Artikel top billede

37 it-virksomheder fravalgt til stor milliardaftale

Statens indkøbscentral har dumpet 37 it-virksomheder, der ikke bliver prækvalificeret til milliardstor it-aftale. Senere skal 92 tilbageblevne kæmpe om de attraktive ordrer.

Danske it-virksomheder i hobetal ville have del i en it-aftale hos SKI til 1,6 milliarder, men nu har de første 37 virksomheden fået et nej - de er nemlig ikke blevet prækvalificerede.

Det oplyser SKI i en pressemedddelelse

På aftalen kan myndigheder købe it-løsninger inden for selvbetjening, sags- og dokumenthåndtering, elektronisk patientinformation, identity management, løn- og personalehåndtering, præsentationsintegration, relationsstyring, applikationsintegration, undervisnings- og uddannelse, samt ERP og GIS-løsninger.

"92 unikke virksomheder, heraf 8 konsortier, er netop blevet prækvalificeret på rammeaftale 02.18 It-løsninger og vedligehold, og er dermed med i den fortsatte konkurrence om at levere it-løsninger til den offentlige sektor i de næste fire år," hedder det i meddelelsen.

129 unikke virksomheder har ansøgt om at blive prækvalificerede på en eller flere af udbuddets 17 delaftaler, oplyses det videre.
Men altså kun 92 virksomheder "har efter egnethedsvurderingen opnået en eller flere prækvalificeringer på aftalens mange delaftaler".

Kun hver anden ansøgning imødekommet

"I alt har virksomhederne indleveret 413 ansøgninger om prækvalifikation, hvoraf cirka halvdelen er blevet imødekommet," oplyser SKI.

Samtidig fremgår det, at virksomhederne er blevet valgt ud fra "de mest relevante referencer".

Faktisk har prækvalifikationsrunden på dette udbud tidligere været aflyst.

"Denne gang er der i forhold til den tidligere aflyste prækvalifikationsrunde forholdsmæssigt prækvalificeret cirka 25 procent flere ansøgninger," skriver SKI.

Navnene på de prækvalificerede virksomheder - og de ikke-prævalificerede virksomheder er ikke oplyst.

Men SKI skriver at de prækvalificerede "er både de store spillere i branchen samt en række mindre virksomheder".

SkI oplyser til Computerworld, at de 92 prækvalificerede, unikke virksomheder skal konkurrere om "i alt 119 kontrakter i den fortsatte udbudskonkurrence efter kriteriet "økonomisk mest fordelagtige tilbud"".

Det er udbudskonkurrencen, der afgør hvilke og hvor mange af de 92 unikke virksomheder, der vinder kontrakter, forklarer indkøbscentralen om det videre forløb.

Der vil blive afholdt et orienteringsmøde for de prækvalificerede i næste uge.

Selvom der altså er mange it-virksomheder, der er blevet sorteret bort, så oplyser SKI til Computerworld, at man pt. ikke har "modtaget nogen klager fra virksomheder, der ikke er blevet prækvalificeret".

Aftalen, der anslåes at have en værdi på op til 1,6 milliarder kroner over fire år, ventes klar til brug i efteråret 2013.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.