Artikel top billede

Minister: PET skal have flere penge til it-systemer

PETs it-systemer skal tilpasses til kommende regler på området, oplyser minister i kronik.

Folketinget førstebehandler en ny lov til regulering af PET og Folketingets Kontroludvalg.

I forbindelse med det har justitsminister Morten Bødskov (S) begået en kronik i Politiken, hvor det fremgår, at PETs it-systemer angiveligt skal have en overhaling.

"Ikke mindst nødvendiggør de nye regler også tilpasninger i forhold til PETs it-systemer og dette kan - som de fleste nok ved - være en omkostningsfuld affære," skriver ministeren i kronikken.

It-revisor tjekker PET

Computerworld har i øvrigt igennem længere tid forsøgt at tale med formanden for det såkaldte Wamberg-udvalg, der står for kontrollen med landets efterretningstjeneste, PET.

Udvalget består i dag af tre medlemmer og en formand, men nok så væsentligt, har udvalget måtte antage en person med it-kompetencer.

Af tilsynsrapporten fra udvalget fremgår følgende:

"Endvidere har udvalget antaget it-revisor Lars Aggergren til at bistå udvalget med tilrettelæggelsen af udvalgets stikprøvekontroller."

It-revisoren har skrevet bøger om it-revision og optrådt i pressen.
 
Imidlertid kan han ikke tale om sit arbejde.

"Det kan jeg ikke sige noget som helst om. Du må tale med udvalgets formand," har han sagt til Computerworld.

Imidlertid har formanden ikke reageret på talrige mails - og senest har han per telefon lovet at vende tilbage med et mødetidspunkt. Det er dog aldrig sket.

Tilgengæld har en af PETs storleverandører for nylig beskrevet lidt om dets samarbejde med PET.

En storleverandør til PET

I Systematics seneste regnskab, hedder det:

"Politiets Efterretningstjeneste (PET) har i en årrække arbejdet på at modernisere efterretningstjenestens it-platform, så den kan understøtte de udfordringer, som PET står overfor."

"Systematic har igennem hele forløbet bistået PET, som central løsningsleverandør i et agilt samarbejde med tæt brugerkontakt og korte beslutningsveje."

"I samarbejde med efterretningstjenstens brugere, løsningsarkitekter og projektledelse leverer vi løbende løsningskomponenter til idriftsættelse, ligesom vi bistår med behovsafklaring, udruling og driftstøtte og særlig produktionskompetencer," hedder det i regnskabet.

Desuden har Systematic et samarbejde med Rigspolitiet og "indgået en flerårig aftale om 24/7 support og vedligehold af Københavns Politis Kontrolrumsløsning".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere