Artikel top billede

Microsoft: Sådan skal kunder komme med i fællesskab

Interview: Dansker er med til at gennemføre stor transformation, som skal være med til at fostre nye måder at drive forretning på.

Læs også:
Microsoft: Sådan bliver fremtidens Dynamics

Microsoft: Nu retter vi fokus direkte mod CIO'erne

Økonomichef på jagt efter ny ERP: Så meget skal nyt system kunne

Microsoft Convergence, New Orleans: Microsoft vil gøre kommunikationen med kunderne mere intim, og her er det en dansker, der søger for at det sker.

"For Microsoft og kunderne er det ligegyldigt, om der snakkes med en partener, Microsoft eller helt tredje person, der kan løse et teknisk problem. Hvis Microsoft har information, der er vigtig for kunden, så skal de have den omgående," fortæller danske Christian Pedersen, der er Microsofts general manager for Dynamics AX.

Fra sin kontorstol ved hovedsædet i Redmond skal han kun hoppe tre pladser op i hierarkiet for at sidde på skødet af Microsofts øverste ansvarlige, Steve Ballmer.

For et år siden indledte Microsoft en transformation, hvor et velkørende social community for kunderne er målet.

Kunderne skal blive bedre til at dele viden med hinanden, og i sidste ende også få en større forståelse af, hvordan Dynamics AX kan bruges til meget mere end et klassisk ERP-system.

Microsoft: Det tager sin tid
Christian Pedersen har været med til at sætte tiltag i gang, men han fremhæver særligt teknologi-communitiet, hvor kunderne hjælper hinanden med tekniske spidsfindigheder.

"Vores technical community arbejder med nye informationer og nye learnings, der skal kommunikeres ud," siger han.

Og det er et markant skifte fra tidligere, hvor Microsofts kommunikation havde mange flere led.

"Med den tidligere model, så ville vi kommunikere ud til vores regioner, derefter til landene, derefter til partnerne, og endeligt fra partner til kunder,"

Microsoft: Bedre forståelse af AX medfører innovation
Men Christian Pedersens ambitioner på vegne af Dynamics AX går længere end blot teknisk kunde-kommunikation.

"Innovation sker på teknologi-siden, hvor Dynamics AX kan fostre nogle nye måder at drive forretning på," mener han og fortsætter:

"Og her ser jeg huller i mange virksomheder - specielt nu, hvor der sker så mange ting på teknologi-siden."

Klassisk tankegang hæmmer innovation

Derfor afsætter Microsoft nu også kræfterne ind på at få skabt forståelsen for, hvad Dynamics AX egentlig kan bruges til.

"Jeg tager til workshops hos de store kunder, hvor vi snakker kundens forretning halvdelen af dagen, og den anden halvdel kigger vi på, hvilke muligheder virksomhederne kan få ved at udnytte teknologierne på den rigtige måde," siger han.

"Vi skubber egentlig lidt på ved kunden, fordi vi ved, at det som regel er meget succesfuldt."

Ifølge Christian Pedersen drejer det sig om at få en ny tankegang ind i virksomhederne.

"Virksomhederne kan have den mere traditionelle tankegang, hvor it bare er et redskab. Men du har også den anden vej, hvor du har noget innovation, der sker på teknologi-siden, der kan fostre nye måder at drive forretning på." fortæller han.

Sådan sparer Dell milliarder med Dynamics AX

Selvom innovationen fordres hos Microsoft, så er god gammeldags konsolidering også en af de ting, som Christian Pedersen ligger særlig vægt på ved Dynamics AX.

Og han fremhæver Dells Dynamics AX løsning som et eksempel på en succesfuld konsolidering.

"Det, der skete for Dell henover årene var, at selskabet brugte specialiserede ERP-moduler i størstedelen af forretningen, som Dell fangede selv i et netværk af custom apps." siger han og fortsætter:

"Men når der kom nye krav fra forretningen om nye tiltag, så kunne de ikke eksekvere på det, og så var it pludselig blevet paralyseret i Dell."

Men gennem en omlægning til en standard Microsoft Dynamics AX løsning, kunne virksomheden pludselig pensionere godt 3.000 servere og skære en masse konsulenttimer fra.

"Nu sparer virksomheden omkring 280 millioner kroner om året på ren it," afslutter Christian Pedersen.

Læs også:
Microsoft: Sådan bliver fremtidens Dynamics

Microsoft: Nu retter vi fokus direkte mod CIO'erne

Økonomichef på jagt efter ny ERP: Så meget skal nyt system kunne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.