Artikel top billede

Teleindustrien træt af tæv: Nu vil vi anerkendes

Telebranchen er træt af kritik om elendig markedsføring og manglende bredbåndsdækning. Anerkend vores indsats, lyder opfordringen.

Teleindustrien holder stor konference i morgen, onsdag, men ITEK under Dansk Industri mener, at det sker i et lidt uheldigt klima, hvor industrien får tæv på stribe.

Det gælder blandt andet "..brokkerier over vores markedsføring, manglende dækning i udkantsområder samt trusler om indgriben, hvis branchen ikke selv leverer varen," skriver direktør Tom Togsverd fra ITEK under Dansk Industri i sin ugentlig kommentar.

Men det er dybt urimeligt, for "Danmark har verdens laveste mobilpriser og en udbredelse helt i top", så i stedet er det på tide, at "vi i industrien formulerer, hvad VI kunne ønske os af politikerne".

Investerer 2-cifret milliardbeløb årligt

"For det første ønsker vi anerkendelse af vores betydning for samfundsmaskineriet, herunder for store investeringsindsats og de risici, vi løber i forbindelse hermed," skriver han og peger på, at der årligt investeres et tocifret milliardbeløb "trods faldende priser og pres på vores nuværende forretningsmodeller".

Politikerne burde lette bureaukratiet og omkostninger, blandt andet når der skal rejses master.

"Endvidere kunne det offentlige være en langt flittigere kunde i tele-butikken: Der tales meget om telemedicin og online omsorg, men kun meget få kommuner er kommet i gang," lyder status fra Tom Togsverd.

Branche: Politikere afskærer kunder for mulighed
Endelig kunne telebranchen også ønske sig "en mere erhvervsvenlig regulering, hvor dyre, men ubrugelige logninger, samt begrænsningen af abonnementsperioder til 6 mdr. falder særligt i øjnene, henset til at vore nabolande opererer med 12 og 24 mdr. bindinger."

"Hvorfor er det lige, at de kunder, der ikke ønsker at løbe efter dagens tilbud, skal afskæres for en økonomisk belønning for deres loyalitet?," spørger Tom Togsverd.

Konferencen løber af stablen onsdag, og kan meget vel falde sammen med et kommende bredbåndsudspil fra regeringen, der også skulle være på trapperne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.