Artikel top billede

Så lille bliver Microsofts andel af tablet-markedet

It-giganten fra Redmond må også i fremtiden tage sig til takke med en mindre del af tablet-kagen, sammenlignet med de nærmeste konkurrenter, viser ny analyse fra IDC.

Læs også:
[b]Se alle de nye Windows-tablets klar til kamp mod iPad
[/b]

Microsofts tablet-pc skal smadre iPad i erhvervslivet

Disse Windows 8-tablets bør du holde et vågent øje med

I et marked domineret af Android og Apple må Microsoft ved udgangen af 2013 tage sig til takke med sølle 4,7 procent af tablet-markedet, viser ny analyse fra IDC.

"Microsofts beslutning om at udgive to forskellige tablet-operativsystemer, Windows 8 og Windows RT, har givet ringe resultater på markedet hidtil," skriver Jitesh Ubrani, der er analytiker ved IDC.

Her henviser han til Microsoft RT, der som Apples iOS fokuserer på afvikling af apps. Mens Microsoft også sælger tablets, der afvikler Windows 8, og dermed giver flere muligheder for forbrugeren.

Og selv om virksomheden satser massivt på deres Surface-tablets, vil det kun bringe udbredelsen til 10,1 inden 2017.

Analysen viser samtidig, at de nærmeste konkurrenter, Google og Apple, vil formå af holde næsten samme procentvise andel af markedet.

Sådan er fordelingen af markedet
Ifølge IDC vil tablet-markedet ved udgangen af 2013 indeholde 190,9 millioner tablets.

Her er den største spiller Google, der trækker førstepladsen hjem med 48,8 procent.

Men Google skal ikke kigge langt efter nærmeste konkurrent Apple, der med sine iOS tablets sidder på 46 procent af markedet.

Her må Microsoft kigge misundeligt til fra sidelinjen, hvor virksomheden ved udgangen af 2013 vil sidder på 4,7 procent af forbrugerne.

Billede taget fra idc.com

Findes fremtids-kikkerten frem, kan Microsoft dog skimte større markedsandele i horisonten.

Ifølge IDC's analyse, kan virksomheden se frem til sammenlagt 10,1 procent af markedet, når begge styresystemer, Windows RT og Windows 8 medregnes.

IDC mener samtidig, at Microsoft burde lægge strategien om, for at opnå større vækst og derved snuppe markedsandele fra konkurrenterne.

"På lang sigt mener vi, at Microsoft vil være bedre tjent med at fokusere opmærksomheden på at forbedre Windows 8. Et sådant fokus vil kunne give virksomheden større vækst målt på markedsandele," skriver Jitesh Ubrani.

IDC: Android vækst vil fortsætte
Analysen kigger frem mod 2017, og forudser, at tablet-markedet vil indeholde omkring 350 millioner tablets i fremtiden.Billede taget fra idc.com

Her vil Google og Apple ligge forholdsvis stabilt, dog med et lille tab i markedsandel.

Læs også:

Se alle de nye Windows-tablets klar til kamp mod iPad

Microsofts tablet-pc skal smadre iPad i erhvervslivet

Disse Windows 8-tablets bør du holde et vågent øje med
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.