Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Microsoft: Sådan skal kunder komme med i fællesskab

Interview: Dansker er med til at gennemføre stor transformation, som skal være med til at fostre nye måder at drive forretning på.

Læs også:
Microsoft: Sådan bliver fremtidens Dynamics

Microsoft: Nu retter vi fokus direkte mod CIO'erne

Økonomichef på jagt efter ny ERP: Så meget skal nyt system kunne

Microsoft Convergence, New Orleans: Microsoft vil gøre kommunikationen med kunderne mere intim, og her er det en dansker, der søger for at det sker.

"For Microsoft og kunderne er det ligegyldigt, om der snakkes med en partener, Microsoft eller helt tredje person, der kan løse et teknisk problem. Hvis Microsoft har information, der er vigtig for kunden, så skal de have den omgående," fortæller danske Christian Pedersen, der er Microsofts general manager for Dynamics AX.

Fra sin kontorstol ved hovedsædet i Redmond skal han kun hoppe tre pladser op i hierarkiet for at sidde på skødet af Microsofts øverste ansvarlige, Steve Ballmer.

For et år siden indledte Microsoft en transformation, hvor et velkørende social community for kunderne er målet.

Kunderne skal blive bedre til at dele viden med hinanden, og i sidste ende også få en større forståelse af, hvordan Dynamics AX kan bruges til meget mere end et klassisk ERP-system.

Microsoft: Det tager sin tid
Christian Pedersen har været med til at sætte tiltag i gang, men han fremhæver særligt teknologi-communitiet, hvor kunderne hjælper hinanden med tekniske spidsfindigheder.

"Vores technical community arbejder med nye informationer og nye learnings, der skal kommunikeres ud," siger han.

Og det er et markant skifte fra tidligere, hvor Microsofts kommunikation havde mange flere led.

"Med den tidligere model, så ville vi kommunikere ud til vores regioner, derefter til landene, derefter til partnerne, og endeligt fra partner til kunder,"

Microsoft: Bedre forståelse af AX medfører innovation
Men Christian Pedersens ambitioner på vegne af Dynamics AX går længere end blot teknisk kunde-kommunikation.

"Innovation sker på teknologi-siden, hvor Dynamics AX kan fostre nogle nye måder at drive forretning på," mener han og fortsætter:

"Og her ser jeg huller i mange virksomheder - specielt nu, hvor der sker så mange ting på teknologi-siden."

Klassisk tankegang hæmmer innovation

Derfor afsætter Microsoft nu også kræfterne ind på at få skabt forståelsen for, hvad Dynamics AX egentlig kan bruges til.

"Jeg tager til workshops hos de store kunder, hvor vi snakker kundens forretning halvdelen af dagen, og den anden halvdel kigger vi på, hvilke muligheder virksomhederne kan få ved at udnytte teknologierne på den rigtige måde," siger han.

"Vi skubber egentlig lidt på ved kunden, fordi vi ved, at det som regel er meget succesfuldt."

Ifølge Christian Pedersen drejer det sig om at få en ny tankegang ind i virksomhederne.

"Virksomhederne kan have den mere traditionelle tankegang, hvor it bare er et redskab. Men du har også den anden vej, hvor du har noget innovation, der sker på teknologi-siden, der kan fostre nye måder at drive forretning på." fortæller han.

Sådan sparer Dell milliarder med Dynamics AX

Selvom innovationen fordres hos Microsoft, så er god gammeldags konsolidering også en af de ting, som Christian Pedersen ligger særlig vægt på ved Dynamics AX.

Og han fremhæver Dells Dynamics AX løsning som et eksempel på en succesfuld konsolidering.

"Det, der skete for Dell henover årene var, at selskabet brugte specialiserede ERP-moduler i størstedelen af forretningen, som Dell fangede selv i et netværk af custom apps." siger han og fortsætter:

"Men når der kom nye krav fra forretningen om nye tiltag, så kunne de ikke eksekvere på det, og så var it pludselig blevet paralyseret i Dell."

Men gennem en omlægning til en standard Microsoft Dynamics AX løsning, kunne virksomheden pludselig pensionere godt 3.000 servere og skære en masse konsulenttimer fra.

"Nu sparer virksomheden omkring 280 millioner kroner om året på ren it," afslutter Christian Pedersen.

Læs også:
Microsoft: Sådan bliver fremtidens Dynamics

Microsoft: Nu retter vi fokus direkte mod CIO'erne

Økonomichef på jagt efter ny ERP: Så meget skal nyt system kunne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere