Artikel top billede

Så lille bliver Microsofts andel af tablet-markedet

It-giganten fra Redmond må også i fremtiden tage sig til takke med en mindre del af tablet-kagen, sammenlignet med de nærmeste konkurrenter, viser ny analyse fra IDC.

Læs også:
[b]Se alle de nye Windows-tablets klar til kamp mod iPad
[/b]

Microsofts tablet-pc skal smadre iPad i erhvervslivet

Disse Windows 8-tablets bør du holde et vågent øje med

I et marked domineret af Android og Apple må Microsoft ved udgangen af 2013 tage sig til takke med sølle 4,7 procent af tablet-markedet, viser ny analyse fra IDC.

"Microsofts beslutning om at udgive to forskellige tablet-operativsystemer, Windows 8 og Windows RT, har givet ringe resultater på markedet hidtil," skriver Jitesh Ubrani, der er analytiker ved IDC.

Her henviser han til Microsoft RT, der som Apples iOS fokuserer på afvikling af apps. Mens Microsoft også sælger tablets, der afvikler Windows 8, og dermed giver flere muligheder for forbrugeren.

Og selv om virksomheden satser massivt på deres Surface-tablets, vil det kun bringe udbredelsen til 10,1 inden 2017.

Analysen viser samtidig, at de nærmeste konkurrenter, Google og Apple, vil formå af holde næsten samme procentvise andel af markedet.

Sådan er fordelingen af markedet
Ifølge IDC vil tablet-markedet ved udgangen af 2013 indeholde 190,9 millioner tablets.

Her er den største spiller Google, der trækker førstepladsen hjem med 48,8 procent.

Men Google skal ikke kigge langt efter nærmeste konkurrent Apple, der med sine iOS tablets sidder på 46 procent af markedet.

Her må Microsoft kigge misundeligt til fra sidelinjen, hvor virksomheden ved udgangen af 2013 vil sidder på 4,7 procent af forbrugerne.

Billede taget fra idc.com

Findes fremtids-kikkerten frem, kan Microsoft dog skimte større markedsandele i horisonten.

Ifølge IDC's analyse, kan virksomheden se frem til sammenlagt 10,1 procent af markedet, når begge styresystemer, Windows RT og Windows 8 medregnes.

IDC mener samtidig, at Microsoft burde lægge strategien om, for at opnå større vækst og derved snuppe markedsandele fra konkurrenterne.

"På lang sigt mener vi, at Microsoft vil være bedre tjent med at fokusere opmærksomheden på at forbedre Windows 8. Et sådant fokus vil kunne give virksomheden større vækst målt på markedsandele," skriver Jitesh Ubrani.

IDC: Android vækst vil fortsætte
Analysen kigger frem mod 2017, og forudser, at tablet-markedet vil indeholde omkring 350 millioner tablets i fremtiden.



Billede taget fra idc.com

Her vil Google og Apple ligge forholdsvis stabilt, dog med et lille tab i markedsandel.

Læs også:

Se alle de nye Windows-tablets klar til kamp mod iPad

Microsofts tablet-pc skal smadre iPad i erhvervslivet

Disse Windows 8-tablets bør du holde et vågent øje med




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere