Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Teleindustrien træt af tæv: Nu vil vi anerkendes

Telebranchen er træt af kritik om elendig markedsføring og manglende bredbåndsdækning. Anerkend vores indsats, lyder opfordringen.

Teleindustrien holder stor konference i morgen, onsdag, men ITEK under Dansk Industri mener, at det sker i et lidt uheldigt klima, hvor industrien får tæv på stribe.

Det gælder blandt andet "..brokkerier over vores markedsføring, manglende dækning i udkantsområder samt trusler om indgriben, hvis branchen ikke selv leverer varen," skriver direktør Tom Togsverd fra ITEK under Dansk Industri i sin ugentlig kommentar.

Men det er dybt urimeligt, for "Danmark har verdens laveste mobilpriser og en udbredelse helt i top", så i stedet er det på tide, at "vi i industrien formulerer, hvad VI kunne ønske os af politikerne".

Investerer 2-cifret milliardbeløb årligt

"For det første ønsker vi anerkendelse af vores betydning for samfundsmaskineriet, herunder for store investeringsindsats og de risici, vi løber i forbindelse hermed," skriver han og peger på, at der årligt investeres et tocifret milliardbeløb "trods faldende priser og pres på vores nuværende forretningsmodeller".

Politikerne burde lette bureaukratiet og omkostninger, blandt andet når der skal rejses master.

"Endvidere kunne det offentlige være en langt flittigere kunde i tele-butikken: Der tales meget om telemedicin og online omsorg, men kun meget få kommuner er kommet i gang," lyder status fra Tom Togsverd.

Branche: Politikere afskærer kunder for mulighed
Endelig kunne telebranchen også ønske sig "en mere erhvervsvenlig regulering, hvor dyre, men ubrugelige logninger, samt begrænsningen af abonnementsperioder til 6 mdr. falder særligt i øjnene, henset til at vore nabolande opererer med 12 og 24 mdr. bindinger."

"Hvorfor er det lige, at de kunder, der ikke ønsker at løbe efter dagens tilbud, skal afskæres for en økonomisk belønning for deres loyalitet?," spørger Tom Togsverd.

Konferencen løber af stablen onsdag, og kan meget vel falde sammen med et kommende bredbåndsudspil fra regeringen, der også skulle være på trapperne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere