Artikel top billede

37 it-virksomheder fravalgt til stor milliardaftale

Statens indkøbscentral har dumpet 37 it-virksomheder, der ikke bliver prækvalificeret til milliardstor it-aftale. Senere skal 92 tilbageblevne kæmpe om de attraktive ordrer.

Danske it-virksomheder i hobetal ville have del i en it-aftale hos SKI til 1,6 milliarder, men nu har de første 37 virksomheden fået et nej - de er nemlig ikke blevet prækvalificerede.

Det oplyser SKI i en pressemedddelelse

På aftalen kan myndigheder købe it-løsninger inden for selvbetjening, sags- og dokumenthåndtering, elektronisk patientinformation, identity management, løn- og personalehåndtering, præsentationsintegration, relationsstyring, applikationsintegration, undervisnings- og uddannelse, samt ERP og GIS-løsninger.

"92 unikke virksomheder, heraf 8 konsortier, er netop blevet prækvalificeret på rammeaftale 02.18 It-løsninger og vedligehold, og er dermed med i den fortsatte konkurrence om at levere it-løsninger til den offentlige sektor i de næste fire år," hedder det i meddelelsen.

129 unikke virksomheder har ansøgt om at blive prækvalificerede på en eller flere af udbuddets 17 delaftaler, oplyses det videre.
Men altså kun 92 virksomheder "har efter egnethedsvurderingen opnået en eller flere prækvalificeringer på aftalens mange delaftaler".

Kun hver anden ansøgning imødekommet

"I alt har virksomhederne indleveret 413 ansøgninger om prækvalifikation, hvoraf cirka halvdelen er blevet imødekommet," oplyser SKI.

Samtidig fremgår det, at virksomhederne er blevet valgt ud fra "de mest relevante referencer".

Faktisk har prækvalifikationsrunden på dette udbud tidligere været aflyst.

"Denne gang er der i forhold til den tidligere aflyste prækvalifikationsrunde forholdsmæssigt prækvalificeret cirka 25 procent flere ansøgninger," skriver SKI.

Navnene på de prækvalificerede virksomheder - og de ikke-prævalificerede virksomheder er ikke oplyst.

Men SKI skriver at de prækvalificerede "er både de store spillere i branchen samt en række mindre virksomheder".

SkI oplyser til Computerworld, at de 92 prækvalificerede, unikke virksomheder skal konkurrere om "i alt 119 kontrakter i den fortsatte udbudskonkurrence efter kriteriet "økonomisk mest fordelagtige tilbud"".

Det er udbudskonkurrencen, der afgør hvilke og hvor mange af de 92 unikke virksomheder, der vinder kontrakter, forklarer indkøbscentralen om det videre forløb.

Der vil blive afholdt et orienteringsmøde for de prækvalificerede i næste uge.

Selvom der altså er mange it-virksomheder, der er blevet sorteret bort, så oplyser SKI til Computerworld, at man pt. ikke har "modtaget nogen klager fra virksomheder, der ikke er blevet prækvalificeret".

Aftalen, der anslåes at have en værdi på op til 1,6 milliarder kroner over fire år, ventes klar til brug i efteråret 2013.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.