Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

37 it-virksomheder fravalgt til stor milliardaftale

Statens indkøbscentral har dumpet 37 it-virksomheder, der ikke bliver prækvalificeret til milliardstor it-aftale. Senere skal 92 tilbageblevne kæmpe om de attraktive ordrer.

Danske it-virksomheder i hobetal ville have del i en it-aftale hos SKI til 1,6 milliarder, men nu har de første 37 virksomheden fået et nej - de er nemlig ikke blevet prækvalificerede.

Det oplyser SKI i en pressemedddelelse

På aftalen kan myndigheder købe it-løsninger inden for selvbetjening, sags- og dokumenthåndtering, elektronisk patientinformation, identity management, løn- og personalehåndtering, præsentationsintegration, relationsstyring, applikationsintegration, undervisnings- og uddannelse, samt ERP og GIS-løsninger.

"92 unikke virksomheder, heraf 8 konsortier, er netop blevet prækvalificeret på rammeaftale 02.18 It-løsninger og vedligehold, og er dermed med i den fortsatte konkurrence om at levere it-løsninger til den offentlige sektor i de næste fire år," hedder det i meddelelsen.

129 unikke virksomheder har ansøgt om at blive prækvalificerede på en eller flere af udbuddets 17 delaftaler, oplyses det videre.
Men altså kun 92 virksomheder "har efter egnethedsvurderingen opnået en eller flere prækvalificeringer på aftalens mange delaftaler".

Kun hver anden ansøgning imødekommet

"I alt har virksomhederne indleveret 413 ansøgninger om prækvalifikation, hvoraf cirka halvdelen er blevet imødekommet," oplyser SKI.

Samtidig fremgår det, at virksomhederne er blevet valgt ud fra "de mest relevante referencer".

Faktisk har prækvalifikationsrunden på dette udbud tidligere været aflyst.

"Denne gang er der i forhold til den tidligere aflyste prækvalifikationsrunde forholdsmæssigt prækvalificeret cirka 25 procent flere ansøgninger," skriver SKI.

Navnene på de prækvalificerede virksomheder - og de ikke-prævalificerede virksomheder er ikke oplyst.

Men SKI skriver at de prækvalificerede "er både de store spillere i branchen samt en række mindre virksomheder".

SkI oplyser til Computerworld, at de 92 prækvalificerede, unikke virksomheder skal konkurrere om "i alt 119 kontrakter i den fortsatte udbudskonkurrence efter kriteriet "økonomisk mest fordelagtige tilbud"".

Det er udbudskonkurrencen, der afgør hvilke og hvor mange af de 92 unikke virksomheder, der vinder kontrakter, forklarer indkøbscentralen om det videre forløb.

Der vil blive afholdt et orienteringsmøde for de prækvalificerede i næste uge.

Selvom der altså er mange it-virksomheder, der er blevet sorteret bort, så oplyser SKI til Computerworld, at man pt. ikke har "modtaget nogen klager fra virksomheder, der ikke er blevet prækvalificeret".

Aftalen, der anslåes at have en værdi på op til 1,6 milliarder kroner over fire år, ventes klar til brug i efteråret 2013.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?