Artikel top billede

Minister: PET skal have flere penge til it-systemer

PETs it-systemer skal tilpasses til kommende regler på området, oplyser minister i kronik.

Folketinget førstebehandler en ny lov til regulering af PET og Folketingets Kontroludvalg.

I forbindelse med det har justitsminister Morten Bødskov (S) begået en kronik i Politiken, hvor det fremgår, at PETs it-systemer angiveligt skal have en overhaling.

"Ikke mindst nødvendiggør de nye regler også tilpasninger i forhold til PETs it-systemer og dette kan - som de fleste nok ved - være en omkostningsfuld affære," skriver ministeren i kronikken.

It-revisor tjekker PET

Computerworld har i øvrigt igennem længere tid forsøgt at tale med formanden for det såkaldte Wamberg-udvalg, der står for kontrollen med landets efterretningstjeneste, PET.

Udvalget består i dag af tre medlemmer og en formand, men nok så væsentligt, har udvalget måtte antage en person med it-kompetencer.

Af tilsynsrapporten fra udvalget fremgår følgende:

"Endvidere har udvalget antaget it-revisor Lars Aggergren til at bistå udvalget med tilrettelæggelsen af udvalgets stikprøvekontroller."

It-revisoren har skrevet bøger om it-revision og optrådt i pressen.
 
Imidlertid kan han ikke tale om sit arbejde.

"Det kan jeg ikke sige noget som helst om. Du må tale med udvalgets formand," har han sagt til Computerworld.

Imidlertid har formanden ikke reageret på talrige mails - og senest har han per telefon lovet at vende tilbage med et mødetidspunkt. Det er dog aldrig sket.

Tilgengæld har en af PETs storleverandører for nylig beskrevet lidt om dets samarbejde med PET.

En storleverandør til PET

I Systematics seneste regnskab, hedder det:

"Politiets Efterretningstjeneste (PET) har i en årrække arbejdet på at modernisere efterretningstjenestens it-platform, så den kan understøtte de udfordringer, som PET står overfor."

"Systematic har igennem hele forløbet bistået PET, som central løsningsleverandør i et agilt samarbejde med tæt brugerkontakt og korte beslutningsveje."

"I samarbejde med efterretningstjenstens brugere, løsningsarkitekter og projektledelse leverer vi løbende løsningskomponenter til idriftsættelse, ligesom vi bistår med behovsafklaring, udruling og driftstøtte og særlig produktionskompetencer," hedder det i regnskabet.

Desuden har Systematic et samarbejde med Rigspolitiet og "indgået en flerårig aftale om 24/7 support og vedligehold af Københavns Politis Kontrolrumsløsning".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.