at vi kan tilbyde mobilitet i vores værktøj. Det er ikke futurisme, det sker lige nu," fortæller Jon Froda.

Ifølge medstifteren benytter 30 procent af Podio's mobilbrugerne i dag samme mængde tid på Podio's mobile-platform, som de benytter på den gammelkendte web-platform.

Podio, der leverer samarbejdsværktøj, blev opkøbt af it-giganten Citrix i april 2012, og har i dag godt 200.000 kunder i porteføljen.

Du kan høre mere til Jon Froda's holdninger, når Podio's medstifter taler ved Computerworld Expo 2013 onsdag den 10. april.

Markedet for mobilkommunikation er modent

Jon Froda mener, at opblomstringen og efterspørgslen på markedet for mobileapplikationer er modnet naturligt i kraft af mobile-nettet og enhedernes udvikling.

"Det kan lyde som futurisme, men det er altså noget, der sker lige nu. Langt de fleste af vores brugere befinder sig på både mobil og den gammelkendte web-platform," siger Jon Froda.

Han fremhæver, at efterspørgslen nu går op i en højere enhed, fordi alle knasterne er slebet væk.

"Tingene er smeltet sammen indenfor de sidste to-tre år. Mobildækningen er kraftigt forbedret, der er wifi på alle hoteller, caféer og folk har fået deres 3G-abonnementer," siger han og fortsætter:

"Teknologien er altså helt på plads, og det en bonus for os, fordi vores samarbejdsværktøj gerne kræver netop 3G eller wifi for at kunne fungere efter hensigten."

Her er begrænsningerne i mobilmarkedet


Alt afhænger ikke kun af teknologi, det handler lige så meget om kundernes tilgang.

"Vi har fire generationer på arbejdsmarkedet lige nu, hvoraf de første generationer er fuldt ud mobile i deres tankegang. De fleste, der har en smartphone, vil være parate til at udnytte værktøjerne på mobile-platforme," siger Jon Froda.

Ifølge Jon Froda er det ikke længere kun et ønske fra kunderne, det er et krav, at de skal kunne arbejde fra mobile-enheder.

"Hvor er mobilapplikationen til vores arbejde? Så vi ikke behøver, at fedte med det internet på computerne. Det er nu forholdsvis mainstream. Vi ser rigtig mange andre virksomheder, der nu har travlt med at udvikle værktøj, der er tidssvarende." fortæller han.

Marked med få begrænsninger

Selvom markedet for mobility er i vækst, så er der alligevel begrænsninger.

Ser du nogen begrænsninger for mobilmarkedet?

"Jeg vil sige, at mobilværktøjerne måske kan være afgrænsede på de mobile-enheder set i forhold til computerne." siger Jon Froda og afslutter:

"Det vil kun vokse, så kan det diskuteres om iPad's og pc'erne smelter sammen, men jeg forventer mig en kraftig vækst set ud fra den udvikling, vi selv ser. Det går hurtigere, end vi egentlig helt forstår."

Læs også:
Sådan har Podio udviklet sig siden Citrix-opkøb

Undgå it-kaos: Sådan håndterer du ansattes brug af private enheder

Podio-stiftere: Her er planerne efter Citrix har købt os
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.